Kauneutta kaamoksessa -valokuvanäyttely verkossa


Marraskuussa aurinko nousee myöhään ja pimeys hiipii aikaisin. Valoa on vähän ja luonto tuntuu nukkuvan. Luonnonystävän kaamos on kuitenkin täynnä kauneutta, kun mieli on avoin ja silmät auki!

Lähetä meille kuvasi kaamoksen kauneudesta. Mitä kaikkea kaunista marraskuu meille tarjoaa? Kuvan tulee olla otettu marraskuussa 2017. Kerro kuvauskohdassa myös missä kuva on otettu ja milloin.

Nostamme valokuvanäyttelystä yhden kuvan marraskuun jokaisena päivä ihailtavaksi 90 000 seuraajallemme Facebookissa.

Yläosan kuva: Jorma Silkelä / Vastavalo.

Sulje
Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajilla. Valokuvanäyttelyyn osallistuneita kuvia voidaan käyttää ilman erillistä korvausta kilpailua koskevassa tiedottamisessa ja kilpailun yhteydessä Suomen Luonnossa sekä lehden nettisivuilla ja lehden sosiaalisen median palveluissa.

Kuvan tulee olla otettu marraskuussa 2017.

Katso kuvia

Sibeaalinen maisema

Marraskuun viimeisen päivän kunniaksi kiipesin Aulangon näkötorniin. Vanajaveden laaksoon avautuva kansallismaisema on kaunis joka säällä.

Talvehtiva koru

Tämä kaamoksen kaunokainen löytyi Paraisilta 25.11.2017. Talvehtiva idänkirsikorento on harvoin nähty missään maassa, ja tämä onkin Suomelle toinen löytö sitten viime talven. Korentoja löytyi 9 kappaletta samana retkipäivänä. Se on meillä ainoa korentolaji, mikä on aikuistalvehtija. Kastepisarat saavat sen näyttämään todella korumaiselta marraskuisessa maisemassa!

Puiston puut yrittivät suojata kulkijaa helmoillaan

23.11.2017 oli täällä Pirkanmaalla tähän mennessä talven ainoa lumimyräkkä... tuli lunta ja viima oli hyytävä. Puiston lehtikuuset yrittivät suojata kulkijaa helmoillaan. Kun katseli luonnon riepotusta, niin siinä oli jotain kunnioitusta herättävän kaunista. Kuva: 23.11.2017 Tampere

Kauneutta kaamoksessa

Harmaa räntäsateinen päivä voi yllättää kun katsoo tarpeeksi lähelle.

Männynoksat lumiloistossa 17.11.2017

Männynoksat lumiloistossa 17.11.2017

Joulupostikorttikuva.

Sopii hyvin joulupostikorttikuvaksi. Otin kuvan Taivalkoskella 17.11.2017

Kultalehti

Kuva otettu Hämeenlinnassa 20.11.2017. Aurinko valaisi uupuneita saniaisia hetken aikaa. Se toi kesän muiston takaisin. Itselleni nämä syksyn kirkkaat tuokiot ovat merkityksellisiä. Niiden avulla jaksan sen pimeän päivän yli.

Aurinko näyttäytyy.

Marraskuun ensimmäisen päivän auringonnousu Jämsänkoskella.

Vanhan metsän yllätyksiä

Kuljin vanhassa kuusikossa etsien suppilovahveroita. Yllättäin osuin paksussa sammalikossa kasvavan kuusivanhuksen luo, jonka kuivuneilla alaoksilla \"loistivat\" monenlaiset sammalet ja jäkälät. Ihailin! En ole koskaan aikaisemmin nähnyt näin paksua sammalkerrosta kuusten oksilla. Honkajoki sumuisena päivänä 18.11.2017.

Marraskuun valo

Kuvan ottohetkellä oli yhtäaikaa sadesumu ja harvinainen marraskuun auringonpaiste. Kuva on otettu 14.11.-17 Tampereen Pyynikillä Pyhäjärven rannalla, missä lähes päivittäin saan ihailla luonnonsuojelualueen vanhoja puita järvimaisemassa.

Kultavalo

Kiipesin Kuusamossa Rukalle ja eteeni avautui mahtava maisema kultavalossa.

Jouluvalot saapuvat 28.11.2017

Kuva otettu 28.11.2017 marraskuun iltapäivän lumisateessa, jouluvalot saapuvat.Taivalkoski

Hymyilevä lamppu valaisee metsän.

Hymyilevä lamppu valaisee metsän. Taivalkoski.

Lumentaikaa

Sunnuntaina satoi lunta ja maisema oli kuin sadusta, korostin tuota maisemaa vielä kynttilöin.

Siivet

Kauneus on katsojan silmässä, vaahtera marraaskuun lopulla. Kuvattu Tampereella 26.11.2017.

Mörrymöykkymetsä

Kuva otettu Nuuksiossa Haukkalammella lauantaina 25.11.2017

Pisara pimeydessä

Kuvattu Nokialla 27.11.2017.

Kun värit pakenevat taivaalle

Harvassa ovat olleet revontuli-yöt tänä syksynä. Yksi yö 7.11.2017 Kuusamossa ja sillä on pärjätty koko kuukausi.

Tuula Sipola

Erään aamun hiljainen kauneus ja pilkahdus valoa. Ylikiiminki, Oulu.

Hiusjää

Turussa 21.11.2017

Oliko jotain asiaa??

Tämän oravan touhuiluja olen saanut seurata siitä asti, kun se oli vielä pieni poikanen ja siitä ei kovin kauan ole aikaa. Kuvattu Tampereella 2.11.2017

Kurre kurkistelee puun turvasta

Kuva on otettu Tampereella 27.11.2017

Tutkailua

Valtava parvi joutsenia oli laskeutunut pellolle tankkaamaan... arvelisin, että niitä oli vähintään 250 yksilöä. Osa pyrähteli välillä läheiselle järvelle, osa söi kaurapellolla, joka oli sateisen syksyn jälkeen korjaamatta. Pienen mäen nyppylän takaakin näkyi tutkailevia kauloja kuin antenneja hauskasti kurkistelevan. Päivä on ollut sateisen harmaa, mutta kuitenkin maisemaan löytyi hillittyjä marraskuun värejä. Kuva: 26.11.2017 Vesilahti

Pakkas kukka

Kuvattu Pyhäjärvellä 2.11.2017

Sumuinen aamuaurinko

Kuvattu Pyhäjärvellä, marraskuun alukupuolella.

Jäälohikäärme järvenjäällä

Kuva otettu Pyhäjärven rannassa, marraskuun alussa.

Sinitiainen

25.11.2017 klo n15.00 kuva ei ole täysikokoinen pilvi palvelu kaatui missä kuva oli aitona.

Terassikausi ohi

Salo, Vuohensaari 25.11.2017

Pinnalle jäätynyt

Suon jääpinnalta kuvattu sääski. 25.11.2017 Taivassalo

Viimeiset auringonsäteet

Kaamos alkaa Kilpisjärvellä ja enää ei aurinko nouse taivaanrannan yläpuolelle. Auringonsäteet antavat silti hienoja värisävyjä maisemaan. Potkurikeli Kilpisjärven jäällä oli hieno, sinne se aurinko meni!

Metsäkauris ja vares

Metsäkauris ja vares

Vesipisara kuusen oksalla

Vesipisara kuusen oksalla Kontiolahden Varparannalla 19.11.2017. Luonnon timantti!

Levonaika

Makrolinssin avulla saa kurkistaa kasvien pieniin osiin, jotka ovat jäljellä kesästä. Kuva otettu 26.11 Sukevan Kalliosuolla.

Lyhyt valoisa hetki

Marraskuun kevyt, kaunis lumisade ja pihapihlaja 19.11.2017.

Jääkukka

Kuvattu Kangasniemellä 2.11.2017. Kuvaaja

Metsäretkellä ensi lumen aikaan

Arkipäivänä lähiluonnossa on rauhallista ja kaunista.

Noitatunturi

Olin hiihtämässä telluilla Pyhätunturin Kultakeron päällä 21.11 ja olin kääntymässä jo pois syömään mutta kiersin sitten vielä maston taakse Luoston puolelle ja edessäni avautui upea auringonlasku Noitatunturin suuntaan. Kuva on käsittelemätön.

