67/100

Juuri nyt loppukesästä kottaraiset kerääntyvät suuriin parviin, tuhansin, joskus jopa kymmenin tuhansin.

Isoja parvia näkee pelloilla ja niityillä, mutta kaikkein isoimmat kottaraisparvet löytää, kun seuraa elokuussa kottaraisen kokoontumislentoa lintujärvien ja merenlahtien ruovikoiden vaiheilla ennen auringon laskua. Kottaraiset saapuvat silloin yöpymään ruovikoiden suojiin.

Ensimmäiset saapuvat noin tuntia ennen ennen kuin päivä painuu mailleen. Aika ajoin parvet pölähtävät levottomina ja rauhattomina lentoon ja useita kertoja poiskin ja saattaapa niitä pelästyttää jokin petolintukin. Ja kun linnut ovat ahtautuneet ruovikkoon pienelle alalle, levottomat, pelästyneet ja poukkoilevat parvet ovat verraton luonnonnäytelmä.

Auringonlaskun aikaan kaikki ovat jo saapuneet ja linnut rauhoittuvat. Ne hakeutuvat matalalle ruokoihin yöpuulle, mutta voimakas sirkutus saattaa kuulua vielä jonkun aikaa ruovikoiden kätköistä.

Aiemmassa blogissa kurkistettiin jo kottaraisen kevääseen ja mietittiin laulaako se totta. Blogista sai ohjeet myös kottaraisen pöntön tekemiseen ja kotipihan linnunpönttöjä käsiteltiin lisää seuraavassa blogissa.

Kottaraiset ruokailevat pelloilla ja niityillä ja yöpyvät mielellään ruovikoissa. Ne ovat nyt kokoontumassa suuriin parviin.

100 päivää luonnossakottarainenSuomi 100

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.