Uusin numero

Suomen Luonto 4/2018

Isopunanirppu (Apion frumentarium) on nimestään huolimatta vain neljä milliä pitkä. Kärsäkäsmäisen kuvasi Sami Karjalainen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Uutiset

Keski-Suomeen perustettiin luomuyhdistys

Kuva: Markus Sirkka

Keski-Suomeen on perustettu luomuyhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä yhteistyötä kuluttajien, tuottajien, yrityksien ja yhdistyksien välillä.

Suomessa luomutuotteiden kulutus on kasvussa. Vuoden 2012 aikana luonnonmukaisesti viljeltyjen tuotteiden myynti kasvoi 20 %. Luomuyhdistysten tavoitteena on saada paikallisen luomukysyntä ja tarjonta kohtaamaan paremmin. Monet keskisuomalaiset luomuyritykset myyvät jo tuotteitaan pääkaupunkiseudulle.

Yhdistyksen toimintaan voi tulla mukaan ilmoittautumalla sähköpostiryhmään. Yhdistyksellä on ryhmä myös Facebookissa. Toiminnasta tulee sellaista, kunjäsenet siitä haluavat ja tekevät.

Luomuliitto on järjestö, joka edistää suomalaista luomutuotantoa ja yritys- sekä kuluttajatoimintaa.

www.luomuliitto.fi/keski-suomen-luomuyhdistys

www.facebook.com/groups/261758480622832/

VinkitVuodenajat
Kiikarissa: Villiyrttejä

Villiyrttien eli luonnonvaraisten ruokakasvien sesonki ei lopu juhannukseen niin kuin usein uskotaan. Ja vielä oleellisempaa: villiyrteistä on muuhunkin kuin korvikkeiksi.

Uutiset
Lähiruoka & Luomu -messut Helsingin Messukeskuksessa 26.-28.4.2013

Jos luomuruoka ja ruokakulttuuri kiinnostaa, suuntaa viikonloppuna Messukeskukseen! Lähiruoka & Luomu -tapahtuma kokoaa yhteen lähiruoka- ja luomualan yrittäjät, tuotteet, palvelut sekä toimijat

Vinkit
Ilmastoystävällinen tillipesto neljälle

Kesän ykkösmauste tilli kelpaa myös aterian pääosaan perunoiden seuraksi tai leivänpäällysteeksi.