Vinkit

Retkivinkki: Fallkullan kotieläintila Helsingissä

Falkullan tilan lehmät ovat rodultaan pohjoissuomenkarjaa eli valkoiset naudat ovat lapinlehmiä. Kuva: Annakaisa Vänttinen

 
Pääkaupunkiseudun kesä on täynnä hienoja tapahtumia ja retkikohteita. Kiva päiväretkikohde on Malmin pohjoispuolella sijaitseva Fallkullan kotieläintila, joka ilahduttaa varsinkin lapsiperheitä.

Kesäpäivänä melkein kaikki eläimet nautiskelevat ulkoilmasta omissa aitauksissaan. Lampaat, vuohet ja lehmät saavat pienimpienkin silmät tuikkimaan innostuneena. Tilalla on myös suomenhevonen ja kolme ponia. Navetassa sisällä röhkivät vain siat sekä varsinkin pienten tyttöjen suosikit, kanit.

Ankkojen kaakatus ja kanojen tepastelun ja hiekkakylpyjen seuraaminen keräsi ihastunutta yleisöä. Tilan kanat ovat uhanalaisia maatiaiskanoja.

Kaksi minisikaa kaiveli hiekkaa pienillä kärsillään, kunnes toinen päätti aloittaa aurinkokylvyn.

Kili on utelias vierailijoita kohtaan.
Kili on utelias vierailijoita kohtaan.

 
Tila on Helsingin nuorisoasiankeskuksen nuorisotila. Fallkullassa järjestetään nuorille erilaisia kerhoja, joissa tutustutaan navetassa työskentelyyn, hoidetaan ja ruokitaan eläimiä sekä tehdään maatilan töitä.

Falkullan kotieläintilalle on vapaa pääsy. Tila on kesän ajan auki päivittäin kello 10-15. Alueella on myös kahvila. Lue lisää Falkullan sivuilta.

falkullantila3
Siat viettivät hellepäivää sisällä navetassa.
Vinkit
Retkivinkki: Riisitunturin hiljainen juhannus

Etelä-Lapin helmi on Posiolla sijaitseva Riisitunturi. Juhannusretkelle paikka on täydellinen, jos etsii rauhaa ja pakohetkeä kiireestä.

Vinkit
Retkivinkki: Hiljainen saari

Kuusenoksat notkuvat lunta, tammikuun valo on kuulas. Metsä on aivan äänetön. Ihmeellisen pysähtynyt tunnelma. Vartiosaari Itä-Helsingissä on upea talviretkikohde.

Vinkit
Kymmenen puolikasta retkivinkkiä Suomen kesäluontoon

75-vuotias Suomen Luonto pyysi merkkipäivänsä kunniaksi kymmeneltä luontoihmiseltä 7,5 retkivinkkiä. Nämä ovat ne puolikkaat.