Alice Karlsson

Toimittaja
Kirjoitan, toimitan ja hoidan Kysy luonnosta -kirjeenvaihtoa. Sydäntä lähellä ovat kasvien ja eläinten vuorovaikutus sekä eläinten käyttäytyminen. Uskoisin olevani myös luonnon sitkeä puolustaja ja tulistun luonnon turmelemisesta.
Julkaistu numerossa

Suomen Luonto 1/2017

Ilmestyy 19.1. Pirteä ja eloisa kuusitiainen on Suomen pienin tiainen ja viihtyy ruokinnoilla. Kannen linnun kuvasi Jussi Murtosaari / Leuku.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Uutiset

Sympaattinen saukko vei voiton Paras kansi -äänestyksessä

Kuva: Jari Peltomäki

 
”Veikeä, symppis, leikkisä, vetoava, positiivinen esimerkki, nappi otos”, kuvailtiin saukkokantta lähes 300 äänestäjän suulla ja voittohan siitä tuli. ”Seisoja” (10/2016) on viime vuoden paras kansi.

Kannen kuva: Jari Peltomäki
Kannen kuva: Jari Peltomäki

 
Toisen sijan sai hirvi (8/2016) ja kolmannen tunturisopuli (1/2016). Kaikki voittajat ovat voimakkaita ja karismaattisia pohjoisen luonnon eläimiä.

Kannen kuva: Heikki Willamo
Kannen kuva: Heikki Willamo

 
Voittoisien kansien takana on luontokuvaajiemme kärkikaartia: saukon kuvasi Jari Peltomäki, hirven Heikki Willamo ja tunturisopulin Jorma Luhta.

Kannen kuva: Jorma Luhta
Kannen kuva: Jorma Luhta

 
Paras kansi -kisa keräsi 1465 ääntä ja jokaisella kannella oli kannattajansa. Äänestäjien kesken arvottiin Globe Hopen Peurakaira-reppu. Sen voitti Outi Hallia Kuopiosta.

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille!

Uutiset
Nisäkäspinnakisan voittajalla 40 lajia

Koko viime vuoden nisäkäsharrastajat keräsivät pinnoja. Niitä kertyi kaikista luonnonvaraisista nisäkkäistä kautta maan – orava, siili ja rusakko olivat sieltä helpoimmasta päästä, mutta entäpä susi, hilleri tai kontiainen?

Vuodenajat
Niiaileva sukeltajamestari

Joka talvi meille lehahtaa lähinnä Ruotsin ja Norjan tuntureilta tuhansittain koskikaroja.

Uutiset
Metsäjäniksen jäljet kertovat tarinan

Kaikki tuntevat jäniksen jäljet: ensin kaksi rinnakkaista ja sitten kaksi peräkkäistä painaumaa. Hop! Jälkiä seuraamalla voi nähdä mitä eläin on touhunnut.