Alice Karlsson

Toimittaja
Kirjoitan, toimitan ja hoidan Kysy luonnosta -kirjeenvaihtoa. Sydäntä lähellä ovat kasvien ja eläinten vuorovaikutus sekä eläinten käyttäytyminen. Uskoisin olevani myös luonnon sitkeä puolustaja ja tulistun luonnon turmelemisesta.
Uusin numero

Suomen Luonto 1/2018

ilmestyy 18.1. Alli on maamme kauneimpia lintuja; pesijä, muuttaja ja talvehtija. Kannen kuvasi Pekka Komi.
MAINOS
Vuodenajat

Sieniin hurahtaneet huomio!

svajcr / CC-BY-SA-3.0

 
“Joko sieneen kannattaa mennä”, kysyin sieniasiantuntijaltamme tamperelaiselta Lasse Kososelta, joka on pahemman sortin sienihullu.

Hän tietää, mitä metsissä on.

“Vielä en ole oikeastaan nähnyt mitään kummempaa”, hän vastaa. “Korvasienikausi on edelleen menossa ja ensimmäisiä niin sanottuja syyssieniä on toki näkynyt kuten koivunkantosieniä, lehmätatteja ja herkkusieniä.”

Ja tämänhän me halusimme kuulla! Nyt vain saappaat jalkaan ja menoksi.

Entä ne himoitut kantarellit? Varhaisista keltavahveroista on jo tihkunut tietoja.

“Juu, kantarelleja on kuulemma näkynyt jossakin”, Kosonen vastaa. “Mutta jos kantarelleja haluaa näin aikaisin löytää, ei juuri kannata erikseen etsiä. Niitä tulee vastaan jos tulee.”

Kantarellit pitävät valoisista koivumetsistä, joskin niitä voi löytää muualtakin. Nyt kun ollut melko kuivaa, voi rantametsä olla antoisin paikka.

Kantarelli on paikkauskollinen. Siksi viimevuotinen löytöpaikka kannattaa tarkistaa ensitöiksi.

Vuodenajat
Suppiksien metsästäjä

Kaikki sienestäjät tuntevat suppilovahveron – vai tuntevatko?

Vinkit
Sienen tuoksu

Sienen voi tunnistaa myös sen tuoksun perusteella. Sienten maailmasta voi löytää niin siiderin, lakritsin kuin pohjaan palaneen perunan aromeja. Aloita tuoksutunnistus!

Uutiset
Ruokasienten ykkönen on...

Kysyimme elokuun numerossa lukijoidemme mielipidettä parhaasta ruokasienestä. Saimme miltei 500 vas­taus­ta. Lämpimät kiitokset teille niistä! Tulos ei jätä arvailuille varaa.