Pilvien päällä

Nousin lumikengillä Pyhätunturin Ukonhatun päälle 22.11 ja menomatkalla eteeni aukesi taianomainen näky kun koko horisontti oli pilvien peitossa mutta kaukaa sintivät Javarus ja Kuorinkitunturit. Kuva on käsittelemätön.

Tyynen kaunis marraskuinen iltapäivä.

Kuva on otettu Hollolan kirkonkylän rannassa 25.11.2017. Juuri auringonlaskun aikaan ja päivä oli harvinaisen kaunis kaamosaikana.

Rantatunnelmaa Kaukajärvellä

Aurinko näyttäytyi Tampereella lauantai-iltapäivänä 25.11.. Kaukajärven uimalan rannassa enää yksi pälvi jäljellä viikolla sataneesta paksusta lumipeitteestä.

Tuimakatseinen varpuspöllö

Hämärän marraskuisen aamun hiljaisuus rikkoutui varoittelevien tiaisten ja punatulkkujen ääneen. Varoittelun syy selvisi, kun männynoksalta löytyi tuimakatseinen varpuspöllö.

Aito timantti

Pari päivää on ollut meillä kaamoksen harmauden huippu. Onneksi tänään iltapäivällä aurinko paistoi pari tuntia. Virallisesti aurinko laski Hauholla 25.11. klo 15.24. Vielä tunti sen jälkeen kastepisarat loistivat kuin timantit.

Jään ja taivaan hehku ennen auringonnousua 23.11.2017

Pakkasyön jälkeen Pyhäselkä oli saanut jääkannen. Taivas oli uskomattoman värikäs ennen auringonnousua ja kirkas jää toisti värit hienosti.

Aamu ennen talvimyrskyn alkua.

Torstaina 23.11. aamu oli mitä kaunein Oulussa. Aurinko maalasi taivaan ennen lumituiskun alkua.

Marraskuun pisarat

Edellisenä päivänä pyrytti lunta, mutta tänään 24.11.2017 kaikki oli toisin, kun lämpöasteet nousivat plussan puolella. Aamulla satoi vettä ja sulatti edellisen päivän lumipeitteen kokonaan. Pihan männyt välkehtivät, kun pisarat olivat koristelleet jokaisen neulasen. Kuva: 24.11.2017 Lempäälä

Valonpisaroita

Kuvattu kännykkäkameralla lomaviikolla, marraskuun puolivälissä Porin Yyterissä. Aamulla satoi vettä. Kun pilvet alkoivat väistyä ja aurinkokin näyttäytyä, hiekkadyynien keskellä puunoksilla kimmelsivät ihastuttavat pisarat ilon tuojina.

Pakkasyön jälkeen

Kuva on otettu Ilmajoella 18.11.2017

Talvi on tulossa

Kuva on otettu Ilmajoella 18.11.2017

Ruusun viime hehku

Tänään, iltapäivän jo hämärtyessä, kuvasin pihamaalla ryhmäruusuni kauniin hehkun. Ruusu ei ole vielä luopunut lehdistään, vaikka se on ollut jo kahteen otteeseen lumen alla.

Luonnon omaa taidetta katukivetyksessä.

Kuva otettu tänään Oulussa 24.11.2017.

Pisara

Kuva on otettu perjantaina 24.11 aamupäivällä Vihdissä. Eilen saimme nauttia hetkisen valkoisesta lumipeitteestä, joka oli yön aikana vesisateen saattelemana kadonnut. Metsä on utuisesta harmaudestaan huolimatta täynnä mitä kauneimpia yksityiskohtia.. värejäkin löytyy kaamoksesta huolimatta! Tämä vesipisara sinnitteli paikoillaan viehkeän tuulen sitä keinuttaessa. Kuin pieni timanttiriipus...

Aurinkoa lähteessä

Meillekin säätiedotus lupasi lunta pari päivää sitten. No, sitä tuli muutama sentt. Muutaman tunnin iloa kesti. Tontin laidalla oleva lähde voi hyvin sateisen kesän ja syksyn jäljiltä ja heijasti iloisesti aurinkoa pohjaan tippuneiden lehtien avulla. Kuva otettu 24.11.2017.

Räksien puu

Päivää ennen lumimyräkkää rastasparvi piti pihlajapuuta majapaikkanaan marjoja napsien. Joka ainoa merkki ihmisestä sai parven lentämään tiehensä, sitten linnut \"vaaran\" käveltyä ohitse heti palasivat puuhunsa. Noilla kahdella yrmeä olemus, ehkä rasittuneita jatkuvasta vaarojen kyttäämisestä. Ikkunan läpi kuvasin. 22.11. Laukaa.

Taivaallista valoa

Kaunispäällä, Saariselkä 21.11.2017

Luonnon jääveistoksia

Ennen järvien jäätymistä löytyy rannoilta mahtavia veden, pakkasen ja tuulen yhteityönä syntyneitä taideteoksia. Kannattaa käydä katsomassa. Kuva Höytiäisen rannalta Polvijärveltä 22.11.2017

Jääsydän

Kuhmon Pajakkakoskelta löytyi luonnontaideteos 23.11.2017

Korkean veden aika

Kesällä tuossa penkillä istuttiin ja nautittiin auringosta.

Yksinkertainen maisemakuva

Oikeastaan tällaisessa yksinkertaisessa maisemassa sielu rauhoittuu ja lepää, niin ainakin minusta tuntuu. Tänään 23.11.2017 on ollut täällä Tampereen seudulla voimakas lumipyry ja ärhäkkä viima. Poikkesin pyryssä katsomaan, miltä Pyhäjärvi näyttää... Kuva: 23.11.2017 Tampere

valoa ja varjoa

Kuva on otettu 4.11.2017 Ranua Kivijärvi

Törröttäjät rannalla saivat hennon lumihunnun

Muutenkin maailma näytti aamulla valoisammalta, kun yöllä saatiin tänne Pirkanmaallekin hivenen valkoista lumipeittoa. Toivottavasti se nyt pysyisi edes vähän aikaa.22.11.2017 Lempäälä

Talven törröttäjä

Eilen 21.11. satoi Tampereelle taas lunta. Tämäkin törrötin sai lumihuntunsa.

Katse

Kauneutta voi löytää luonnossa kulkiessaan mitä ihmeellisimmistä paikoista- vaikka ladon seinästä, kuten tässä tapauksessa. Kuva on otettu 20.11.2017 Kuhmossa.

Talvinen iltapäivä

Paratiisiomenapuiden reunustama kuja sai ohuen lumipeitteen. Marraskuinen hämärä kietoo maiseman syleilyynsä. Kuusankoski 21.11.2017

Valkoselkätikka evästä etsimässä

Harmaan marraskuisen päivän ilonpilkku ja väriläiskä.Tikkojen talviruokinnalla olemme saaneet tämän tikan jo kolmanneksi talveksi mökkitontillemme. Välillä maistuu myös lahopuista löytyvät toukat. Seuraavana päivänä maa olikin jo valkoinen. Kuva otettu 19.11.2017 Polvijärvi

Aamun valo

Aamun auringon valo Kuvattu Pietarsaaressa 20.11.

Hetki

Kauneutta marraskuun harmaudessa. Luonnon pienet yksityiskohdat ovat erityisen kiehtovia makrolinssin läpi tarkasteltuna. Vesipisaroiden heijastumat kertovat omia tarinoitaan. Kuva on otettu Espoossa 21.11.2017.

Auringonlasku viime vuodelta.

Oli fiilis laittaa kuva viime vuodelta. Auringonlasku ja lumihöytyviä. Toivotaan että näemme tänäkin vuonna näin hienoja auringonlaskuja. Kuva otettu Taivalkoskella.

Pisarat sammaleessa

Hämärästä ja mutaisestakin metsästä löytyy kauniita pisaroita, kun laskeutuu riittävän alas katselemaan sammalta. Kuva otettu 20.11.2017 Nokialla.

Räntäsateen jälkeen

Lähiön laskuojan vesikasvit räntäsateen jälkeen. Pisarat järjestäytyneet kauniisti. Hämärä kuvan otto hetkellä juuri laskeutumassa. 20.11. Tampereella.

Marraskuun valo

Aurinko valaisi pienen hetken maisemaa Mäntyharjun Korpijärvellä.

