Antti Halkka

Toimituspäällikkö
Antti Halkka toimii Suomen Luonnon toimituspäällikkönä. Hän kirjoittaa lehteen ja sen verkkosivuille luonto- ja ympäristöaiheista. Sää- ja ilmastoasiat ovat yksi kiinnostuksen kohteista.
Uusin numero

Suomen Luonto 6/2017

Uusinta tietoa lepakoiden kiehtovasta elämästä löydät lehden sivuilta 14–23. Kannen kuvasi Hannu Mänty.
MAINOS
Uutiset

Hangon metsäpalon savu näkyi satelliitistakin

Hangon metsapalo 26.7.2017. Kuva Antti Halkka

Hangon Syndalenissa syttyi tänään armeijan harjoitusalueella usean hehtaarin metsäpalo (täydennys klo 20: palanut maastoalue on pelastuslaitoksen mukaan jo sata hehtaaria). Palon savut näkyvät myös päivän Modis-satelliittikuvassa. Satuin olemaan Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla, ja seurasin  iltapäivällä sammutustöitä hetken mereltä.

Paloa oli sammuttamassa myös Rajavartiolaitoksen Super-Puma. OH-HVG haki merivettä entisen Koverharin terästehtaan sataman paikkeilta. Kopteri on vanhoja Super-Pumia ja oli 1994 Estonia-pelastustyön eniten ihmishenkiä pelastanut kopteri, joka pystyi viemään pelastettuja onnistuneesti autolautoille.

Metsäpalot ovat olleet varsinkin männiköissä aiemmin tavallisia ja paloalueille on kehittynyt niistä riippuvainen hyönteislajisto. Asiantuntijat ovatkin pitäneet Puolustusvoimain toiminnan Syndalenissa synnyttämiä paloja luonnon kannalta myös myönteisinä. Toki palo myös hävittää luontoa, mutta esimerkiksi useimpien lintujen pesäpoikasvaihe on nyt elokuun lähestyessä ohi.

Vuodenajat
Riskilä kallioilla

Riskilä on saaristomme viehättävimpiä lintuja.

Vuodenajat
Hylkeiden kalliot

Yhdellä hyljeluodolla voi enimmillään olla noin 1500 harmaahyljettä.

Vinkit
Suomi alkaa majakoilta

Majakkaretki on aina myös matka luontoon.