Julkaistu numerossa

Suomen Luonto 5/2017

Suuri kesänumero! Kannen päivänkakkarat kuvasi Pentti Sormunen/Vastavalo. Tässä numerossa tutkimme kiehtovaa kesäluontoa. Tule mukaan!
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Vinkit

Opi kimalaisten alkeet Suomen Luonnon kimalaiskoulussa!

Lapinkimalainen kerää mettä sielikön kukilta. Lapinkimalaisen tuntee eturuumiin kahdesta vaaleankeltaisesta raidasta, joiden välissä karvat ovat mustat. Takaruumis on oranssi. Tätä vain Lapissa tavattavaa lajia ei ole esitelty kimalaiskoulussa. Kuva: Riikka Kaartinen

 
Kukkivilla niityillä ja pientareilla tulee vastaan jos jonkinlaista suristelijaa. Niistä suurimpia ja karvaisimpia ovat sympaattiset kimalaiset. Kimalaiset ovat myös tehokkaimpia pölyttäjiä, niitä tapaa koko maassa kaikenlaisissa elinympäristöissä merenrannoilta tunturipaljakalle. Kimalaiset ovat liikkeellä viileinäkin kesäpäivinä, joten niiden näkemiseksi ei tarvitse odotella aurinkoista säätä.

Opettele tunnistuksen alkeet Suomen Luonnon kimalaiskoulussa! Oppaan avulla tunnistat 11 lajia tai samannäköisten lajien ryhmää. Opas esittelee lyhyesti 26 kimalaista Suomessa tavatuista 37 eri kimalaislajista. Tulosta opas mukaan mökille, kävelylle tai retkelle!

Tulosta Kimalaiskoulu tästä

Lue lisää pölyttäjähyönteisistä Suomen Luonnon kesänumerosta 5/2017.