Auringonlasku viime vuodelta.

Auringonlasku kuva, on otettu viime vuonna 8.11.2016 Laitoin sen siksi kun fiilis oli niin hieno, tämän vuoden marraskuussa ei ole ollut näin hienoja auringonlaskuja. Mutta vielä on kuukautta jäljellä ja toivo elää.

Kuurankukat

Kuva on otettu torstaiaamuna 2.11. Jyväskylän Tourujoen rannassa. Tourujoen liikkumaton pinta heijastelee lehtensä menettänyttä puustoa. Rannan huurrekuorrutteiset kasvit seisovat varmoina ja kirkkaina syvänsinistä taustaa vasten.

Marraskuun jokimaisema

Tihkusateinen päivä Kouvolan Valkealassa 11.11.2017 Jokelanjoen rannalla vallitsee rikkumaton rauha. Veden pinta toistaa taivaan harmauden ja tuo maiseman koruton kauneus rauhoittaa mielen.

Värillä on väliä

Marraskuu on ollut Tampereen seudulla sään puolesta märkä, pimeä ja suorastaan kurja. Kuvattavaakaan ei liiemmin ole tullut vastaan. Tartuin tänään tilaisuuteen, kun pihlajanmarjat hohtivat kauniisti sateessa ja pimeydessä katuvalon loisteessa. kuva on otettu tänään 19.11. Kangasalla.

Lapin valoa ja lumoa

Marraskuun valoa ennen kaamosta Saariselällä

Usvaa marraskuun maisemassa

19.11, Matildanjärvi aamu-usvassa. Teijon kansallispuisto.

taas uusi lumi

kuvattu 19.11. kuhmossa taas kerran uuden lumen tulon jälkeen.valoisaa jälleen.

Marrasmyrsky

17.11.17 Kristiinankaupungin rannikolla raivosi yli 20m/s yltävät tuulet lännestä päin, ilma oli kuitenkin kirkas ja auringonlasku huikaiseva. Kuva on otettu Kristiinankaupungin Kannunakalliolta.

Sininen hetki

Otettu lumisateen jälkeen.lunta tuli ,20 senttiä.

Aurinko valaisi latvan.

Hetken aurinko valaisi männynlatvaa 19.11.2017

Hömötiainen

Kuva on otettu ruokintapaikaltamme, joka on pimeähkön kuusikon sisässä. Kapea auringonsäde pääsi läpäisemään pilvikeroksen sekä kuusien oksiston, valaisten ruokailemaan tulleen hömötiaisen hetkeksi.(kuvattu 19.11.17)

Auringon vilahdus aamulla

Aurinko tule esiin pilvien välissä, se on harvinainen herkku marraskuussa

Marraskuun puolukat

On ollut tosi hämärää, kun satelee vettä eikä päivä paista. Lunta ei ole ollenkaan. Sateisessa metsässä mättäällä loistivat nämä punaposkipuolukat mehukkaana. Kuva 17.11.2017 Lempäälä

Hilehuppu

Kuva on otettu 16.11 Pedersören kunnan alueella olevan Nars-järven läheisyydessä.

Jäinen heijastus

Kävelin rannalla ja lammen rannat olivat vielä sulat. Kuvasin sulassa vedessä näkyviä heijastuksia.

Kuutamolla

7.11. aikaisin aamulla kuu kumotti. Tampereen taivaalla...

Lumi kuin untuva puun oksilla.

17.11.2017 Lumi kuin untuva puun oksilla sai ottamaan tämän kuvan.

Valoa kaamoksessa

Pilvisen retkipäivän päätteeksi aurinko valaisi Jämin harjun Koivistonkierroksella. Kuvattu 16.11.2017 Jämijärvellä.

Marraskuisen metsän rauhaa.

Lenkkipolun varrella kuvattua.

Täältä tullaan, elämä

Kotkassa 14.11.

Vielä on värejä

Ei vieläkään lumi peitä metsän antimia täällä länsirannikolla

Harmaan päivän lumihiutale

Jyväskylässa oli keskiviikkoaamuna 15.11. vihdoin lunta maassa ja puiden oksilla - päivän mittaan lumi vetistyi ja nyt 17.11. on maa musta. Hiutaleet haihtuvat, muutama kuva sentään jäi muistoksi.

Joulumänty.

Kaunis luminen männynoksisto.

Marraskuun taivasta

Kuva on otettu Tuusulan Jokelassa 17.11.17. Marraskuu on mielessäni valoton kuukausi, mutta onneksi valon pilkahduksia näkyy silloin tällöin. Ne eivät vain ole yhtä kirkkaita kuin keväällä ja kesällä. Hennommat ja pehmeämmätkin sävyt ovat erittäin kauniita.

Untasi vartioin

Kuvattu 14.11. Kotkassa

Luonnon villasukka

Tämä luonnon villasukka yllätti piristävästi tarpoessani pienessä tihkusateessa lumettomassa kotimetsässä Hauholla.

Käkkyräkoivu Nikinkalliolla

Pikkuisen taivaan sinistä pilkahdusta sateisen marraskuun päivän piristykseksi käkkyräkoivun oksien lomasta. Tampereella 13.11..

Niitä jäljennä ei käsi herkin…

Kun katselin pakkasen yöllä loihtimia kukkaisverhoja ulkovarastossani tuli mieleeni nuo Tapio Rautavaaran laulussaan toteamat sanat riekon jäljistä: \"niitä jäljennä ei käsi herkin\". Vaikeaa näitäkään kuurankukkia on käsin jäljentää. Kahta samanlaista kukkaa ei näissä verhoissa ole ja miten hienosti kukkaisrivit laskeutuvat pystysuoraan ylhäältä alas kuin tarkkaan mitattu ja mietitty. Kuva: 2.11.2017 Lempäälä

Lähdössä

Haikeus valtaa mielen, kun näen joutsenten valmistautuvan muuttomatkalleen. Mutta näin sen pitää mennä. Ja aina ne tulevat takaisin. Pitkän talven jälkeen keväinen jälleennäkeminen on kaiken sen odotuksen ja pimeyden arvoinen.

vihdoin taas valkoista ja valoisuutta

ihanaa saada uutta lunta tähän pimeään marraskuuhun

Taviokuurna pihlajassa

Muutama taviokuurna vieraili yhtiöntiellä Ilomantsissa.Toivat väriä vesisateiseen marraskuuhun 10.11.2017.

Lumisydän

Tämä lumisydän puunrungolla ihastutti luonnossakulkijaa Kuhmossa.

Väri-iloittelua

Vaikka melkein koko ajan sataa, mieli ilahtuu näistä upeista marraskuun väreistä..Tampereella 16.11..

Harmaan päivän peltomaisema

Yöllä oli tullut vähän lumenhäivää pelloille, mikä teki harmaan alkavan päivän vähän valoisammaksi. Lämpötila oli plussan puolella, joten ei saatu vieläkään Pirkanmaan alueelle lumipeittoa. Mutta kaunis mielestäni on maalaismaisema harmaanakin, kun sen kruunaa vielä vanha harmaantunut tuulimylly. Kuva: 15.11.2017 Lempäälä

Koivun oksien kimallus

8.11. iltayössä kuvasin koivun oksat puistossa Tampereen Atalassa, valaistulla lenkkipolulla, tihkusateessa. Kauniisti kimaltelivat, känny tallensi melko hyvin tunnelman.

Sinivalkoinen

Marraskuun toisena päivänä olin metsässä koirien kanssa. Sää oli upea, kuin kevät talvella. Kuva otettu Vieremän Salahmilla

Ensilumen taikaa.

Marraskuun 1pvä toi tullessaan ensilumen ja -15C pakkasen Ouluun. Töihin pyöräillessä oli pakko pysähtyä kuvaamaan ja ihailemaan luonnon kimallusta ja kauneutta.

Puro

Puro metsän keskellä. Hamina 14.11.

Kontrasti

Summanjoen rantaa kuvattuna 14.11.

Silta yli ajan.

Silta yli ajan 13.11.2017 pienen lumisateen jälkeen illalla.Taivalkoski

Marraskuun aurinko

Kuva otettu 4.11.2017 Ylitorniolla. Aurinko näyttäytyi pitkästä aikaa pitkän sadejakson jälkeen.

