Raparperin pontevat alut ovat oiva esimerkki keväisestä kasvun voimasta. Varsi hujahtaa pituutta kymmeniä senttejä lyhyessä ajassa. Raparperi kuuluu tatarkasveihin ja siitä saa kaliumia, C-vitamiinia ja kalsiumia sekä oksaalihappoa, jonka vuoksi raparperin kanssa tulee nauttia maitoa. Hapokkuutensa vuoksi kasvia voi käyttää esimerkiksi graavi- lohen kypsyttämiseen.

Piirakoiden ja leivonnaisten lisäksi raparperi taipuu mainioksi mehuksi, jäätelöksi, chutneyksi, booliksi ja hilloksi. Talven varalle raparperi kannattaa säilöä pakkasessa. Kuori ja viipaloin varsi ja laita hieman sokeria halutessasi mukaan pakasterasiaan tai pussiin. Mitä nopeammin raparperi jäätyy, sen parempana se säilyy pakastimessa.

Tuoreet raparperit kannattaa säilyttää viileässä ja muovipussissa, johon on puhkaistu muutama ilmareikä.

www. kasvikset.fi

raparperi

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.