Johanna Mehtola

Toimittaja
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Uusin numero

Suomen Luonto 2/2018

Ilmestyy 22.2. Kevät tuo valon takaisin luontoon. Asiaa ja kuvia kevättalvesta lehden sivuilla 14–23. Kannen tuulisen näkymän Kevolta kuvasi Tiina Törmänen.
MAINOS
Vinkit

Peltokanankaalin pikantti maku

Peltokanankaalissa on kaalin ja sinapin makua. Kuva: Johanna Mehtola

 
Juuri nyt monet tienpientareet ja joutomaat ryöppyävät peltokanankaalin keltaisia kukkia. Tästä villivihanneksesta voi syödä sekä kapeat lehdet että kukat. Peltokanankaali maistuu nimensä mukaisesti hieman kaalilta ja myös sinapilta. Maussa on myös vivahdus rucolan makua.

Runsaasti C-vitamiinia sisältäviä lehtiä sekä kukkia voi käyttää vaikkapa salaateissa ja kukannuput maistuvat esimerkiksi höyrytettynä parsan tapaan. Sitruuna ja valkosipuli sopivat hyvin mausteeksi.

Peltokanankaalin ja 29 muuta villivihannesta löydät Villivihannekset-sovelluksesta, jossa on lisäksi keittiömestari Sami Tallbergin 90 herkullista villivihannesreseptiä.

Tässä maistiainen sovelluksen resepteistä, ole hyvä!

Peltokanankaali–parmesansalaatti

2 isoa kourallista peltokanankaalin lehtiä
0,5 dl vinegrettiä
100 g parmesanastuja
1 kuorittu ja pieneksi pilkottu kurkku
1 luomusitruunan uloin kuori raastettuna
merisuolaa ja pippuria myllystä

Sekoita ainekset kulhossa juuri ennen tarjoilua. Tämä lisukesalaatti sopii esimmerkiksi kalaruokien kaveriksi ja siitä saa ruokaisamman lohkomalla joukkoon savukalaa ja keitettyä kananmunaa.
Resepti: Sami Tallberg

Uutiset
Villivihannesten jäljillä Sami Tallbergin kanssa

Suomen Luonto -lehti järjesti lauantaina 20. toukokuuta keittiömestari Sami Tallbergin johdolla villivihannesretken Helsingin keväiseen Keskuspuistoon.

Vinkit
Villi sovellus

Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellukseen on nyt saatavilla kymmenen kasvin lisäpäivitys.

Vinkit
Saisiko olla nokkoslättyjä?

Nokkosesta voi loihtia monenlaista syötävää – kuten vaikkapa lettuja lukijamme Pia Grönroosin reseptillä.