Jäkälämättään jouluvalaistus harmaana marraskuun päivänä

Näytti siltä, että metsän menninkäiset olivat aloittaneet pikkujoulun viettonsa, kun oli pukeuduttu punaisiin lakkeihin ja muut koristeet olivat tietysti juhlan mukaiset. Kyseessä on pienet punatorvijäkälät, joiden itiölavat loistavat kirkkaan punaisina marraskuisessa metsässä.

Pihlaja revontulen valossa

kuva on otettu 7.11 revontulimyrskyn aikana torniossa

Pienen lumisateen jälkeen.

13.11.2017 Pienen lumisateen jälkeen Taivalkoski.

Kivijärven rantaa

Kivijärven rantaa Luumäellä, Kännätsalossa. Osa lahdista oli pari päivää aikaisemmin saanut peitteekseen jääriitteen, mutta ne sulivat pian. Kylmyys näkyi veden yllä usvana.

Rannan kivikkoa

Kivijärven rantaa Luumäellä, Kännätsalossa. Osa lahdista oli pari päivää aikaisemmin saanut peitteekseen jääriitteen, mutta ne sulivat pian.

Marras

Marraskuun vahvat värit ovat iso ilo. Kuvattu 12.11.2017 Kiimingissä.

Kannon päällä kauneutta

Halimasjärven luonnonsuojelualueella lenkillä tänään13.11..Tihkusateessa kuvasin nämä sienet ja sammalet. Näky ilahdutti💚. Metsän lumo.

Koivut kuurassa

Kosteus siirtyi pakkasyön myötä kauniiksi kuorrutukseksi koivujen oksille. Aurinkoinen pakkaspäivä oli varsinainen piristysruiske kaamoksen keskellä. Kuva on otettu Pudasjärvellä.

Rakkautta Ruukinkoskella

Pimeys ahdistaa ja saa mieleni \"kaamostamaan\". Mutta sitten luonto yllättää kauneudellaan!! Kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa.

Kaamoksen kirkkaita pisaroita

Sateisena ja harmaana päivänä voi luonnosta löytää yllättävää kirkkautta vaikka pisaroiden muodossa.

Kolmoset

Kyhmyjoutsen perheen kolmoset Tiiliruukinlahdella. Helsinki 10.11.2017.

Päiväunilla

Joutsenten elämän seuraaminen on lähes jokapäiväinen ilo. Runsaan viiden kuukauden ikäinen kyhmyjoutsenen poikanen päiväunilla Tiiliruukinlahdella. Helsinki 10.11.2017

Ihmeellinen luonto

Yhden luonnon suurista ihmeistä voi nähdä tässä kuvassa. Puistoatsaleassa on yhtäaikaa syksyn ruska ja nuput ensi kesän kukintaa varten. Helsinki, Roihuvuori 10.11.2017

Valot pimeyksien reunoilla

\"Valot pimeyksien reunoilla // Ovat harvassa mutta olemassa\", laulaa Apulanta radiossa. Seuraavana päivänä sanat muistuvat mieleeni, kun retkeilen Hirvensalmella 11.11. hyvin pilvisessä ja sateisessa säässä. Tajusin, että laulun sanat sopivat mainiosti paitsi omaan elämäntilanteeseeni, myös yleisemmin tähän vuodenaikaan. Hidastan kulkuani ja päätän käyttää päiväni kuvaamalla erilaisia valoja pimeyksien reunoilla. Tässä niistä yksi.

Ihana valo

Kuva on otettu 4.11. Espoossa. Ihana valo yllätti marraskuisella merenrantakävelyllä.

Sumua Suolijärvellä

Kuva on otettu 5.11 Tampereen Suolijärvellä. Järven pinnassa oli vielä ohuelti jäätä, siksi kaunis heijastus. Lämpötila oli juuri kääntynyt plussalle pakkasten jälkeen ja järven pohjukassa leijali sumu. Olin lähtenyt aika vähäisin odotuksin kamerakävelylle -näky yllätti minut täysin!

Isänpäivän pisaroita

Isänpäivänä iltapäivällä sade loppui ja kauniita pisaroita löytyi kaikkialta! Kuva Orivedeltä 12.11.

Suosilmän heijastus

Isänpäivän 12.11. retken satoa...sadekuurojen raikastama metsä lumoaa...Nikinkallion juurella Tampereella.

Matkalla Taivalvaaralle.

Taivalvaaralle 12.11.2017 kävellessä oli tällainen maisema.

Taivas lammessa

Espoon Nuuksion Kolmikulmalammella taivas heijastui kauniisti lammen pinnasta.

Tilhet marraskuun sumussa

Jopa tilhien kirkkaat värit ovat vaikeita havaita marraskuun harmaudessa. Kuva otettu 5.11 Parikkalassa.

Risukasan kaunistus.

Kuva on otettu 8.11-17 Mikkelin Otavassa.

kainuussa lumet lähti, löytyi ihanaa vihreää

kaamoksen metsälenkillä löytyi ihana kannonpää täynnä vihreää tukkaa

Tuusulanjärvi

Kuva on otettu Tuusulanjärveltä 10.11.2017, auringonlaskun aikaan. Pakkasin työviikon päätteeksi kameran reppuuni ja suuntasin järvelle. 10 minuuttia laiturin nokassa ja mieleni oli yhtä tyyni kuin veden pinta.

Pinnan alla

Kuva on otettu 11.11. , sateiselta metsäretkeltä. Kuvassa kauniita syksyisiä lehtiä veden pinnan alla, sainpas myös yhden veden pinnalla tanssivista sadepisaroista ikuistettua ;)

Kivi

Näin joessa kuvauksellisen kiven, kun se heijastui järven pinnasta valon tullessa sopivasta kulmasta. Oikeastaan kivi näyttää kuvassa isolta kalliolta ja ehkä hivenen jopa kolmiulotteiselta. Seinäjoki, Törnävänsaari 11.11.2017.

Karpalosuolla

Ensimmäisen lumisateen jäljiltä urjalalaisella suolla oli vielä paikoitellen luntajäljellä. Siellä täällä pilkisteli kuitenkin läpikuultavia, mehukkaita karpaloita.kuva otettu 4.11.2017

Suolammella

Otin kuvan Vierumäellä alkuviikosta. Täytin 40.v ja \"karkasin\" sinne yksin keskeltä ruuhkavuosien ollakseni hetken yksin, nauttia luonnosta, suunnistuksesta ja ennenkaikkea juoksemisesta. Marraskuu yllätti jälleen olemalla todella kaunis, monen pikku suolammen päällä oli kaunis usva ja metsä oli täynnä postikorttimaisemia. Stadilaiselle polut harjujen päällä sekä kangasmetsät tuovat vaihtelua omiin juoksumaisemiin.

Jään pintamosaiikki

Kuva otettu Kemijärvellä pakkasyön jälkeen. Edellinen päivä oli lauha ja jään päällä oli pari milliä vettä. Vesi oli jäätynyt yön aikana ja synnyttänyt kuvion.

Jäätyvä Pyhäjärvi auringonvalossa

Kuva on otettu 7.11.2017 iltapäivällä Pyhäjärven rannassa.

\”Yksinhuoltaja\”

Valkohäntäpeura vasoineen ruokailee talomme takana, niille kelpaa omenat, jyvät ja välillä maistetaan vielä vihreää ruohoa.Kuvattu 6.11.2017 Keski-Suomessa Kyyjärven Saunakylässä.

Jääkukat

Kuvauspaikka Laukaa 2.11. Yön pakkanen näkyi vielä puolenpäivän jälkeenkin huurteena ja kuurana. Aurinko paistoi, laiturilta noita jäämuodostelmia katselin ja kuvailin.

Urpiaisen Uni

Kuva otettu Laukaassa 7.11. leppäpuun alla. Kuvan nähdessäni ajattelin ettei kaiken tarvitse olla pikselin tarkkaa. Annetaan mielikuvitukselle vapaus lentää!

