Havaintokirja
Hautova pariskunta

Metsässä, komean kuusikon vieressä on lampi. Lammen rannalla hautoo Joutsenpariskunta suojaisessa satumaisessa paikassa .

Havaintokirja
TALVI YLLÄTTI PEIPPOSENKIN

Olipa lohduton näky peipponen lumen keskellä,onneksi löysi siemeniä lumen alta:)

Havaintokirja
Joutsenpari laulaa lauluaan lumisateessa

Erilainen kevät tänä vuonna. 26.4.17 aamu valkeani kauniin valkoisena Jyvässeudulla. Joutsenia ei haittaa lumentulo. Joutsenpari laulaa lauluaan lumisateessa. Joutsenet heiluttelevat siipiään, ojentelevat kaulojaan ja laulavat äänekkäästi. Kotijärven yllä lentää toinen laulujoutsenpari, järven vallanneet joutsenet yrittävät karkoittaa tunkeilijat tiehensä. Ja yleensä siinä onnistuvatkin.

Havaintokirja
Hiljaa mäessä

Kuvassa vaan herrat naureskelivat, kun kerroin juttua lehtien eläinkuvista. Kuvattu 24.4.2017 Tampereen Hervannan kaupunginosassa.

Havaintokirja
Halki tuulen ja tuiskun

Takatalvi yllätti ja lunta tuli yli 10 cm

Havaintokirja
Kalenterin mukaan rakennushommat on aloitettava

Näin varmaan muurahaiset ovat todenneet, kun ovat auringon pilkistäessä työn touhussa. Muurahainen kuvattu 23.4.2017 kotipihalla Lempäälässä.

Havaintokirja
Pulmusparvi ruokailemassa

Pulmusparvi on ollut pihalla päivittäin noin kuukauden ajan. Kuvassa hieman kinastelua parhaimmista siemenistä.

Havaintokirja
Kevättaskuruoho aloittelee kukintaansa

Kylmistä ilmoista ja räntäsateesta huolimatta kevättaskuruoho on aloittanut kuivilla paikoilla kukintaansa. Tämä kuva on otettu kukasta kallion päällä.

Havaintokirja
Voi elämän kevät

Lintuja kevätsäässä

Havaintokirja
Leskenlehden nuppu

Kävelin Kouvolassa erään suon reunalla, etsien kevään merkkejä ja sitten huomasin pienen keltaisen väripilkun kaiken harmauden keskellä ja leskenlehden nuppuhan se sieltä löytyi. Piti kyllä mennä polvilleen nelinkontin, että sain siitä kuvan.

Havaintokirja
Yhteiseen pesään,yhteiseen kesään!

Silkkiuikku pariskunta on rakentamassa yhteistä pesää,kohta tulevan kesän tarpeisiinsa tuleville poikasilleen! Kuvattu 23.4.2017.

Havaintokirja
Heinäsorsapari

Pesivät parit ovat jo muodostuneet joelle. Yhdessä uidaan ja muut hätistellään kauemmaksi.

Havaintokirja
Iloinen yllätys

Muutama uivelopariskunta viihtyi hetkisen Etelä-Pohjanmaalla kevätmuuton aikana. Olin haaveillut tämän upean linnun näkemisestä ja nyt unelmani toteutui! Erittäin kaunis lintu on.

Havaintokirja
KEVÄTTÄ RINNASSA

HE LÖYSIVÄT TOISENSA…

Havaintokirja
Kissan kevätpäivää

Isokissa ajoi pienempää takaa, joka kipaisi puuhun, isompi oli jo vähän kankea ja vanha,niin ettei päässyt perään puuhun. Tämä kissa näytti kuitenkin aivan erinomaisesti viihtyvän “koivun kainalossa” kevätauringosta nauttien.

Havaintokirja
Tuulihaukan lähtökiihdytys

Tuulihaukat olivat tehneet paluun tutuille pesäpaikoille Lapuan Alajoen peltoaukeille. Ainakin muutama pariskunta oli löytänyt tutun pesälaatikon.

