Luontomies
Luontoa saameksi: Tiedätkö mikä on potnapekka? Entä kärpänen, joka kantaa pyryä takapuolessaan?

Nelisenkymmentä kilometriä ennen Utsjoen kirkonkylää nelostien varressa seisoo metsän katveessa yksinkertainen hirsitalo. Sen pihaan kääntyy oikealle hiekkatie, ja vaaleankeltaisessa postilaatikkossa lukee Korretoja.

Luontomies
Näin määritetään nuori pohjantikka – tuokio Hangon lintuasemalla

”Tikkojen jälkiähän nää suurimmaksi osaksi on!” sanoo rengastaja Aleksi Lehikoinen ja näyttää nokan tekemiä reikiä toisen käden sormissaan. Toisessa kädessä on yksi reikienaiheuttajista, vihaisesti tsäkättävä pohjantikkanaaras, jolle Aleksi asentaa rengasta jalkaan.

Luontomies
Jos Oulujärven saaret hakataan, voiko Metsähallituksen sanaan enää luottaa?

Sain kiinnostavan tilaisuuden lähteä mukaan muutaman Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen tutkijan retkelle Oulujärven saariin, joihin Metsähallitus suunnittelee hakkuita. Retken tarkoituksena oli arvioida saarten luontoa ja esimerkiksi etsiä uhanalaisia kääpiä ja sammalia.

Luontomies
Paluu luontoon! – tämän vuoksi aloin kirjoittaa uudelleen luonnosta

  Aika on mennyt humauksessa. Siitä on yhtäkkiä neljä vuotta, kun pidin Suomen Luonnon verkkosivuilla Kevät saapuu -blogia. Se oli muutoksen aikaa itsellenikin: toukokuussa 2013 lähdin Suomen Luonnosta ja ryhdyin vapaaksi toimittajaksi. Olin turtana luonnosta. Muistan, kun tilitin tätä ystävälleni Niemisen Matille (Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö, intohimoinen lintuharrastaja). Kun päivittäin, vuodesta toiseen, katsoo upeimpia luontokuvia ja sorvaa […]