Hiljaa virtaa Mustijoki

On keskiyö, seison sillalla, selkäni takana kohisee Halkiankoski, edessäni virtaa Mustijoki ja taivaalla tanssivat revontulet. Vasta myöhemmin huomasin kuvassa olevan myös puhelinlangat. Ne varmaan lauloivat. 7.11.2017 Pornainen, Halki

Tornionjoki iltahämärässä

10.11 Tornionjoki auringonlaskun jälkeen.

Marraskuun kukka

Kuva otettu 6 . 11 -17 Houtskari , Turun saaristo.

Marraskuun helmiä

Porvoossa tuli 10.11.2017 raju raekuuro, ja rakeet jäivät joksikin aikaa maahan.

Pakkaspäivän viimesäteet

Kuva otettu Kajaaninjoen varrella Paltaniemellä.

Minun vartiovuoro

Luonnon taidetta löytyy joskun metsästä

Marraskuisen metsän väriläiskä

Luonnosta löytyy marraskuussakin monia kasveja, joka ilahduttavat väreillään.

Talviaamun usva

Marraskuun toisena päivänä ei meinannut askel edetä kohti työpaikkaa, kun oli niin henkeäsalpaavan kaunista. Otettu Kuopiossa, Pitkälahdella.

Syystuuli

Syystuulen riepottelemat rantakalliot Houtskarissa, Turun saaristossa. Kuvattu 4.11.2017

Kosken taidetta.

Porvoon Mustijoen alueella olevalla Alikoskella, pääsee ihastelemaan komeaa luonnon muovaamaa jäätaidetta. Voimakkaasti virtaava vesi antaa hienon säväyksen. Kuvattu 2.11.2017.

Räksäsadetta

Lumi suli ja räksät nousivat välillä lentoon vihreältä nurmikolta, johon laskeutuivat välillä tyhjentäessään pihlajia marjoista.

Aamurusko ja harakat

Ennen auringon nousua taivas oli kuin tulessa ja harakatkin heränneet. Siispä ikuistin upean näkymän.

Kuuraiset pihlajanmarjat

Pilviselläkin säällä kuura on kaunista ja vielä riittää pihlajanmarjoja linnuille syötäväksi.

Huurteinen koivun oksa

Aamulla oli pakkasta -7 astetta auringon paistaessa. Maisemat upeat. Kuvasin kaunista kuuraa.

Kuertunturilla

Marraskuun 4. päivä kiipesin kotikyläni Äkäslompolon Kuertunturille aamuaurinkoa katsomaan. Kaamosaika on kohta ovella ja näistä valoisista hetkistä pitää ottaa kaikki irti. Tunturi on minulle tuttu ja joka kiipeilykerralla täytyy tietyt puut käydä tervehtimässä, tässä yksi niistä.

Leivän perässä

Kyhmyjoutsenet sukivat itseään kaikessa rauhassa rantatiellä. Yhtäkkiä ne lähtivät puolijuoksua tietä pitkin syöttäjäänsä vastaan. Tässä kuvassa joutsenet seuraavat syöttäjäänsä. Helsinki, Herttoniemenranta 4.11.2017

Tervalepät

Luontoäidin maalaama pyhäinpäivän akvarelli tervalepistä. Helsinki, Herttoniemen kartanonpuisto 4.11.2017

Maisema oli kuin värikäs tapetti…

Tänä syksynä on luonnossa ollut paljon pihlajanmarjoja. Tilhiparvet puuttuvat, en ainakaan minä ole nähnyt niitä täällä Pirkanmaalla. Kuva on otettu 3.11.2017 Lempäälän Säijässä, missä pihlajat marjoineen muodostivat maisemaan värikkään tapettimaisen taustan keltajäkälärunkoisten haapapuiden kanssa. Ja kun sattui olemaan vielä aurinkoinen päivä, värit korostuivat entisestään.

Marrasvalot

Kuva on otettu lenkkipolun varrelta Jyväskylän Sippulanniemessä 5.11.17. Tutun pururadan varsia oli raivattu ja metsuri oli leikitellyt lepän rungolla ja jättänyt nämä ihanat marrasvalot tuikkimaan tumman metsän kätköihin.

Lumipeitettä odotellessa!

Kuva on otettu 7.11.2017. Saarijärven Tarvaalassa. Päivä oli pitkästä aikaa aurinkoinen. Lunta ei yhtään ole maassa. Myös Saarijärven Summasjärvi on vielä jäätön!

Aurinkoisena pakkasaamuna

Kuva 7.11.2017 Pirkkala Aurinkoinen aamu, pikku pakkanen, maa vähän kuurassa

Närhen iltalento

Otin kuvaa taivaasta auringonlaskun jälkeen Pirkkalassa 3.11.2017, kun närhi lensi pihan yli ja tuli sattumalta kuvaan mukaan

Marraskuinen iltapäivä.

Joensuu, 3.11.2017. Marraskuun värit ovat yksinkertaisen kauniit.

Arctic water

Pienen kosken kuohuista muodostunutta jäätävää kauneutta. Kuva otettu Sodankylässä 5.11.2017.

Ilta saapuu….

7.11.2017 ihailin auringonlaskun värejä Vesijärven rannalla Lahdessa, silta vie Myllysaareen. Kuva:Pirjo Kallio

Laulujoutsenet lähtevät….

Taas on aika lähteä! 7.11.2017 laulujoutsenet Päijänteellä. Tuo viimeinen jäi yksin toisten lähdettyä. Pulkkilanharju, Päijänne.

Marraskuun valo

Upeaa auringonpaistetta 9.11.2017 Kuhmossa.

Marrasreposet

Marraskuu ei ole aina harmaa! 7.11. illalla myös pohjoisessa Kymenlaaksossa , tarkemmin Iitissä, päästiin nauttimaan upeista taivaantulista. Kuva kahden kuvan panoraama Iitin kirkonkylän venerannasta.

Oli aurinkoinen päivä

Aamuaurinko piristi päivää selvästi... se loisti kultaisena laukan talven törröttäjäksi jääneen kukinnon läpi. Kuvattu Lempäälässä 7.11.2017

Joutsenperhe

Kyhmyjoutsenperhe joka on kuvattu marraskuun alussa Seurasaaressa.

Seurasaaren auringonlasku

Kuva on otettu marraskuun alussa Seuraasaaressa.

Iltapäivä

Pimeä tulee tällä hetkellä marraskuussa jo iltapäivän aikaan, valoisaa on vain muutama tunti puolenpäivän aikoihin. Kuva otettu 7.11.2017 klo: 16.27.

Luontoäidin taidegalleriasta

Heijastusten kuvaaminen on lempipuuhaani. Monet heijastuskuvat toimivat myös ylösalaisin kiepsautettuina. Niin tämäkin Helsingistä Hämeentien varrella olevasta lammesta kuvattu heijastus. Lammen peittää osittain ohut jääriite ja puista pudonneet lehdet. Kuvattu 7.11.2017 klo 14.40.

Pisarajääkukka

Toisinaan, kun oikein tarkkaan katsoo, maasta voi löytää tällaisia pikkuruisia pisaran ympärille muodostuneita kidekukkia - tämä löytyi 7.11. Jyväskylässä kotipihasta pihlajan lehden pinnalta.

Kivien leikki

Kiven eri suuntiin sojottavat puoliskot näyttävät ikäänkuin leikkivän. Ne täydentävät toisiaan kauniisti. Tammela 8.11.2017

Marraskuun harmaa

Harmaa ja arki voi olla kaunista...varis vartiossa Atalan kaupunginosassa Tampereella tänään 8.11.iltapäivällä.

Pitsilakki

Kauneutta löytää kaamoksesta kun katsoo vain tarkasti: tämäkin näytti nopealla vilkaisulla vain tavalliselta sieneltä mutta lähempi tarkastelu kertoi totuuden. Kuvattu aivan lokakuun korvilla, 27.10.2017 Paraisilla pakkaspäivänä pienessä kuusimetsässä.

Ahertaja

Kuva otettu 7.11.2017 Tömäjärven rannalla Hämeessaä. Aurinko oli ohuen pilven takana, mutta antoi kivaa valoa ja väriä. Orava oli ahertanut.

Kaamosheinät

Tänään aurinko paistoi aamulla kun kuljin pellonpieliä pitkin. Vesipisarat kimmelsivät ja ilma oli raikas. Kaunis aamu 🙂 8.11-17 Laitila

Karpalosuolla

Ensimmäistä kertaa elämässäni olin karpalosuolla 4.11. Lokalahdella, Uudessakaupungissa.

