Toivo Rautavaaran kaksiosaisen Mihin kasvimme kelpaavat -kirjassa kerrotaan, miten kasvejamme voi käyttää: ”Leivän lisänä, ruoan aineksina, mausteina, kahvin ja teen korvikkeina, lääkkeinä, rehuna sekä teknillisiin tarkoituksiin.”

Suomen Luonto julkaisee muutamia poimintoja tästä 40-luvun klassikkokirjasta.

Voikukka-sienimuhennos

6 hengelle. Ida Tegnér-Högstedtin ohje.

1 kg voikukanjuuria puhdistetaan, paloitellaan ja keitetään suolavedessä. Tuoreet sienet tai liotetut suolasienet hakataan hienoksi, ruskeutetaan rasvassa, jos siihen on tilaisuutta, suurustetaan jauhoilla ja maidolla (tai vedellä) ja voikukanjuuripalat sekoitetaan joukkoon. Maustetaan suolalla, sokerilla, pippurilla sekä lusikallisella sitruuna- tai marjamehua.

Mihin kasvimme kelpaavat. Osa I: Kevään ja alkukesän kasveja. Toivo Rautavaara. Werner Söderström Osakeyhtiö. Porvoo 1942.

 

Julkaisemme kesän mittaa otteita kirjasta:

Savikka-porkkanakeitto >>

Pihlajanmarja-herkkulimppu >>

mihin kasvimme kelpaavatreseptiToivo Rautavaaravilliyrtti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.