Havaintokirja
Jo työn touhussa

Muurahaiset ovat täydessä työssä, kun vähänkin aurinko pilkistää. Vauhdilla menivät ja toisiaan auttoivat. Yhdestä sain napattua risun päällä kuva, mitta sitten sekin jatkoi matkaansa taakseen katsomatta. 23.4.2017 Lempäälä

Havaintokirja
Aamuinen kangasvuokko

Kangasvuokkojen pinnalle laskeutunut kosteus pääsi yön kylmyydessä jäätymään ja auringon noustessa se pääsi jälleen sulamaan. Kevään kauneutta koleassa aamussa.

Havaintokirja
Aamun taikaa

Aamu aurinko sai kohmeisen metsän kimmeltämään tuhansien pienten timanttien tapaan. Tunnelma oli kuin satumetsässä olisi kävellyt.

Havaintokirja
Parisuhde kukoistaa

Kun kävelin Töölönlahden ohitse, niin huomasin, että meriharakat olivat päässeet jo kevättunnelmaan.

Havaintokirja
Kurjen kevätkiireet

Kurjen kevätkiireet… Lunta on paljon tarpoa ja etsiä ravintoa. Kuvauspaikka Nurmes​ Saramo​ Kuvauspäivä ​24.04.2017

Havaintokirja
Koivun oksaan korkealle – Tekee peippo pesän

Oi sitä lintujen riemulaulua keväisessä aamussa.

Havaintokirja
Yhdessä

Laulujoutsenia lepotauolla Kajaaninjoella Kajaanin keskustan läheisyydessä.

Havaintokirja
Voikukka kukkii

Aamun sakea räntä ja lumisade lakkasi iltapäivään mennessä. Auringon kirkkaat säteet houkuttelivat ulkoilemaan ja etsimään merkkejä kevään etenemisestä. Ruusupensaiden silmut pullistelivat vaaleanpunaisina pensaan harmailla varsilla. Lupiinit nostavat varovasti taimiaan. Keltainen kukka seinustalla kiinnitti huomioni koollaan. Tarkempi vilkaisu paljasti ettei kukka ollut leskenlehti vaikka ajankohdan ja lämpötilan huomioon ottaen niin ensin oletin. Kauniin keltainen voikukka oli […]

Havaintokirja
Sinisorsa

Yksinäinen sinisorsa ui pienessä sulassa kohdassa ympyrää, aamulla klo.8.43

Havaintokirja
Kärpänen löysi sinivuokot

Vihdoin ja viimein. Kauan kaivattu. Kauan odotettu hetki on koittanut, hetki sininen. Sinivuokot ovat avanneet terälehtensä ja loistavat sinisinä keväisessä metsikössä. Kärpänenkin on löytänyt tiensä sinivuokkojen luo.

Havaintokirja
Nak nak

Metsän suojassa kuusen alla koiran kanssa. Kuuntelimme sateen tuloa. Välillä kuului lintujen laulua tuulen tuiverrellessa. Kuului nakutusta lähipuusta. Käpytikat nakuttelivat vuoron perään vanhaa keloa

Havaintokirja
Sateen jälkeen

Sinivuokot ovat jo hyvällä alulla. Sade kasteli kukkien nuput. Nyt odotellaan auringon lämmittämiä kevätpäiviä, jotta saadaan ihailla sinistä kukkaloistoa.

Havaintokirja
Sinivuokot kevätmetsässä

Sinivuokot aavistavat jo kevään koittaneen. Ihan ei vielä tohdi kukkaset avautua täyteen loistoonsa, sen verran viileä on kevätsää. Mutta pian on koko sinivuokkojoukko kukoistuksessaan.

Havaintokirja
Lumikko istuu ikiunessa

Mökkitien hakkuuaukealla näkyi valkoista. Se näytti nenäliinalta, mutta olikin lumikko, joka istui ikiunessa naama etelään päin.