Julkaistu numerossa

Suomen Luonto 3/2018

Ilmestyy 29.3. Tutustumme Kuhmossa elävään Tatjana-karhuun. Kannessa on sen pentu Lunak, jonka kuvasi Markus Sirkka.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Uutiset

Löysitkö järeän haavan? Ilmoita havaintosi!

Kuva: Reijo Nenonen / Vastavalo

Metsäpuiden joukossa on yksi lehtipuu ylitse muiden. Haapa tarjoaa suojaa ja ravintoa sadoille lajeille kuten kovakuoriaisista vähämustakeijulle, haapajäärälle, lattatylpölle ja haapajumille.

Nyt etsitään haavan ylläpitämän lajikirjon kannalta tärkeitä kookkaita, järeitä haapoja. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan Taiga Colorsin Haapa-tyynyliina.

Lähetä havaintosi >

Kysy luonnosta
Talvista haapojen havinaa

Rautjärven aseman luona kasvaa monta haapaa, joihin jäävät syksyllä lehdet paikoilleen. Tämä on tapahtunut ainakin kolmena talvena, vaikka seudun muista haavoista lehdet karisevat. Mistä tämä johtuu?

Kysy luonnosta
Kahdella puulla yhteinen oksa

Vantaalaisesta metsässä on kaksi toisiinsa kiinnittynyttä haapaa. Alempi liitos oli noin neljän metrin korkeudella. Liitoskohtien ulkonäöstä päätellen yhdysoksa on eronnut vasemmanpuoleisesta rungosta, kasvanut alaspäin ja yhtynyt lopulta toiseen runkoon. Mikä lienee moisen muodon aiheuttanut?

UutisetVinkit
Liito-orava
Asuuko lähimetsässäsi liito-orava?

Nyt on otollinen aika lähteä liito-oravaretkelle. Keväällä lumien juuri sulettua liito-oravan jätöksen näkee puun juurelta, kun vähän aikaa harjaannuttaa silmiään.