Kurtturuusu marraskuussa

Puutarhassa alkaa olla paljasta. Tarhakurtturuusukin on riisuttu. Mutta vielä on värejä! Pietarsaari 7.11.2017

Tyyni Tammisaaren saaristo marraskuussa

Itämeren kauneus vaaleanpunaisessa ilta-auringossa. Hetki, joka huuhtoi perjantaina työviikon mennessään.

Poro iltahämärässä

Kävelylenkillä iltahämärässä Taivalkoski.

Syksyn lehtiä lätäkössä

Pidin sadetta ostoskeskuksen katoksessa, katseeni osui edessä olevaan lätäkköön johon sadepisarat hyppivät. Vaahteran kellastuneet lehdet olivat kauniita siinä lätäkössä kelluessaan

Taivaalliset värit

Kuva otettu kännykällä (Oneplus3. Kuvausajankohta tiistai 07.11.2017. Aurinko laski nopeasti ja taivaan värit vaihtelivat. Kuvauspaikka Alavus, Vähäjärven ranta.

Tervehdys sammalikosta

Punatorvijäkälien iloinen tervehdys kauniina marraskuun päivänä ei jäänyt huomaamatta metsäretkellä tänään 7.11.2017 Akaa

Marraskuun kultaa

Partioaitan 365-klubin viikonloppuvaelluksella Nuuksion Iso-Holmassa 4.11.2017.

marraskuun mahtavaa valoa

kuhmossa ihana, mutta tuulinen marraskuun 7. päivä. aurinkokin näyttäytyi jonkin aikaa ennen laskua. taivaalla näkyi myös \"valojuovia\" hävittäjien harjoituksista

Auringon lasku🌅tänään iltapäivällä.

7.11. noin kello 16 auringon laskiessa puut punastuivat. Tampere Atala.

Pyhäinpäivän kuunsilta Suomenlinnassa

Täysikuu sattui pyhäinpäivälle ja sopi täydellisesti Viaporin kekrin tunnelmaan!

Taivaan värit

Kyllä on kauniin hempeät pastellin sävyt tänään taivaalla. Seinäjoki 7.11.2017 klo 16:29.

Kuusimetsä

Nykyään pitää mennä kaupunkiin, että löytää vielä koskematonta kuusimetsää ja sammalmattoa pohjois-savossa. Kuopiosta niitä löytyy vielä luonnonsuojelualueilta Puijolta ja Vuorilammelta.

Valon pisaroita

Aurinko paistoi ja järven pinta kimmelsi 3.11.2017. Vastavaloon otettuna maisemaan tuli tuhansia valon pisaroita. Kuvauspaikka oli Lempäälä, Mäyriä.

Kemijoki

MArraskuun ensimmäinen aamu –25°C

kasvot koskessa

kaikkea hienoa luonnossa voi nähdä sateisenakin marrakuun 5. päivänä. kuva otettu kuhmon pajakka koskella

Hiljainen vesi

Luonto on kaunis jokaisena vuodenaikana. Talveen valmistautuva, hiljainen luonto on hyvin rauhoittava. Se antaa luvan levätä, olla vain.

syksyn viimeisiä lehtiä

tässä viedään tuulisessa ja vesisateisessa säässä syksyn viimeisiä lehtiä pienen jääriiteen päälle 6.11.

Marraskuun rauha

Kämärin koskipuiston ensilumi

Sammalikon väripilkku

Muuten jo melko värittömästä talvimetsästä löytyy vielä väripilkkuja: keltasarvikka.

Kääpäemo

Vanhan koivun rungolla kasvoi iso kääpä, jonka alle oli kasvamassa uusia \"poikasia\".

Heijastuksia kalliolla

4.11.2017 Lappeenranta. Uimarannan kallioita värikylvyssä

Lappeenrannan satama

Pilvisisen päivän tunnelmaa satamasta. Eilen jäätynyt lahti on saanut vesipeitteen ja heijastukset ovat vahvat.

Kutukiemuran kuutamo

Kuva on otettu 3.11.2017 Virroilla Toisvedellä Kutukiemurassa. Tämä kaunis järvinäkymä on saanut rakastavaisten suosiossa kautta aikojen, siitä johtuu \"Kutukiemura\" nimi.

Veistoksia vesillä.

Upeaa nähtävää tarjosi 2.11.2017 pakkasaamu kosken rannalla Porvoon alueella Alikoskella. Niin maalla kuin vesilläkin \"taiteilija\" Huurre Pakkanen, oli loihtinut mitä upeimpia teoksia. Kuvassa kuin \"krokotiilin hammasrivistö\" taustalla vilkkaasti virtaava vesi. Ja seuraavana päivänä oli tämä \"krokotiili\" ehtinyt jo saada uusiakin hampaita. Nyt lämpimän viikonlopun jälkeen saattaa olla \"tekohampaat\" tarpeen, sillä omat on sulaneet pois! :)

Luonnon \”joulukuusenkoristeita.\”

Upeaa nähtävää tarjosi 2.11.2017 pakkasaamu kosken rannalla Porvoon alueella Alikoskella. Niin maalla kuin vesilläkin taiteilija Huurre Pakkanen, oli loihtinut mitä upeimpia teoksia. Ja mikä parasta, seuraavana päivänä ja taas seuraavana oli tuo \"taidenäyttely\" jo uusiutunut, eli joka päivälle riitti uutta ihailtavaa!

Kun ei nukuta

Kuvattu Lieksan eteläpuolella lenkillä ollessa sunnuntaina 5.11.2017 aamulla. Jäljet näyttivät tuoreilta.

Kuorrutetut

Muutamat pihlajanmarjat olivat vielä jäljellä runsaasta sadosta. Pakkasyön jäljiltä ne ovat kauniisti koristellut.

Tyrnin keltaiset marjat hehkuvat

Tänään 5.11.2017 päivä on ollut harmaa... iltapäivällä aurinko pilkahti pilven takaa. Kuljin Pyhäjärven rantaa Lempäälän puolella ja huomasin villityrnin ojentavan oksiaan veden päälle ja peilaavan siinä itseään. Keltaiset marjat piristivät selvästi maisemaa. Kuvattu Lempäälässä 5.11.2017

Kilpisjärven kaamosta

Kaamoksen alkuun on Kilpisjärvellä kolmisen viikkoa ja sen myötä kauniit kaamoksen sinivioletit sävyt syvenevät. Kuutamo toi hienon lisän alkutalven maisemaan ja heijastui kauniisti vielä sulaan Kilpisjärven pintaan. Vajaan tunnin aikana taivaan värit muuttuivat tumman sinisestä sinipunaisen kautta auringon säteiden värjäämiksi vaaleanpunaisiksi tuntureiksi. Lopulta kuun painui auringon tieltä Mallatunturin taakse.

Jäädytetty vihreä

Jää on sentin paksuista ja täysin kirkasta. Rannat ovat täynnä kaikkea kaunista, juuri jäädytettyä. Karjakaivo, Nuuksio, 3.11.2017.

sateinen sunnuntai

kuva on otettu 5.11. kuhmon pajakka koskella, oli harmaa päivä, kosken kuohuista löytyi kaunista katseltavaa, ihmeellistä luonnon taidetta

Kaamoksen kaislat

Otettu 2.11 16:30 Lappeenrannan Kaislasen järvellä

Auringon laskiessa

Otettu 5.11 2017 Sysmän Päijätsalossa.

Merentulet

Porin Herrainpäivien merenranta-aallokko iltaauringon värittämänä. Kohina oli huumaava. Kahden ystävän kuvausreissu tyhjensi mielen, kun voimakkaan kohinan keskellä ei voinut juuri keskustella.

Suon yli

Kuva on otettu 4.11.2017 Sipoon Pilvijärveltä. Järveä kiertäessä ylitetään Flyenin suo, jolla tuona kauniina iltapäivänä oli vähintäänkin satumainen tunnelma!

peurat

Kuva otettu 4.11.2017 Pöytyällä metsänreunassa. Hetki jolloin kuvaaja havaittiin.

Swan leaf – syksyn joutsenlaulu.

Kuvattu keskipäivällä 5 marraskuuta Paraisilla.

