Vankkavartinen lehtiselleri tarjoaa mukavaa vaihtelua kasvisten ystävälle. Tuoreen varren tunnistaa siitä, että sen ruodit napsahtavat taivutettaessa poikki. Maultaan hieman makea lehtiselleri sopii hyvin tarjottavaksi raakana ja paloiteltuna vaikkapa juustotarjottimella tai dippivihanneksena. Se antaa makua myös salaatteihin, keittoihin ja patoihin. Varsien lisäksi lehtisellerin hentoja lehtiä voi käyttää esimerkiksi ruokien koristeluun.

LEHTISELLERILLÄ SÄVÄYTETTYJÄ RESEPTEJÄ, OLE HYVÄ!

Greipseller-juoma

2 tavallista greippiä tai verigreippiä viipaleina
pala inkivääriä raastettuna
ripaus suolaa
2 lehtisellerin oksaa
2 dl vettä
(1 valkosipulinkynsi)

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada juoma laseihin. Voit koristella drinkit lehtisellerin lehdillä.

Waldorfinsalaatti



3 lehtisellerin vartta
1 omena kuorittuna
1 pieni prk ananaspaloja valutettuna
100 g majoneesia
100 g kermaviiliä
1/2 rkl sitruunamehua
3 dl vihreitä viinirypäleitä
1 dl pähkinärouhetta



Leikkaa lehtisellerin varret ja omena ohuiksi viipaleiksi, lisää joukkoon ananaspalat.
Sekoita majoneesi, kermaviili sekä sitruunamehu ja lisää muiden ainesten joukkoon.
Sekoita mukaan halkaistut viinirypäleet sekä pähkinärouhe. Rouheen sijasta voit käyttää myös kokonaisia pähkinöitä.


Selleri-porkkanakeitto

1 litra vettä
2 kpl kasvisliemikuutioita
1 kg porkkanoita
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
öljyä
mustapippuria

Pilko porkkanat ja lehtisellerin varret ja laita ne kiehuvaan veteen, johon on lisätty kasvisliemikuutiot. Keitä 45 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Soseuta porkkanat ja sellerit tehosekoittimella. Pilko sipuli, hauduta öljyssä pehmeäksi ja lisää se keittoon. Mausta lopuksi mustapippurilla.

reseptireseptitvarsiselleri

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.