Juha Kauppinen

Toimittaja
Juha Kauppinen on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa Suomen Luontoon pitkiä artikkeleita sekä tutkivia reportaaseja. Kauppinen on Jyväskylän yliopistosta valmistunut biologi. Hän on saanut Bonnierin Suuren journalistipalkinnon ja tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon Suomen Luontoon kirjoitetuista Talvivaara-jutuista. Juha Kauppisen löydät Twitterissä nimellä @luontomies.
Uusin numero

Suomen Luonto 2/2018

Ilmestyy 22.2. Kevät tuo valon takaisin luontoon. Asiaa ja kuvia kevättalvesta lehden sivuilla 14–23. Kannen tuulisen näkymän Kevolta kuvasi Tiina Törmänen.
MAINOS
Vuodenajat

Kuuntele: Peipon äänessä maailman riemu

Kuva: Nimimerkki urpole 27 / Ikkuna Suomen Luontoon

Peipon (Fringilla coelebs) raikuvan riemukas laulu tuo kevään. Se muistuttaa hieman pajulinnun laulua, mutta soi iloisesti duurissa. Peipon äänitti Lauri Hallikainen / Kultasointu


Vuodenajat
Muuttolintukalenteri: Kuuntele pulmusen heleitä tiukuja

Suomen Luonnon verkkosivuilla alkaa uusi juttusarja, joka esittelee kevään muuttolinnut ja niiden äänet. Ensimmäisenä vuorossa on pulmunen, karaistunut tunturipaljakoiden asukki.

Vuodenajat
Pikkuvarpunen
Kuuntele: Erotatko varpusen ja pikkuvarpusen?

Varpunen ja pikkuvarpunen ovat aika samankaltaisia lintuja. Molemmat ovat yleisiä, mutta pikkuvarpunen on yleistynyt Suomessa huomattavasti myöhemmin. Varpuset ja pikkuvarpuset muodostavat myös sekaparvia.

Vinkit
Kuusitiainen
Kuuntele: Kuusitiainen sirkuttaa kirkkaasti

Lintulaudan tai kuusiaidan lintusten sirkutuksen joukossa saattaa kuulua useinkin pienen kuusitiaisen sirkutus. Laulu muistuttaa hieman talitiaista, mutta on usein kirkkaampi.