Juha Kauppinen

Toimittaja
Juha Kauppinen on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa Suomen Luontoon pitkiä artikkeleita sekä tutkivia reportaaseja. Kauppinen on Jyväskylän yliopistosta valmistunut biologi. Hän on saanut Bonnierin Suuren journalistipalkinnon ja tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon Suomen Luontoon kirjoitetuista Talvivaara-jutuista. Juha Kauppisen löydät Twitterissä nimellä @luontomies.
Uusin numero

Suomen Luonto 4/2018

Isopunanirppu (Apion frumentarium) on nimestään huolimatta vain neljä milliä pitkä. Kärsäkäsmäisen kuvasi Sami Karjalainen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Vuodenajat

Kuuntele: Peipon äänessä maailman riemu

Kuva: Nimimerkki urpole 27 / Ikkuna Suomen Luontoon

Peipon (Fringilla coelebs) raikuvan riemukas laulu tuo kevään. Se muistuttaa hieman pajulinnun laulua, mutta soi iloisesti duurissa. Peipon äänitti Lauri Hallikainen / Kultasointu


Muuttolintukalenteri: Härkälintu hämmästyttää mylvinnällään

Härkälintu on nimensä veroinen. Sen huudossa tosiaan on samaa sointia ja ytyä kuin kaupunkilaisille jo nykypäivänä vieraammassa härän mylvinnässä.

Vinkit
Kuuntele: Kiurun kevään korkea veisu

Maaliskuun lopulta alkaen kiurujen liverrys ilahduttaa taas luonnonystäviä. Taivaallinen meno jatkuu jopa kesäkuulle.

Vuodenajat
Muuttolintukalenteri: Koko Suomen punasiipi laulaa useilla murteilla

Punakylkirastas on Suomen yksi laajimmalle levinneistä linnuista. Sen yksinkertaista laulusäettä värittävät paikalliset murteet.