Uutiset

Kertakäyttöinen DVD-elokuva: roskaa lopputekstien jälkeen

Kuva: Annakaisa Vänttinen

Suomen Luonto -lehti valitsee Vuoden turhakkeen aina joulukuussa. Lukijamme lähettävät turhake-ehdotuksia läpi vuoden. Viimeisin ehdotus tuntuu täyttävän hyvin turhakkeen kriteerit! R-Kioski on ottanut valikoimiinsa kertakäyttöisiä DVD-elokuvia.

Tavallisen vuokraelokuvan hinnan verran maksavat 48DVD-elokuvat toimivat 48 tuntia siitä hetkestä, kun levy laitetaan soittimeen. Kertakäyttöisen DVD-levyn etuna markkinoidaan sitä, että elokuvaa ei tarvitse palauttaa, vaan sen voi heittää katselun jälkeen roskakoriin.

48DVD-tuotteita levittävä Scanbox Vision suunnittele kertakäyttöisten DVD-levyjen jakelun laajentamista.

Kertakäyttökulttuuri lisää jätteen määrää sekä kuluttaa luonnonvaroja tavalla, joka ei ole kestävän kehityksen mukaista.

Voit lähettää meille edotuksia Vuoden turhakkeeksi osoitteeseen turhake@sll.fi

 

 

Kolumnit
Nylén: Jätteistä

Joskus penkoessani ullakolta tavaraa, joka on käyttökelpoisena pantu talteen, tai roskalavalta tavaraa, joka on käyttökelpoisena heitetty pois, olen pohdiskellut kuulemaani väitettä, että on kahdentyyppisiä ihmisiä: niitä, joilla on paljon tavaraa, ja niitä, joilla sitä on vähän, hamstraajia ja askeetteja.

Video: Vuoden 2013 turhake on hajustettu roskapussi

Suomen Luonto -aikakauslehti on valinnut Vuoden 2013 turhakkeeksi hajustetun roskapussin. Toimitus valitsi turhakkeen lehden lukijoiden lähettämien yli 500 ehdokkaan joukosta. Katso video Vuoden turhakkeesta!

Uutiset
Suomen Luonto valitsi Vuoden 2012 turhakkeeksi saippua-automaatin

Voittaja valittiin yli 500 ehdokkaan joukosta. Dettol No Touch -saippua-annostelija on kehitetty manuaalisen saippuapumppupullon korvaajaksi. Paristoilla toimiva annosteilija on kuitenkin huomattavasti epäekologisempi kuin manuaalinen versio.