26/100

Ensimmäiset auringonsäteet osuvat juuri puunlatvoihin kun saavun Porvoon Haikkoon. Muutamaa pilveä ne ovat punanneet jo hetken. Yli 200 kanadanhanhen töräyttely lintutornin edessä makaavalta jäältä heittää tunnelman yli ruovikoiden. Useita kymmeniä laulujoutsenia on myös jäällä, muutama kyhmyjoutsenkin, ei vielä pikkujoutsenia. Isoille muuttolinnuille on tarjolla jäällä viljaa.

Kaksi laulujoutsenta ja kanadanhanhet tämän aamun 23.3.2017 valoissa Porvoon Haikossa.

 
Ulompaa railosta nousee yllättävän suuri metsähanhiparvi, 60-70 yksilöä. Metsähanhet ovat varmaankin laskeutuneet jo illalla yöpymään ja tutkivat nyt maisemaa lähemmin. Päätös: edetään pelloille, ruokamaat odottavat sulilla sängillä. Metsähanhiparvia lentää ohitse muuttolennossa vielä useita, kaikki useampikymmenisiä ja joukossa matkaa myös muutama tundrahanhi. Pari yksittäistä merihanheakin on jäällä. Hieno aamu!

Metsähanhet etsivät suuntaa hetken lumipyryssä jäällä, tarkka silmä löytää joukosta myös tundrahanhen. Porvoo, Haikko, tänä aamuna 23.3.2017.

 
Kun päivä hieman etenee, taivaalla erottuu pari pikkuryhmää sepel- ja uuttukyyhkyjä ja yksittäinen töyhtöhyyppä. Pajursirkku äännähtää ruovikosta ja aika ajoin kiuru jopa laulunsäkeen taivaalta. Vaikka on vasta 23. maaliskuuta, monet muuttolinnut ovat aktiivisesti liikkeellä. Tänään kannattaa vilkaista taivaalle ja sopiville peltojen levähdyspaikoille ja puronsuiden suliin. Varhainen kevät etenee kauniina.

100 päivää luonnossamuuttolinnutSuomi 100

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.