Vinkit

Pihlajanmarjan pakastaminen ja kuivaus

Kuva: Marika Eerola

 
Pihlajanmarjat ovat happamia. Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta kertoo, että niitä voi silti käyttää kokonaisena, kunhan happoja vähän taittaa.

”Yöpakkasetkin tekevät marjoista makeita, mutta myöhään syksyllä kerätessä niissä on aika paljon mustia marjoja mukana. Siksi marjoja voi perata hyvissä ajoin ja panna pakastimeen. Kirpeys vähenee huomattavasti.”

Toinen hyvä tapa on kuivaaminen. Se on parasta tehdä sokerin kanssa survottuna. Kasvikuivurin ritilöille leikataan leivinpaperista aavistuksen ritilää pienemmät palaset, joiden päälle sokeroitu pihlajanmarjasurvos levitetään. Nahkeaksi kuivattuna sen voi murustella myslin sekaan. ”Aikaisemmin kuivaaminen on ollut yleisin säilömistapa”, Hopsu-neuvonen sanoo.

Lue lisää pihlajanmarjasta Suomen Luonnon tuoreesta numerosta 8/2014!

Vinkit
Villivihannesresepti: Horsmankukkakakku

Kysyimme lukijodemme parhaita villivihannesreseptejä. Tässä ohje herkulliseen horsmankukkakakkuun!

Vinkit
Sipulista puhtia

Suomalainen syö reilut viisi kiloa sipulia vuodessa: valkosipuli, punasipuli ja keltasipuli ovat tavallisimmat, mutta niiden lisäksi markkinoilla on parikymmentä muuta sipulia vihreistä salaattisipuleista hopeasipuliin. Poimi tästä itsellesi helppoja ja terveellisiä sipuliruokareseptejä!

Vinkit
Villivihannesresepti: Savikkasalaatti

Julkaisemme lukijoidemme lähettämiä villivihannesreseptejä! Katso ihanan savikkasalaatin ohje.