Savikkasalaatti 1-2 hengelle.

Ainesosat
2 dl nuoria savikan (Chaenopodium-lajeja) taimia tai verson jauhoisia latvoja
0,5-1 dl tuoretta pihatähtimöä (Stellaria media)
0,5-1 dl nuoria retiisin lehtiä + retiisit (jos ovat jo kehittyneet)
0,5 dl tuoretta oreganoa
1 tomaatti
pala kurkkua
0,5-1 dl pähkinöitä
ruohosipulia
lisäksi esim. apilan lehtiä ja nuoria piharatamon lehtiä.

Valmistusohjeet
Huuhdo ja pilko kaikki ainekset, sekoita. Tarjoa alkusalaattina kahdelle tai runsaana pääruokana esim. raejuuston kanssa yhdelle hengelle.

reseptivillivihannesresepti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.