Toimittajat

Toimittaja

Suomen Luonnon toimitusharjoittelija kesän 2018 ajan. Kirjoittaa monenlaisia juttuja ja kuvittaa valokuvaamalla. Hulluna lajeihin, oli kyseessä sitten lintu, kasvi tai hyönteinen. Opiskelee Jyväskylän yliopistossa ympäristötiedettä, ekologiaa ja suomen kieltä.

Toimittaja
Juhis Ranta

Suomen Luonnon toimitusharjoittelija tammikuusta maaliskuun loppuun. Kirjoittaa ja valokuvaa juttuja sekä hoitaa kaikenlaisia toimituksen töitä. Haaga-Helian journalismin opintojen ohella Juhis nauttii musisoinnista ja luontoretkeilystä.

Toimittaja
Samuli Haapasalo, Linturetkellä

“Linturetkellä”-juttusarjassa seurataan retkeillen vuoden kiertoa pohjoisessa: Suomessa, Norjan Ruijassa Varanginvuonolla ja Virossa, välillä hieman kauempanakin Skotlannissa, jopa Galapagossaarilla. Lintujen lisäksi siinä kohdataan myös nisäkkäitä, muuta luontoa ja mielenkiintoisia retkipaikkoja. Samuli Haapasalo on pitkänlinjan luontoharrastaja ja retkeilijä, jonka harrastus on laajentunut lintu- ja luontokuvaukseen. Kuva: Pekka Nurminen

Toimittaja
Aura Lamminparras

Kirjoittaja on kaupunkilainen agronomi sekä vastuullisista valinnoista kiinnostunut kuluttaja, joka rakastaa äänikirjoja sekä lähimetsiä. Twitter: @auralamm

Toimittaja
Markus Sirkka, bloggaaja

Luontoalan sekatyömies kirjoittaa, kuvaa ja opastaa. Blogissa liikutaan luonnossa, nikkaroidaan, otetaan luontokuvia lähellä ja kaukana, hoidetaan mehiläisiä, hämmästytään luonnonihmeiden äärellä ja ylipäätään puuhataan kaikkea mahdollista luontoon ja luontoharrastuksiin liittyvää. Aurinko ei aina paista luonnossakaan, joten jaan lukijoiden kanssa myös kokemuksia, kun jää pettää tai räntä hyytää ytimiin. Blogin kirjoittamisen otan positiivisena haasteena.

Toimittaja
Krista Ylinen

Krista Ylinen on Espoosta Rovaniemelle vastikään muuttanut freelance-valokuvaaja, joka opiskelee luonto- ja ympäristöhoitoalaa ja valokuvaa sivutoimisesti. Hänen suosituimpiin kuvauskohteisiinsa lukeutuvat suurpedot, hirvieläimet, ketut ja Lapin monimuotoinen luonto. www.instagram.com/kristaylinenphotography www.facebook.com/kristaylinenphotography

Toimittaja
Aura Koivisto ja Risto Sauso

Suojelualueet ovat henkireikä! Aura Koivisto ja Risto Sauso muuttivat Kuhmoon paikallisten suojelualueiden vuoksi. Tässä blogissa vieraillaan metsissä ja soilla sekä tutkaillaan niiden eläjiä. Välillä pistäydytään muissakin maisemissa, ja aikaa vietetään myös omassa pihassa ja puutarhassa. Luetaan kirjoja ja pohdiskellaan kaikenlaista luontoon liittyvää. Blogin tekijät ovat elinkautisia luonnonharrastajia, joille harrastus käy myös työstä. Aura kirjoittaa, Risto […]

Toimittaja
Mari Pihlajaniemi

Suomen luonnon toimittaja. Kirjoittaa ja hoitaa Kysy luonnosta -kirjeenvaihtoa. Vapaa-ajalla ottaa jalat alleen ja nauttii luonnosta niin kauempana retkeillen kuin lähiluontoa ihmetellenkin.

Toimittaja
Meeri Kataja

Toimin tämän kesän Suomen Luonnon toimitusharjoittelijana erityisesti verkkosisältöjen parissa. Opiskelen valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja olen kiinnostunut ympäristöhistoriasta ja -politiikasta. Vapaa-aikani kuluu pitkälti hevostallilla.

Toimittaja
Juha Kauppinen_bloggaaja

Toimittaja Juha Kauppisen Luontomies-blogissa jaetaan sattumuksia ja tunnelmia kirjanteon varrelta. Kauppinen kirjoittaa reportaasikirjaa luonnon monimuotoisuuden hupenemisesta Suomessa ja maapallolla. Kirjan tekemistä tukevat apurahoin Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamistamisen Neuvottelukunta ja JOKES:in säätiö. Kirjan julkaisee Siltala. Kauppinen on palkittu luonto- ja ympäristötoimittaja, joka on kirjoittanut Suomen Luontoon vuodesta 1999.

