Alice Karlsson

Toimittaja
Kirjoitan, toimitan ja hoidan Kysy luonnosta -kirjeenvaihtoa. Sydäntä lähellä ovat kasvien ja eläinten vuorovaikutus sekä eläinten käyttäytyminen. Uskoisin olevani myös luonnon sitkeä puolustaja ja tulistun luonnon turmelemisesta.
Uusin numero

Suomen Luonto 4/2017

ilmestyy 4.5. Kuutti nukkuu veden alla kallionkolossa kuin avaruusmies aluksessaan. Ismo-kuutin kuvasi Juha Taskinen.
MAINOS
Uutiset

Kesäluontoa aistimaan!

Kuva: Laura H. Forsström / Havaintokirja

 
Hyttysten ininä, suopursun tuoksu, kukkiva niitty, mustikkametsä, kantarellirypäs, tervapääskyn siluetti… Mikä luonnossa tekee kesän? Mikä siinä sykähdyttää? Mistä tulee tunne, että nyt on kesä?

Käy vastaamassa kyselyymme 15. toukokuuta mennessä. Solmimme jutunpätkät yhteen ja sidomme niillä kesän maukkaimman paketin. Kooste julkaistaan Suomen Luonnossa 5/2017, joka ilmestyy 8. kesäkuuta.

Vastanneiden kesken arvomme Luontokaupan Norppa kivellä -paitoja!

Vuodenajat
Juhannusruusu kukkii jo

Etelässä juhannusruusun kukinta on monin paikoin jo täydessä vauhdissa.

Pääkirjoitus: vaihteeksi toisenlainen kesä

Viime vuosina on ollut useita lämpimiä ja poutaisia kesiä. Nyt tuli vaihteeksi muuta: kesä on ollut sateinen, viileä ja tuulinen. Helteitä ja aurinkoa odottaneet ovat saaneet pettyä.

Uutiset
Ennätyslämmin vuosi Euroopassa – Suomen lämpeneminen ollut viime vuosikymmeninä ennennäkemätöntä

Vuodesta 2014 on tulossa mittaushistorian lämpimin Euroopassa. Suomessakin ollaan mitalisijoilla. Tällä viikolla julkaistun Itä-Suomen yliopiston ja Ilmatieteen laitoksen tutkimuksen mukaan lämpeneminen on ollut 1960-luvun lopun jälkeen Suomessa nopeaa, 0,2–0,4 astetta vuosikymmenessä. Suomi on tutkimuksen mukaan 166 vuodessa lämmennyt ainakin kaksi astetta eli paljon enemmän kuin maailma keskimäärin.