Uutiset

Väsynyt uimari



Melontamatkalla marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna ollut Pentti Taskinen pelasti vedestä väsyneen hiiripöllön.

“Olin melomassa Tuusulanjärvellä ja pelastin vedestä kuvien kaverin. Vein sen Halosenniemen museoon lämmittelemään ja ystävällinen Jenni otti sen hoiviinsa kuivattelemaan ja lupasi päästää metsään.”

Tänä vuonna hiiripöllöjen vaellus on ollut runsasta. Pöllö on voinut väsyä lentomatkalla ja päätyä siitä syystä järveen.

Taskinen kertoi, että pöllö toipui uintireissustaan hyvin: “Pöllö vapautettiin luontoon, kun se oli kuivunut ja virkistynyt. Pöllö lennähti metsikköön.”

Lue lisää hiiripöllöjen vaelluksesta 15.11. ilmestyvästä Suomen Luonto -lehdestä! Tilaa lehti >>

Kuvat: Pentti Taskinen
Vinkit
Retkivinkki: Hakoisten linnavuori

Hakoisten linnavuori sijaitsee Janakkalan kunnan alueella Kanta-Hämeessä. Korkea ja jyrkkäseinäinen kallio erottuu aakeasta peltomaisemasta selkeästi 3-tielle. Kallio kohoaa 140 metriä merenpinnasta ja 61 metriä läheisen Kernaalanjärven pinnasta. Linnavuoren vieressä sijaitsee Hakoisten kartano viljelysmaineen. Linnavuori on kiva miniretkikohde, poikkea sinne tauolle vaikka ajomatkalla Helsingistä Tampereelle!

Uutiset
Pöllön avulla varoja lastensairaalalle

Viime viikolla uutisoitiin sumuisella Tuusulanjärvellä räpiköineestä väsyneestä hiiripöllöstä, jonka melomassa ollut Pentti Taskinen pelasti. Kaksi vuotta työttömänä ollut kuvaaja toivoo, että julkaistujen kuvien palkkiot ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Vinkit
Pihlajanmarjasta kuitua ja vitamiineja

Elo-syyskuussa pihlajat notkuvat kirpeitä pihlajanmarjoja. Pihlaja kasvaa lehdoilla ja kuivissa kangasmetsissä koko maassa. Pihlajanmarjassa on runsaasti vatsalle tärkeää kuitua ja paljon C-vitamiinia. Oranssi marja sisältää myös E-vitamiinia, karoteeneja, flavonoideja, kalsiumia ja magnesiumia.