Toimittaja
Jaakko Kullberg

Jaakko Kullberg vastaa Kysy luonnosta -palstalle tulleisiin kysymyksiin erikoisalueenaan hyönteiset. Kullberg on vastannut lukijoiden kysymyksiin vuodesta 2013.

Toimittaja
Riikka Kaartinen

Suomen Luonnon toimittaja ja tutkija. Kirjoittaa luonto- ja tiedeaiheista, vapaa-ajalla harrastaa lintuja ja retkeilee.

Toimittaja
Samuli Haapasalo

Pitkänlinjan luontoharrastaja ja retkeilijä, jonka harrastus on laajentunut lintu- ja luontokuvaukseen. Kuvaa mielellään lintuja ympäristössään sekä niiden kevät- ja syysmuuttoa, maisemia, miljöitä ja tunnelmia. Julkaisee havaintojaan luonnosta Suomi 100 -juhlavuoden ajan. Kuva: Pekka Nurminen

Toimittaja
Heikki Vasamies

Suomen Luonnon päätoimittaja jota pohdituttavat etenkin eliöyhteisöjen ekologia ja evoluutio. Retkillä tulee tutkittua ja kuvattua kaikkea eteen osuvaa, eniten lintuja ja perhosia.

Toimittaja
Pirkka-Pekka Petelius

Pirkka-Pekka Petelius on taiteilija ja luontoharrastaja Helsingistä.

Toimittaja
Marjukka Kujanpää

Marjukka Kujanpää on ympäristöasioista kiinnostunut tutkija, joka asuu tällä hetkellä Malesiassa Kuala Lumpurissa miehensä työkomennuksen takia. Kaakkois-Aasiassa asuminen on avannut jo ennestään ympäristötietoisen Marjukan silmiä ympäristöongelmille, kuten juuri monimuotoisuuden häviämiselle ja muovijätteelle, joka pikkuhiljaa valtaa metsiä ja meriä.

Toimittaja
Laura Salonen

Vastaa työajalla Suomen Luonnon verkkosivuista ja sosiaalisesta mediasta. Vapaa-ajalla retkeilee, ihastelee luontoa ja pohtii ekologisia valintoja arjessa.

Toimittaja
Hanna Kaisa Hellsten

Merenkierto-blogissa seurataan pyörämatkaa Itämeren ympäri. Matkan varrella ihmetellään luontoa ja ihmisiä. Twitterissä matkaa voi seurata hakusanalla #merenkierto.

Toimittaja
Anni Kytömäki

Anni Kytömäki on luontokartoittaja ja kirjailija Hämeenkyröstä.

Toimittaja
Juha Hurme

Juha Hurme on ohjaaja ja kirjailija Tampereelta.

Toimittaja
Rainer Rajakallio

Olen melkein 60-vuotias biologi, lähtöisin pientilalta jossa nyt elelen. Olen pahansisuinen ja pahasuinen karvanaama, joka on hyvin tyytymätön nykymaailman menoon. Olen päättänyt, että yksi vastaveto ainakin omalta osaltani on irtautua globaalikapitalismista. Se onnistuu vain rakentamalla omavaraistalouden. Säästöliekillä sään armoilla -blogissa kerron, miten mies ja koira selviävät hyvin alkeellisissa ja karuissa oloissa tulevasta talvesta. Nukun ja […]

Toimittaja
Anne Hirvonen

Anne Hirvonen on toimittaja ja biologi, joka avustaa Suomen Luontoa. Hän on työskennellyt myös Korkeasaaren villieläinsairaalassa eläintenhoitajana.

Toimittaja
Mirva Uotila

Vapaa toimittaja, luonto- ja eläinintoilija, vanha partiolainen ja Suomen Luonnon avustaja.

Toimittaja
Jouni Tikkanen

Suomen Luonnon toimittaja, kirjoittaa etenkin feature-juttuja ja tuottaa lehden ajankohtaissivuja.

Toimittaja
Risto Sulkava

Sulkavan havaintovihko -blogissa tarkastellaan ajankohtaisia tai ajattomia luonnonilmiöitä. Kirjoittaja on retkeillyt lähes kolmessasadassa Suomen kunnassa, mutta pyrkii nyt pysyttelemään Pirteän Pässin kotitanhuvilla, eli Heinäveden seudulla. Havainnot ja luonnonilmiöt ovat kirjoitusten keskiössä, mutta usein mukaan liittyy myös hieman pohdintaa ilmiön taustoista, toisinaan kirjoitukset ovat myös kantaaottavia. Kirjoittaja oli aiemmin Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja.

Toimittaja
Hanna Nikkanen

Vapaa toimittaja Nikkanen penkoo mielellään suuryritysten ja poliittisen vallan törmäyksiä, oli kyse sitten tiedonvälityksestä, energiasta, tietoliikenneyhteyksistä tai kaivoksista. Tutkiva journalisti on palkittu valtion tiedonjulkistamispalkinnolla ja Bonnierin journalistipalkinnolla. Matkustaa paljon ja kirjoittaa toisinaan kirjoja. Twitterissä nimellä @hannanik.

