Kesän ykkösmauste tilli kelpaa myös aterian pääosaan perunoiden seuraksi tai leivänpäällysteeksi.

 

Tillipesto

1 puntti tilliä (noin 2 dl hienonnettuna) = 0,04 kgCO2e

1/2 dl oliiviöljyä = 0,14 kgCO2e

1 dl cashewpähkinöitä = 0,16 kgCO2e

puolikas sitruuna = 0,03 kgCO2e

2 valkosipulin kynttä = 0,00 kgCO2e

3 rkl hiivahiutaleita

mustapippuria myllystä

 

Hienonna tilli. Kaikkein paksuimmat varret voi jättää käyttämättä. Hienonna myös valkosipuli ja purista sitruunan mehu.

Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

 

Tillipeston hiilijalanjälki kgCO2e

– raaka-aineet yhteensä 0,37

– yhteensä 0,37

– per annos 0,1

Peruna on ilmastosankari: vain kraanaveden aiheuttamat päästöt kiloa kohden ovat pienemmät kuin perunanviljelyn tuottamat 0,2 kg CO2e/kg.

 

Resepti on Kausiruokaa-kirjasta: Tuuli Kaskinen, Outi Kuittinen, Saija-Riitta Sadesoja & Anna Melasniemi: Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville. Teos 2011. 275 s.

Lue lisää kirjasta tai osta teos >>

ilmastopestoreseptiruokatilli

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.