Maisematie

Enonselän valoja ja varjoja

HALO

Marraskuu alkoi värikkäänä, kun ilta-aurinko värjäsi maisema ja loi ympärilleen täydellisen haloilmiön. Kuva otettu 1.11. Rukalla.

Marraskuun kuutamo

Marraskuun kuu valaisee ja vangitsee. Ohuen pilviverhon taakse asettuessaan, on tunnelma mystinen ja kuun pinnalla saattaa erottua mitä erilaisempia hahmoja. Tässä kuu-ukko lienee halloween tunnelmissa, aurinkolaseineen. Lahti 3.11.2017

Kuuraiset heijastukset

Jyväskylän Tourujoki 2.11.17 Pakkanen kuurasi joen varren puut kauniiksi. Tyynelle joen pinnalle heijastui kuurainen kauneus, ja niin, kaamoksen kauneus tuplaantui.

viimeinen hehku

Marraskuun aurinkoinen aamu valkenee. Kuitenkin nokkosen kesän viimeiset hehkut vierivät talveksi pois. On talven aika tulla.

Piikikäs

2.11.17 sumuinen pakkaspäivä näytti luonnon ihmeitään Liperissä.

Jään koristelema

Luonto osaa tehdä kuivahtaneestakin kasvista kauniin. Seinäjoki 4.11.2017

Aamulla aikaisin

Syysaamu rannalla,päivän parasta aikaa.

Valot yön pimeydessä

Jouluaattona v.2015

Tummeneva iltapäivä.

4.11.2017. Turku. Tuuli riipi viimeisiä koivunlehtiä. Kuuntelin naakkaparven kuorolaulua.

Harmaudenpisara

Kuvattu palokassa 4.11.

Ensilumi

Ensilumi on laskeutunut

Marraskuun harmaa

Eilen poikkesimme Laukaasssa kynttilänvientireissulla hautausmaalla. Evästelyä näissä maisemissa Laukaan \"satamassa\", josta tämä marraskuinen näkymä.

Lumen kirkkaus

Kuva otettu pakkasyön jälkeen aamuauringon valossa hangen pinnasta 2.11.

Jääkukkaset

Menimme 2.11. rantaan innoissamme kokeilemaan Konttajärven jään kestävyyttä, koska pakkasta oli ollut yöllä taas reilusti. Jää olikin jo tarpeeksi paksua, mutta suurin ihastelun aihe olivat jäälle ilmestyneet jääkukkaset. Koko järvi oli täynnä jäisiä \"lumpeenkukkia\". Aivan kuin Frozenin Elsa olisi yöllä käynyt jäädyttämässä kesäisen kukkivan maiseman.

Vapaus

Otettu tänään 4.11. Pellossa, Konttajärven jäällä, kun oltiin luistelemassa. Mikä huumaava vapaus ja vauhdin hurma! Tuli aivan lapsuus mieleen ja taisi tulla tehtyä pari lumienkeliäkin jään pehmeälle lumelle😊

Juuri ennen sadetta

Aurinko pilkahti kauniisti ennen sadetta Laurinlahden rannassa Espoossa

Valoa tamperelaisille

Tampereen kaupungin sähkölaitos on palvellut tamperelaisia vuodesta 1888. Mukava valokuvio heiltäkin Hämeenkadulla. Kuva napsaistu 2.11.2017

karvalakki

näin mahtavan karvalakin oli ruusupuska saanut 2.11. kuhmossa. oli ihana aurinkoinen pakkassää

pakkaskuva ennen plussaa

kuva otettu tuntia ennen kuin alkoi sataa räntää ja sää muuttui plussan puolelle 2.11. kuhmo

Hattivattien tanssi

Juomusreissulla 4.11.2017 Pohjoi-lappi, Inari, Kurujärvi. Isännän laskiessa juomuksia jään alle, tutkailin kameran kera metsäjärven rantoja, jäätä oli jo n. 15 cm, ihan riittävästi ihmisen kantamiseen. Rannoilla oli mitä ihmeellisempiä jään muovaamia taideteoksia, mutta tämä erikoisuus oli niin hauska satumainen ja toi mieleen heti talvisen muumilaakson...

Töyhtötiainen

Ruokintapaikallamme Liperissä kuvattu töyhtötiainen, yksi kolmesta vakiovieraasta. Maapähkinällähän ne pysyvät pihapiirissä.

Polulla

Luonto muovaa kauniita asetelmia värikkäin koristein.

pakkaskuura

kuva on otettu 2.11. aamupäivällä kuhmossa. edellisenä iltana oli sumuista ja yöllä pakkasta. oli tullut ihanaa kuuraa joka puolelle ja pupu oli ollut ensimmäinen sinä aamuna joka oli kulkenut puhtaan valkoisen kuuralumen päällä.

Marraskuun värit

Tältä näytti Seinäjoella lammen rannalla aamupäivällä 3.11.2017 lyhyen auringonpaisteen aikaan kimaltavine kasveineen ja syksyn sävytteisine värisävyineen.

Marraskuinen sadekuuro

Raikas saderyöpäshdys kasteli Viikin pellot.

Marraskuun värimaailmaa

Kameralla \"maalattua\" marraskuun värimaailmaa Kurjenrahkan kansallispuistossa 03.11.17

Kaamoksen porot

Ajelin Kuntivaarassa marraskuun 3.päivänä ja näin pellolla muutamia poroja, joista kaksi oli juuri sopivasti taivasta vasten ja taustalla vain yksi puu.

Marraskuun teeret

Olin palaamassa luontoretkeltä itärajalta ja matkalla oli ennen Kuusamon keskusta-aluetta noin 10 teeren parvi hakomassa männyissä. Kuvasin 2.11.2017 klo 14.40

Marraskuun värit

Rantametsässä Siuntiossa osui kohdalle näkymä, jossa mielestäni on kaikki marraskuun päävärit: vihreä, sininen ja keltainen.

Kääpäasetelma

Luonnosta löytää paljon valmiita taideteoksia. Siuntiossa tuli vastaan tällainen kääpäasetelma.

Hiiren portaat

Pienen lepän rungossa on kääpien kasvusto, kuin hiiren portaat.

Elämä jatkuu

Otettu 2.11. Lieksän Mähkön hautausmaalta. Hiljainen harmonia värittäytyi auringon suodessa pilkahduksen valostaan ja kaamosväsymys väistyi oitis.

Harmaa marraskuu

Jää kantoi jo kiven Mäntyharjun Korpijärvellä

Hiiripöllö

Hiiripöllö saalistamassa kuuraisessa ja sumuisessa aamussa. Uukuniemellä 3.11.2017

Jääkiteitä vesilammikossa

Uutta jäätä muodostumassa..kuvattu kotimetsässä Tampereella 3.11. aamulla,ennenkuin sää taas lähti lauhtumaan.

Tummaa valoa ja kontrasteja Lauttasaaressa

Auringon valo värjää usein maiseman marraskuussa.

Miun marraskuu

Retkellä marraskyussa. Polku oli jäinen, nastat tarpeelliset, vaan jäinen lyonto on kaunis!

Vanha maalaistalo

Aurinkoisella paikkalla oleva vanha maalaistalo ( Riuttala) mikä toimii museona ja kulttuurimaisemanan ikkunana talonpoikaiselämään 1900 luvun alusta pohjois-savossa. Kuvattu 1.11.2017

Mystinen kaamosmaisema Lauttasaaressa

Aurinko tekee parhaansa ja yrittää valaista. Jos se pääsee pilvien takaa esille, voi hetken jopa tuntea sen lämmön.

Sininen ja valkoinen

Huurteiset koivunlatvukset taivaan sineä vasten 2.11.2017 Suolahdessa.

Kuu ja kouvu

Täydenkuun valossa menossa viikonlopun ruokaostoksille

Jäätyneet ruohot

Kauniisti olivat ruohot jäätyneet.

Kulkurin Kuu

3.11 illalla

Mäntyharjun sädekehä

Halo-ilmiö tallennettu Mäntyharjun Salmelasta käsin 2.11.2017 klo. 8:30 auringon noustessa.

Pisaroita

Niin kaunis oli aamu tänään, kun lammen ranta oli täynnä tällaisia kauniita kimmeltäviä pisaroita auringonsäteiden osuessa niihin.