Toimittaja
Jarmo Koistinen

Jarmo Koistinen työskentelee Ilmatieteen laitoksella säätutkamittausten ja niiden sovellusten kuten esimerkiksi sateiden ja vähän jopa lintujen muuton mittaamisen parissa. Jarmo on harrastanut lintuja ja luonnonkasveja kymmeniä vuosia sekä pilvien valokuvausta. Linnuissa kiinnostaa etenkin sään vaikutus muuttoilmiöihin.

Toimittaja
Maura Haimola

Kirjoittaa suomenluonto.fi-sivuille ajankohtaisista ympäristöaiheista ja luontohavainnoista. Kiinnostunut luonnon esiintymisestä kielessä, viihteessä, taiteessa ja medioissa.

Toimittaja
Juho Rahkonen

Juho Rahkonen on valokuvaaja ja kirjoittaja.

Toimittaja
Dick Forsman

Dick Forsman on piirtäjä, valokuvaaja ja kirjoittaja.

Toimittaja
Toimittaja
Toimittaja
Marja Härkönen

Marja Härkönen kirjoittaa Suomen Luonto -lehteen muun muassa sieniaiheisia artikkeleja.

Toimittaja
Elina Juva

Suomen Luonnon myynti- ja markkinointivastaava päivittää näille sivuille ainakin uusimpaan lehteen ja kilpailuihin, tilauskampanjoihin ja mainoksiin liittyviä juttuja.

Toimittaja
Harri Dahlström

Harri Dahlström vastasi vuosina 1985–2012 Kysy luonnosta -palstalla kaloja koskeviin kysymyksiin.

Toimittaja
Ilkka Koivisto

Ilkka Koivisto vastasi vuosina 1985–2012 Kysy luonnosta -palstalla nisäkkäitä koskeviin kysymyksiin.

Toimittaja
Lasse Kosonen

Lasse Kosonen vastaa Kysy luonnosta -palstalla lukijoiden kysymyksiin. Kososen erityisaluetta on sienet. Kosonen on vastannut lukijoiden kysymyksiin vuodesta 2010.

Toimittaja
Sari Hartonen

Sari Hartonen vastaa säähän liittyviin kysymyksiin Kysy luonnosta -palstalla. Hartonen on vastannut kysymyksiin vuodesta 2010 alkaen.

Toimittaja
Heikki Nevanlinna

Heikki Nevanlinna vastaa Kysy luonnosta -palstalla lukijoiden kysymyksiin erikoisalanaan ilmakehän ilmiöt. Nevanlinna on vastannut lukijoiden kysymyksiin vuodesta 2010 alkaen.

Toimittaja
Tapani Tervo

Tapani Tervo vastaa geologiaa käsitteleviin kysymyksiin Kysy luonnosta -osiossa. Tervo on vastannut lukijoiden kysymyksiin vuodesta 2010 alkaen.

Toimittaja
Seppo Vuolanto

Seppo Vuolanto vastaa lintuaiheisiin kysymyksiin Kysy luonnosta -palstalla. Vuolanto on vastannut lukijoiden kysymyksiin vuodesta 1985 saakka.

Toimittaja
Seppo Vuokko

Seppo Vuokko vastaa kasviaiheisiin Kysy luonnosta -kysymyksiin. Vuokko on vastannut lukijoiden kysymyksiin vuodesta 1985 saakka.

Toimittaja
Juha Valste

Juha Valste vastaa Kysy luonnosta -palstalle tulleisiin kysymyksiin erikoisalueenaan nisäkkäät sekä evoluutio -ja fossiiliaiheiset kysymykset. Valste on vastannut lukijoiden kysymyksiin vuodesta 2010 saakka.

Toimittaja
Kauri Mikkola

Kauri Mikkola vastasi lukijoiden kysymyksiin vuosina 1985–2014. Mikkolan osa-alueella olivat kysymykset, jotka liittyvät selkärangattomiin, matelijoihin ja sammakkoeläimiin.

Toimittaja
Hannu Lehtonen

Hannu Lehtonen vastaa Kysy luonnosta palstalla lukijoiden kysymyksiin. Lehtosen vastausalueena on kalat. Lehtonen on vastannut lukijoiden kysymyksiin vuodesta 2012.

Toimittaja
Matti Helminen

Matti Helminen vastasi Kysy luonnosta -palstan lukijoiden kysymyksiin vuosina 1985-2015. Helmisen vastausaluetta olivat nisäkkäisiin liittyvät kysymykset.

Toimittaja
Toimittaja
Markus Varesvuo

Markus Varesvuo on suomalainen luontovalokuvaaja.

Toimittaja
Toimittaja
Tiina Raevaara

Tiina Raevaara on kirjailija ja biologi Keravalta.