Julkaistu numerossa

Suomen Luonto 1/2017

Ilmestyy 19.1. Pirteä ja eloisa kuusitiainen on Suomen pienin tiainen ja viihtyy ruokinnoilla. Kannen linnun kuvasi Jussi Murtosaari / Leuku.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Uutiset

Oletko nähnyt villisian? Kerro tarinasi!

Villisika on ”viisas elukka”. Sitä ei niin vain löydäkään. Kuva: Lassi Kujala

 
Lajia etsimässä -sarjassa etsimme harvemmin nähtyjä lajeja ja kerromme miten ne löytyvät – tai jäävät löytymättä. Suomen Luonnon numerossa 1/2017 olimme villisian jäljillä ja nyt haluaisimme tietää, ovatko lukijamme törmänneet villisikaan poluillaan.

Lähetä meille tarinasi villisian kohtaamisesta: kerro missä ja milloin näit sian ja mitä tapahtui. Tarinoita voi lähettää 5. helmikuuta asti. Kaikkien osallistuneiden kesken arvomme kirjapalkinnon.

Suora linja
Suora linja: Miksi villisika pitäisi hävittää?

Maa- ja metsätalousministeriö haluaa rajusti vähentää Suomen alkuperäisluontoon kuuluvan villisian määrää. Ministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio vastaa Suomen Luonnon kysymyksiin.

Uutiset
Kohtaamisia villisian kanssa

”Oletko nähnyt villisikoja?” kysyimme tammikuun numerossa. Ja onhan niitä nähty. Saimme kymmeniä pikkutarinoita, joista kokosimme pienen koosteen. Jokainen kohtaaminen ison nisäkkään kanssa on ollut ainutlaatuinen.

Uutiset
Villisika eli Suomessa jo kivikaudella

Luulöytö Askolasta kertoo, että villisiat ovat Suomessa paluumuuttajia.