Jäinen torvijäkälä ja auringonvalo

Kuva on otettu 2.11.2017 Nokialla. Aamupäivä oli melko kylmä. Lyhyen odottelun jälkeen auringonvalo osui jäisiin torvijäkäliin ja sai jään kimaltelemaan kauniisti.

Kultainen lampi

Ohikulkumatkalla poikkesin jälleen lammelle, jossa käyn useinkin kuvailemassa auringon laskua. Tällä kertaa jään pinta oli täynnä pieniä \"lumipalloja\". Aurinko oli juuri laskemassa ja kultasi lammen jääkannen. 1.11.2017

Nikinkalliolla marraskuun auringossa

Lähimetsässä päivälenkillä, korkealla kalliolla, asuinalueemme kylpee marraskuun valossa. Paikka Atalassa Tampereella.

Jäät tulevat

Mitä sinä näet? 2.11.17 Ilolanjoki, Juornaankylä.

Marraskuun valo

Kuva on otettu 2.11.2017 pakkasyön jälkeen Puulaveden rannalla.

Aamu Auringossa kylpiät

Kuva on otettu äitini pihamaalla olevasta Kuusen asukeista 3.11.2017.

Aamumaisema

Marraskuun toisen päivän aamu Ryökäsvedellä Hirvensalmella

Luonnon taidetta

Hienosti oli vesipärskeet jäätyneet rannan pajut 1.11.2017 Juuka Paalasmaa

Talven ihmeitä

Talven satumaisia ihmeitä voi nähdä vaikka marraskuisen vesilätäkön jäätyneessä pinnassa; näyttää siltä kuin luonto olisi valmistautunut jo hyvissä ajoin joulun juhlaan kimaltavin koristein. Kuvattu: 1.11.2017 Lempäälässä

Kun taivas maata koskettaa

Lappalanjärvellä kaunis aurinkoinen alkutalven päivä

Luhtikylä heräilee

Kylmyys yllätti torstaiaamuna 2.11., ja viikon muista aamuista poiketen pakkanen olikin pudonnut tuplanumeroille. Mutta vaikka kotoa lähtiessä tulikin vedettyä kesätennarit jalkaan, piti lähteä työpaikan pihaan vähän droneilemaan ja katselemaan kun ympäröivä Luhtikylä heräilee. Kirpeissä pakkasaamuissa on se hyvä puoli, että melkein poikkeuksetta ne ovat aina upeita.

Yksin jätetty

Eräänä sumuisena syysiltana näin Paraisten keskustassa tämän hienon puuveneen. Minun oli pakko pysähtyä. Muut veneet olivat jo nostettu talviteloille. Otin tämän kuvan vain hetken ennen auringonlaskua. Ilma oli niin kylmä että oli mukava palata lämpimään autoon.

Mesiangervot pakkasaamuna

Mesiangervojen lehdet olivat kylmästä käppyrällä ja kuuran peittämiä. Niin kaunista.

Kanervat pakkasaamuna

Tänä aamuna otettu kuva Porvoossa. Kylmän pakkasyön jälkeen kuura oli peittänyt maan ja valo oli ihmeellinen. Niin kaunista.

Marraskuun valo

Marraskuun aamu ja kerrankin aurinko näkyvissä. Öisen pakkasen jättämät muistot viipyilivät vielä puissa. Upea aamu! Autio Urajärven uimaranta odotti uimareita...

Aurinko siellä jossain

Kuva otettu lpr linnoituksen valleilta torstaina 2.11-17 noin klo11.

Pumpulipuu

Kotimme lähistöllä ojan reunassa viihtyvät pajut. Vuosia olemme ihmetelleet kahden raidan sitkeyttä. Kaikki muut lehtipuut ovat paljaita jo näin myöhään syksyllä. Nämä kaksi puuta pitävät kukintonsa. Pumpulipuita alastomien puiden joukossa.

Sinisorsien lepohetki

Kiirehtiessäni bussiin Tampereen Atalassa, huomasin tien vieren laskuojassa sinisorsaparin lepäämässä päät siipien alla. Oli kaivettava känny esiin ja napattava nopsasti ajankohtainen ja tunnelmallinen kuva.

Marraskuun ihana aurinko

Kuva on otettu koirani kanssa ollessa lenkillä Kuopiossa Iso-Valkeisenlammen rannalla 1.11.2017 n.keskipäivällä. Taivas oli aivan pilvetön.

Hetki kanssa auringonlaskun.

Maisema näytti hyvältä ja kuva kertoo.

Hetki auringonlaskun aikaan.

1.11.2017. Olin kävelemässä pois Taivalvaaralta kun näin taivaanrannassa mahtavia värisävyjä.

Kaksin

Luonnon riisuduttuaan paljastuu mitä lehdet ovat kätkeneet.

Halla

Marraskuun pakkasaamu, värit ovat pehmeät ja lumikiteet väreilevät oksissa.

Soile Virkki.

Yksi tänään Jyväskylässä Kangasvuoren metsäluonnossa ulkoillessa otetuista kuvista. Hienoja kiteitä muodostuu, kuvassa torvijäkälä.

Taiteiden silta yli ajan.

Taivalkoski putaanmutka. Taiteiden silta yli ajan. 1.11.2017 Aurinkoisen päivän jälkeen iltahämärässä askeleet veti kohti valaistua siltaa, hieno kuva jossa mielestäni kaikki osui kohdalleen.

Aurinko kultasi.

Auringonlasku 1.11.2017.Oli todella hieno, ei voinut kuin ihastella miten se kultasi maiseman.

Sininen hetki

1.11.-17 Juupajoki

Aurinko värjäsi maiseman.

Taivalkoski Taivalvaara aurinko värjäsi. Mahtava auringonlasku.1.11.2017.

Kimallusta puolukan lehdillä.

Metsäpolun varrelta löytyi ihastuttavat, lumiset ja kimaltelevat puolukan varvut. Kuvattu Seinäjoella 1.11.2017.

Lumpeenlehtiä jäähileiden kera

Järvi on saanut rannoilleen ohuen jääpeitteen, sitten sää lauhtuu. Jäät lähtevät liikkeelle ja pakkautuvat rantaan. Lumpeiden lehtiä jäähileiden seassa ja marraskuinen taideteos on valmis. Kaunista!

Auringonlasku

Taivalkoski Taivalvaara auringonlasku 31.10.2017

Kaamosbaletti

Räkättirastas tanssahteli Pihlajan oksalla. Kuva otettu Honor8 puhelimella vanhan kiikarin läpi. 1.11.17 Juornaankylä.

Suomi 100 vuotta -kotimme 106 vuotta

Yllättävän talvisena alkoi marraskuu Pikkaraisenkylällä Oulussa. Pakkasta -14 astetta ja kaunis aurinkoinen keli. Kuvassa kotimme, Tikkala, joka on rakennettu vuonna 1911.

Talvi voittaa syksyn

Kotipihalla syksyn aikana pudonneet lehdet saavat kuurapäällysteen. Syksy vaihtuu talveksi.

Pienoisjääveistos

Olin koiran kanssa lenkillä..alikulkusillan alla tien sivussa oli tällainen jäämuodostelma. Sillalta alastullut vesi oli jäätynyt nopeasti ruohonkorsien yms maanpeitekasvien päälle putkimuotoon. Outo ilmestys..

Auriinkoa yllin kyllin

Minua rassaa kellon siirtäminen etenkin syksyllä. Nousin tänään todella aikaisin ja lähdin kameran kanssa ulos. Vaikka aurinko nousi paksun pilviverhon takana, ei se haitannut, koska valoa löytyy kasveista vielä yllin kyllin.

Viittä vaille talvi

Marraskuussa valosta häviää sininen. Enonselkä on tummenevan harmaa, kunnes talvi taittaa maailman mustavalkoiseen.

Jäisiä tähtiä

Kun kumartuu lähelle, löytyy jäisestä sammalikosta kaunis metsä. Tämä on kuvattu Espoossa marraskuussa 2016.

Talvi toi pihaan vierailijoita

Jasmike maistui vieraille.

Kultainen taivaanranta

Auringonlasku värjäsi horisontin upealla punalla yöhön pimenevällä Muuratjärvellä.

Pakkasen purema

Heti auringon noustua pakkanen viipyili kasvien syrjässä.