Johanna Mehtola

Toimittaja
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Uusin numero

Suomen Luonto 5/2018

on upea suuri kesänumero! Kannen nuoren mäyrän kuvasi Nina Mönkkönen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Vinkit

Peltokanankaalin pikantti maku

Peltokanankaalissa on kaalin ja sinapin makua. Kuva: Johanna Mehtola

 
Juuri nyt monet tienpientareet ja joutomaat ryöppyävät peltokanankaalin keltaisia kukkia. Tästä villivihanneksesta voi syödä sekä kapeat lehdet että kukat. Peltokanankaali maistuu nimensä mukaisesti hieman kaalilta ja myös sinapilta. Maussa on myös vivahdus rucolan makua.

Runsaasti C-vitamiinia sisältäviä lehtiä sekä kukkia voi käyttää vaikkapa salaateissa ja kukannuput maistuvat esimerkiksi höyrytettynä parsan tapaan. Sitruuna ja valkosipuli sopivat hyvin mausteeksi.

Peltokanankaalin ja 29 muuta villivihannesta löydät Villivihannekset-sovelluksesta, jossa on lisäksi keittiömestari Sami Tallbergin 90 herkullista villivihannesreseptiä.

Tässä maistiainen sovelluksen resepteistä, ole hyvä!

Peltokanankaali–parmesansalaatti

2 isoa kourallista peltokanankaalin lehtiä
0,5 dl vinegrettiä
100 g parmesanastuja
1 kuorittu ja pieneksi pilkottu kurkku
1 luomusitruunan uloin kuori raastettuna
merisuolaa ja pippuria myllystä

Sekoita ainekset kulhossa juuri ennen tarjoilua. Tämä lisukesalaatti sopii esimmerkiksi kalaruokien kaveriksi ja siitä saa ruokaisamman lohkomalla joukkoon savukalaa ja keitettyä kananmunaa.
Resepti: Sami Tallberg

Uutiset
Villivihannesten jäljillä Sami Tallbergin kanssa

Suomen Luonto -lehti järjesti lauantaina 20. toukokuuta keittiömestari Sami Tallbergin johdolla villivihannesretken Helsingin keväiseen Keskuspuistoon.

Vinkit
Lähetä villi reseptisi

Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.

Vinkit
Villi sovellus

Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellukseen on nyt saatavilla kymmenen kasvin lisäpäivitys.