Vinkit

Testasimme puiden varassa roikkuvan Tentsile-teltan

Tentsile-teltassa on nukkumapaikat kolmelle. Ovi on mallista riippuen yhdellä tai jokaisella kolmella sivulla. Kuva: Tom Kahler

 
Mistä löytää telttapaikka epätasaisessa maastossa, kaltevassa rinteessä tai kivikossa? Tentsile-teltta ratkaisee ongelman, kunhan lähellä kasvaa tukevia puita.

Testasimme kolmen hengen Stingray-teltan. Teltan pystyttämiseen kului ensimmäisellä kerralla aikaa, kun etsimme paikkaa, jossa kolme jykevää puuta kasvaisi säännönmukaisen välimatkan päässä toisistaan. Kun puita on paljon, paikkaakaan ei joutunut kovin kauaa hakemaan.

Kun puut löytyivät, teltta pingotettiin niiden varaan kolmesta kulmasta, tukevien liinojen ja räikkien avulla. Se sujui ensikertalaiseltakin vaivattomasti. Lopuksi teltan kaaret pujotetaan paikoilleen, ja teltta on valmis!

Teltan yläosa on verkkomaista kangasta, joka riittää lämpiminä ja poutaisina öinä mainiosti. Sadekelillä tai tuulisina ja viileinä öinä päälle kiinnitetään vedenpitävä päällyskangas. Se tosin heikentää ilmanvaihtoa, joten liepeitä ei kannata kiinnittää liian tiiviisti, jotta kankaan sisäpintaan ei yön aikana kerry kosteutta.

Puiden varaan pingotettuun telttaan voi käydä nukkumaan kuin sänkyyn! Kun teltan kiinnittää sopivalle korkeudelle, sinne on helppo istahtaa. Pikkulapset tarvitsevat tosin aikuisen apua. Vaikka teltta on riippumattomainen, pohjakankaan saa kiristettyä niin, että nukkuminen kyljelläänkin onnistuu mainiosti. Eivätkä kävyt, juuret tai kivet paina selkää!

Lasten mielestä puuteltta on jännittävä maja, seikkailu jo itsessään! Painava teltta sopii parhaiten mökkeilijälle ja veneilijälle, sillä noin 9 kilon painoista pakkausta ei viitsi kovin kauaksi kantaa. Viileällä kelillä kunnon lisälämmöneritys nukkujan alla takaa hyvät yöunet.

Tentsile Stingray -teltta kiinnitetään kolmeen puuhun tukevien liinojen ja räikkien avulla. Kuva: Tom Kahler
Vinkit
Metrolla metsään: Vehreä Lauttasaari

Metrolla metsään on Elli Keisteri-Sipilän uutuuskirja, joka esittelee Helsingin metroasemia ympäröivän luonnon ja vinkkaa erilaisia retkikohteita puistoista kinttupolkuihin. Haluan nähdä omin silmin, millainen retki metrosta voi alkaa, joten tässä heinäkuussa menen metsään kolmelta eri asemalta Keisteri-Sipilän kirja oppaanani.

Vinkit
Metrolla metsään: Siilitieltä Japaniin

Metrolla metsään on Elli Keisteri-Sipilän uutuuskirja, joka esittelee Helsingin metroasemia ympäröivän luonnon ja vinkkaa erilaisia retkikohteita puistoista kinttupolkuihin. Haluan nähdä omin silmin, millainen retki metrosta voi alkaa, joten tässä heinäkuussa menen metsään eri asemilta Keisteri-Sipilän kirja oppaanani.

Vinkit
Retkivinkki: Tiilikkajärven kansallispuisto

Vaikka Tiilikkajärven upeat hiekkarannat, kauniit harjuniemet ja upeat aapasuot antavat parastaan kesällä, myös kansallispuiston talvinen luonto tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn.