Liemi
3 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
1 kanelitanko
1 tähtianis
2 kokonaista neilikkaa
1 nippu korianteria
1 l kanalientä (esim. Puljonki)
1½ tl soijakastiketta
1½ tl kalakastiketta
½ tl suolaa
Valkosipulinkynsiä
Inkiväärin pala
Rypsiöljyä

Rouskuviksi keittoon
1-2 porkkanaa
1 sipuli
1 pieni kukkakaali
100 g herkkusieniä
100 g riisinuudelia
Kourallinen nypittyä lehtikaalia

Päälle
1 kevätsipuli
1 lime
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria

Vegaaniannoksen halutessasi voit vaihtaa kanaliemen kasvisliemeen ja jättää kalakastikkeen pois.

Viipaloi porkkana ja sipuli. Siivuta inkivääri ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Lorauta kattilan pohjalle öljyä ja kuullota porkkana-sipuliseosta noin 5 minuuttia, jotta ne saavat väriä pintaan. Lisää inkivääri, valkosipuli, tähtianis, kanelitanko ja neilikat. Ruskista vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon kanaliemi, soijakastike ja kalakastike sekä silputtu nippu korianteria. Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.

Kasaa molemmat eväspurkit (3/4 osaa) kerroksittain mielesi mukaan: vuoroin kuutioitua porkkanaa, raakaa sipulia, kukkakaalin kukintoja, lehtikaalia, tuoreita herkkusieniä ja murennettua riisinuudelia. Sulje kansi ja pakkaa reppuun. Sujauta reppuun myös yksi limetti.

Hienonna chili, viipaloi kevätsipulinvarsi ja makusi mukaan paljon tai vähän korianteria. Laita tuore mausteseos pieneen rasiaan ja reppuun. Ota mukaan myös yksi lime.

Maista lientä, lisää tarvittaessa mausteita. Siivilöi liemi termariin tai juomapulloon, jos haluat lämmittää nesteen uudestaan leirikeittimellä.

Leiriin päästyäsi kaada kuuma pho-liemi valmiiksi kasattuun annospurkkiin. Anna tekeytyä 15 minuuttia. Kun keitto on valmis ja riisinuudeli notkeaa, ripottele päälle tuore mausteseos. Leikkaa limetti kahtia, jotta molemmat saavat omansa. Rutistakaa tuoreeltaan keiton kruunuksi. Avot!

Resepti ja kuva: Marinella Himari / Kaukokaipuu

reseptiretkiruokaRetkivinkki

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.