Johanna Mehtola

Toimittaja
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Uusin numero

Suomen Luonto 4/2018

Isopunanirppu (Apion frumentarium) on nimestään huolimatta vain neljä milliä pitkä. Kärsäkäsmäisen kuvasi Sami Karjalainen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS
Vinkit

Tutustu Suomen käärmeisiin

Rantakäärme ja kangaskäärme. Kuva: Lisse Tarnanen

 
Luonto-Liiton Kevätseurannan havaintosivulle on tullut jo ensimmäinen havainto kukkivasta leskenlehdestä Pöytyältä.

Eikä aikaakaan, kun myös kyyt ja rantakäärmeet heräävät ainakin jo pääkaupunkiseudulla. Nyt on siis hyvä aika tutustua käärmeiden mielenkiintoiseen maailmaan ja opetella erottamaan rantakäärme ja kyy toisistaan.

Kangaskäärmeen voi hyvällä tuurilla nähdä Ahvenanmaalla. Kuva: Lisse Tarnanen

Helsingin Töölön kirjastossa on nähtävillä Suomen käärmeet -näyttely, jossa esitellään myös Suomen kolmas käärmelaji, Ahvenanmaalla elävä kangaskäärme, jonka vain harva on nähnyt.

Suomen käärmeet -näyttely on avoinna 26.3. asti, Töölön kirjasto, Topeliuksenkatu 6, ma–to klo 9–20, pe 9–16, la 10–16, su 12–18.

Tummasävyinen kyy. Kuva: Lisse Tarnanen
Uutiset
Kevät – kukat kukkivat, perhoset lentävät ja peippo laulaa

Luonto on herännyt rannikolla ja Suomen etelä- ja lounaisosissa jo kevääseen. Kasvit kukkivat, perhoset lentävät ja laululinnut ovat äänessä.

Uutiset
Ensimmäiset kyyt ovat heränneet

Lämpö herättelee hiljalleen luontoa uuteen kevääseen.

Vinkit
Suojeltu aapa -näyttely kertoo Viiankiaavasta

Kuvataiteilija Kaija Kiurun näyttely Suojeltu aapa kertoo Sodankylän kunnassa sijaitsevasta Viiankiaavasta. Näyttelyn teokset ottavat kantaa suojellun Viiankiaavan puolesta kaivossuunnitelmia vastaan. Suojeltu aapa -näyttely 17.9.–5.10.2014 Galleria G:ssä, Pieni Roobertinkatu 10, Helsinki.