Uusin numero

Suomen Luonto 4/2018

Isopunanirppu (Apion frumentarium) on nimestään huolimatta vain neljä milliä pitkä. Kärsäkäsmäisen kuvasi Sami Karjalainen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Uutiset

Lähiruoka & Luomu -messut Helsingin Messukeskuksessa 26.-28.4.2013

Jos luomuruoka ja ruokakulttuuri kiinnostaa, suuntaa viikonloppuna Messukeskukseen! Lähiruoka & Luomu -tapahtuma kokoaa yhteen lähiruoka- ja luomualan yrittäjät, tuotteet, palvelut sekä toimijat. Voit tutustua ja ostaa eri alueiden omaleimaisia lähiruoka- ja luomutuotteita sekä tutustua niiden valmistajiin ja valmistusperiaatteisiin.

Messuilla esitellään eri alueiden lähi- ja luomutuottajien juomia, leipomotuotteita ja yrttejä, erilaisia lähellä tuotettuja makumatkailu- ja juhlapalveluita. Lähi- ja luomuruokayhdistykset esittäytyvät tapahtumassa ja kertovat toiminnastaan. Messuviikonlopun aikana  jaetaan Vuoden lähiruokateko -palkinto, jolla palkitaan kestävän kehityksen periaatteita tukeva, alueellista työllistymistä ja lähiruoan arvostusta nostavan toimijan työtä.

Lähiruoka & Luomu -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.-28.4.2013. Messukeskuksessa järjestetään samana viikonloppuna myös Lapsimessut, Kädentaitotapahtuma, PetExpo, OutletExpo ja Model Expo.

Lisätietoa Lähiruoka & Luomu -messuista >>

Uutiset
Keski-Suomeen perustettiin luomuyhdistys

Keski-Suomeen on perustettu luomuyhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä yhteistyötä kuluttajien, tuottajien, yrityksien ja yhdistyksien välillä.

Ensin oli luomumuna - kurkista luomukanalan vilskeeseen!

Luomukananmunilla on kysyntää. Ne ovat yksi myydyimmistä tuotteista luomumarkkinoilla.

Vinkit
Luomumunia suoraan tilalta

Ruokapiirit kuten Helsingin Ruoholahden kehonrakentajien Luomumunarinki ovat sähköistäneet munamarkkinat. Kuntoilijat syövät paljon proteiinia ja suosivat usein luonnonmukaista ruokaa muun muassa hyvän maun takia.