Suola on lähes ehtymätön luonnonvara, mutta sitäkin on säännösteltävä – terveyden vuoksi. Ravitsemussuositukset on päivitetty ja niissä suolan käyttöä kehotetaan entisestään vähentämään. Vaikka jo puoltatoista grammaa pidetään riittävänä vuorokausiannoksena, suositus on viisi grammaa. Ravitsemusneuvottelukunnan mukaan suolan tai natriumin saantisuositusten tulee olla mahdollista toteutua ilman erityisiä vaikeuksia.

Viisikään grammaa ei ole paljon.

”Suolasuositus on tiukka”, ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Raija Kara myöntää. ”Paras vähentämiskeino on lukea pakkausmerkintöjä ja vertailla tuotteita sekä maustaa ruoka mieluummin esimerkiksi yrteillä ja kasviksilla kuin suolaa lisäämällä.”

Joissakin pakkauksissa suolaisuus ilmoitetaan natriumina. Luvun saa muutettua suolaksi kertomalla se 2,5:llä.

Ruokasuolan natrium on välttämätön hivenaine. Liikasaanti altistaa muun muassa verenpaineen nousulle.

suola

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.