Uutiset

Hangon metsäpalon savu näkyi satelliitistakin

Hangon metsapalo 26.7.2017. Kuva Antti Halkka

Hangon Syndalenissa syttyi tänään armeijan harjoitusalueella usean hehtaarin metsäpalo (täydennys klo 20: palanut maastoalue on pelastuslaitoksen mukaan jo sata hehtaaria). Palon savut näkyvät myös päivän Modis-satelliittikuvassa. Satuin olemaan Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla, ja seurasin  iltapäivällä sammutustöitä hetken mereltä.

Paloa oli sammuttamassa myös Rajavartiolaitoksen Super-Puma. OH-HVG haki merivettä entisen Koverharin terästehtaan sataman paikkeilta. Kopteri on vanhoja Super-Pumia ja oli 1994 Estonia-pelastustyön eniten ihmishenkiä pelastanut kopteri, joka pystyi viemään pelastettuja onnistuneesti autolautoille.

Metsäpalot ovat olleet varsinkin männiköissä aiemmin tavallisia ja paloalueille on kehittynyt niistä riippuvainen hyönteislajisto. Asiantuntijat ovatkin pitäneet Puolustusvoimain toiminnan Syndalenissa synnyttämiä paloja luonnon kannalta myös myönteisinä. Toki palo myös hävittää luontoa, mutta esimerkiksi useimpien lintujen pesäpoikasvaihe on nyt elokuun lähestyessä ohi.

Toimituksen blogi
Uutiset
linnunpönttö
Hangossa pyöritetään työttömien linnunpönttötehdasta sydämellä

Tiesitkö, että Hangossa on linnunpönttötehdas? Se ei kuitenkaan ole kaupallinen tehdas ja oikeastaan nimityskin saattaa olla hieman harhaanjohtava. Kyseessä on Hangon kaupungin kuntouttavan työtoiminnan ryhmä, jonka ohjaajana toimii Tom Lindgren. Ryhmäläiset ovat vaikeasti työllistettäviä ja pitkäaikaistyöttömiä. He ovat tulleet ryhmään sosiaalipalveluiden kautta.

Vuodenajat
Riskilä kallioilla

Riskilä on saaristomme viehättävimpiä lintuja.