Juhis Ranta

Toimitusharjoittelija
Suomen Luonnon toimitusharjoittelija tammikuusta maaliskuun loppuun. Kirjoittaa ja valokuvaa juttuja sekä hoitaa kaikenlaisia toimituksen töitä. Haaga-Helian journalismin opintojen ohella Juhis nauttii musisoinnista ja luontoretkeilystä.
Uusin numero

Suomen Luonto 5/2018

on upea suuri kesänumero! Kannen nuoren mäyrän kuvasi Nina Mönkkönen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Uutiset

Lumo tarjoaa asukkailleen Liiterin

Kuva: Omer Levin

Asuntosijoitusyhtiö Kojamo tarjoaa Helsingin Hermannin, Kalasataman ja Sörnäisten Lumo-asuntojen asukkaille käyttöönsä Liiterin. Teurastamolla sijaitseva Liiteri on yhteiskäyttöpalvelu, mistä voi lainata arjen tarvikkeita.

Liiteri toimii yhteiskäyttöperiaatteella, eli kaikki sitä käyttävät voivat käydä lainaamassa kodintarvikkeita, sähkötyövälineitä, keittiölaitteita ja puhdistus- ja siivousvälineitä. Liiterin ideana on, että asukkaiden ei tarvitse varastoida kotonaan sellaisia välineitä, mitä he käyttävät vain harvoin. Välineitä voi käydä lainaamassa mihin tahansa vuorokauden aikaan.

Liiteri
Kuva: Henri Ahvenlampi

Normaalisti Liiteri-palvelusta veloitetaan kuukausihinta. Lumo-asukkaille Liiterin käyttö sisältyy vuokraan. Kyseessä on ensiksi kokeilu 13.2. – 15.5.2018 välisenä aikana. Käytäntöä saatetaan jatkaa, mikäli kokemukset ovat hyviä.

Molemmat osapuolet kokevat hyötyvänsä. Kojamo saa asukkailleen uuden kätevän yhteiskäyttöpalvelun ja Liiteri saa asiakkaita ja käyttäjiä lähistön asukkaista.

Liiteri on laajentamassa toimintaansa myös Helsingin ulkopuolelle. Uudet Liiterit avataan helmi- ja maaliskuussa Otaniemeen Espooseen sekä Lempäälään.

Liiteri on myös palkittu Sitran Fiksu arki -palkinnolla. Fiksu arki -yrityskilpailun voittajat auttavat kuluttajia tekemään kestävämpiä valintoja arjessa.

Liiteriin voi tutustua heidän verkkosivuillaan.

Asiantuntijan ekovinkit kotiin

Ekoarkkitehti Kati Juola-Alasen kaksi vinkkiä kodin sisäilman parantamiseen.

Säästöliekillä sään armoilla
Säästöliekillä sään armoilla

Tämä blogi kertoo, miten vanha mies ja koira selviytyvät tulevan talven vähällä rahalla maaseutuympäristössä, jota hallitsee kylmyys ja pimeys, myös henkisesti.

Kysy luonnosta
Hamstraajia luonnostaan

Kesämökillemme Virtasalmella on ilmaantunut syksyisin vuoteeseen ja muihin paikkoihin kasvien siemeniä pikku kasoihin. Mikä otus niitä sinne kerää ja miksi?