Alice Karlsson

Toimittaja
Kirjoitan, toimitan ja hoidan Kysy luonnosta -kirjeenvaihtoa. Sydäntä lähellä ovat kasvien ja eläinten vuorovaikutus sekä eläinten käyttäytyminen. Uskoisin olevani myös luonnon sitkeä puolustaja ja tulistun luonnon turmelemisesta.
Uusin numero

Suomen Luonto 5/2018

on upea suuri kesänumero! Kannen nuoren mäyrän kuvasi Nina Mönkkönen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Uutiset

Seuraava uuden lintulajin veikkaus käynnistyi

Vihertikka on havaittu Suomessa, muttei Tringan alueella. Kuva: OhWeh / CC-BY-SA-2.0.

 
Mikä on seuraava uusi lintulaji Uudenmaan lintuharrastajien yhdistyksen Tringan alueella? Syyskuussa käynnistynyt veikkaus päättyi idänpikkusieppoon, joka löytyi Helsingin Seurasaaresta 21.10.2016. Laji on koko maalle uusi.

Tringan mukaan kukaan kilpailuun osallistunut ei osannut veikata idänpikkusieppoa. Suurimman kannatuksen sai liitohaukka, joka on nähty jo Ruotsissa joitakin kertoja. Liitohaukan meitä lähimmät pesimäalueet ovat Espanjassa.

Liitohaukan lisäksi ääniä annettiin 29:lle lajille. Kannatusta saivat muun muassa pikkukanadanhanhi, vaaleakultarinta, lehmähaikara, lunni, rengasnokkalokki, tammitikka, kääpiöhuitti, aavikkotylli, eskimosirri, vihertikka, tundrakirvinen ja rubiinisatakieli.

Koska kisa päättyi lyhyeen, yhdistys avasi heti uuden veikkauksen: Mikä on seuraava uusi lintulaji Tringan alueella? Vastausaikaa on 17.11.2016 asti.

Ohjeet ja säännöt: tringa.fi. Sivuilta löytyy myös lista Tringan alueella jo havaituista lintulajeista.

Uutiset
Talvehtivia lintuja ei saa häiritä

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa muistuttaa, että talvehtivia lintuja ei pidä häiritä lähestymällä niitä tarpeettomasti.

Uutiset
Pöntötys toi pihalle iloista hyörinää

Lintujen asuntomessut rakennettiin Luumäen Jurvalaan puolen hehtaarin omakotitontille kevättalvella 2015. Pöntötys on tuonut pihalle valtavasti kuhinaa, jota talon asukkaat saavat seurata henkeään pidätellen.

Uutiset
Nisäkäspinnakisassa alkoi loppukiri

Viimeisimmän lokakuussa tehdyn koosteen mukaan kisan osallistujat ovat nähneet 54 nisäkäslajia ja niistä vähintään 963 yksilöä.