Pallon puolustaja
Naapurimme koisa, kana ja kani

  Iltakävelyllä vastaan hyppii citykani, naapuripihalla haukkuu koira, pihassa sirkuttaa varpusparvi ja jauhopussista löytyy jauhokoisa. Kohtaamme päivittäin ihmisiä, mutta myös muita eläimiä, niin maaseudulla kuin kaupungissakin. Suhteemme eri eläinlajeihin vaihtelee rajusti. Toisia paijaamme, toisia ihastelemme, toisia kauhistelemme, toisia syömme ja toisia emme edes ikinä huomaa. Välillä kannattaa jumpata aivoja, ja miettiä mitä eroa näillä eri […]

Pallon puolustaja
Vuosi 2017, et ollut täysin huono!

Rehellisyyden nimissä tämä vuosi ei ole tuntunut olleen ihmiskunnan historian parhaimpia. Ihmeteltävää on riittänyt, ja monet vuoden uutisista ovat olleet suorastaan kuristavan ahdistavia.

Pallon puolustaja
Lämpöä pimeyteen!

Vuoden pimein vuodenaika on käsillä joka valon vähenemisen lisäksi tarkoittaa myös aikaa, jolloin lämpökerroksia puetaan päälle tavallista enemmän. Voin jopa melkein sanoa pitäväni tästä kylmästä vuodenajasta, siitä yksinkertaisesta syystä, että RAKASTAN villaa, villasukkia, villapaitoja ja villaisia alusvaatteita. Vannoutuneena villafanina kotoani ei juurikaan löydy esim. fleece-tuotteita, joten en ole joutunut kamppailemaan huonon omantunnon kanssa lukiessani kirjoituksia fleece-tuotteiden yhteyksistä merien muoviongelmiin.

Pallon puolustaja
Kuuntele itsesi fiksummaksi!

Ottavatko sinua päähän maailman ongelmat? Ilmastonmuutos, joka etenee kuin juna, monimuotoisuuden vimmattu väheneminen tai kolmansien maiden ihmisten riistäminen meidän elintason takia? Minua ottaa ja usein, sekä harmittaa kun tuntuu, että juuri mitään näille asioille ei voi tehdä. Mutta ehkä kuitenkin jotain, tietoisuus omien valintojen vastuullisuudesta tai vastuuttomuudesta on alku johonkin. Tämän ensimmäisen kirjoituksen kunniaksi suosittelen teille kolmea podcast-sarjaa, henkilökohtaisia suosikkejani, jotka ovat laajentaneet käsityksiäni vastuullisuuden teemoista.