Mikä on suomalaisinta luontoa? Kerro se kuvalla!


Suomen Luonto järjestää itsenäisyyden merkkivuoden kunniaksi valokuvakilpailun suomalaisimmasta luonnosta.

Otos voi esittää mitä vain, minkä kuvaaja mieltää Suomea osuvasti kuvaavaksi luonnoksi: maisemaa tuntureilta saaristoon tai lajeja kontiosta kurkeen tai kuusesta vanamoon. Kilpailuun voi lähettää vain Suomessa otettuja kuvia ja korkeintaan kaksi kuvaa osallistujaa kohden.

Kilpailuaika on 1.3.–1.9.2017. Toivomme kilpailuun tuoreita näkemyksiä, mutta kaikki itsenäisyyden aikana otetut kuvat voivat osallistua kisaan!

Tulokset julkistetaan lokakuussa.

Voittaja palkitaan Articmedian kuvausretkellä Kuhmossa Kuikan kämpällä. Muina palkintoina on Retki-, Halti-, Globe Hope- ja Fjällräven -tuotteita.

Katso tarkemmat säännöt ja palkintojen kuvaukset täältä >>>.

Onnea kisaan!

Sulje
1) Kuvan tulee olla otettu Suomessa.

2) Kuvan tulee olla otettu itsenäisyyden aikana.

3) Kilpailuun saa lähettää enintään kaksi kuvaa per osallistuja.

2) Kuva tulee lähettää jpg-muodossa alla olevalla lomakkeella 1.3.-10.9.2017 välisenä aikana. Kuvan maksimikoko 3 megatavua (Mt). Kuvan tiedostonimessä ei saa olla ääkkösiä.

3 ) Kuvia ei saa manipuloida digitaalisesti tai yhdistää useista otoksista.
Perussäädöt, kuten valoisuuden säätäminen, ovat kuitenkin sallittuja, mutta vain ns. normaalin kuvankäsittelyn puitteissa. Focus stacking eli tarkennuspino on sallittu, jos kaikki näin yhdistetyt kuvat on otettu samalla kertaa ja kuvan yhteydessä mainitaan menetelmän käytöstä.

4 ) Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajilla. Kilpailuun osallistuneita kuvia voidaan käyttää ilman erillistä korvausta kilpailua koskevassa tiedottamisessa ja kilpailun yhteydessä Suomen Luonnossa sekä lehden nettisivuilla ja lehden sosiaalisen median palveluissa.

5 ) Kuvakisan voittajan valitsee Suomen Luonnon toimitus, minkä lisäksi myös yleisö voi äänestää suosikkinsa esivalituista kuvista. Toimitus voi lisäksi palkita valintansa mukaan muita kuvia. Kaikki kisaan tulleet kuvat ovat nähtävillä koko kilpailuajan nettisivullamme, ja lehti voi jo kilpailuaikana käyttää niitä kilpailun markkinoimisessa.

6 ) Palkinnot.
Pääpalkinto on upea kuvausretki Kuusamossa Articmedian Kuikan kämpällä. Sis. 2 yötä piilokojussa, aamiaisen, päivällisen, eväät kojuun, saunan ja majoituksen 2-4 hengen huoneessa (arvo 500 euroa).
Kaikkien kuvan lähettäneiden kesken arvotaan Globe Hope Olvassuo -viikonloppulaukku.
Yleisön suosikin kuvaaja saa Retki/Haltin retkivarustesetin (Retki-reppujakkara, Halti cyclon 5L -makuupussi, Halti 500 Lite Pump -makuualusta).
Kaikkien yleisön suosikkia ääneistäneiden kesken arvotaan Fjällräven Kånken -reppu.

7) Osallistumalla kisaan hyväksyt nämä säännöt.

Katso kilpailukuvia

Kukasta kukkaan.

Syyskuu ja kimalaisella vielä kesää jäljellä.

Kaunis perhonen.

Perhonen lensi ja kiihotti kuusen oksaan korkeaan.

Auringonlasku Suomenlinnassa

Auringonlasku tammikuussa Suomenlinnassa

Pilkille

Suomen talvi on mahdollisuuksia täynnä tuhansine jävineen ja lampineen.

Lumoava talven ihmemaa

En tiedä mitään kauniimpaa kuin tämä, lumoava talven ihmemaa Kuusaankoskella Laukaassa. Takana on parin viikon kova pakkasjakso, tammikuussa 2016. Lunta on pyryttänyt. Pakkanen on jäädyttänyt ja kuurannut kosken partahilla puut ja pensaikot kauniimmiksi kuin missään sadun kertomuksessa tai maalarin maalauksessa. Jääpuikkoja ja jäistä pitsiä on silmän kantamattomiin. Koski höyryää ja velloo vauhdikkaasti vapaana. Olen täysin, talven ihmemaan lumoissa.

Pieni Suomi suuressa maailmassa

Pieni hyönteinen tähyää maisemia päivänkakkaran terälehdeltä ilta-auringossa.

Kiiruna tunturissa

Kiirunat kuuluvat Suomen Lappiin ja sen puuttomille tuntureille. Joskus luonto tekee tepposensa; lumi puuttuu, mutta suojaväri on jo vaihtunut. Valkoisena hohtava kiirunarouvan talvipuku ilahduttaa kulkijaa sinistä taivasta vasten.

Maatuisku

Käsivarren talvi on yhdistelmä upeaa Suomen talvea; lunta, tuiskua, aurinkoa ja sitkeitä tunturikoivuja. Ja hyvällä tuurilla kaikkea samalla kertaa!

Pikku-Malla

Kerran olen päässyt Saanan valoittamaan. Matkalla huipulle avautui sadepilvet hetkeksi luoden hienon näyn Pikku-Mallan ylle.

Suomi-Neito

Taivaalle ilmestyi Suomi neito pilvi hetkeksi 7.7.2009.

aamu-uinille

Voin kuvitella miten tällaiselta laiturilta, tällaisessa maisemassa muinoin aloitettiin työntäyteinen päivä monessa pirtissä. Kuva on otettu Lauhavuoren kansallispuistossa puhelimen kameralla 2016.

suomalainen metsä

Pellavapäinen poika löysi patikkaretkellä oivallisen paikan rentoutua ja kuunnella metsää. Kuva on otettu kännykän kameralla Lauhavuoren kansallispuistossa 2016.

Niittyperhonen

Kesäkukka ja kesäperhonen mökillä Kangasniemellä ja se on kesä siinä...

Aitoristikki

12.8.2017 kohtasin tämän kaunottaren mökkirannassa Kangasniemellä.

Taivaanranta

Elokuun auringonlasku Etelä-Savossa.

Mökkikuva

Suviranta on mökkimme nimi, jossa kalastetaan, saunotaan, uidaan ja marjastetaan ja uitetaan varpaita järvessä ihastellen kauneutta.

Pulukoita poimimassa

Pitäjänmäellä on Suomen kauneinta luontoa, näin syksyllä kun ruska kaunistaa auringossa ja näkee silmänkantamattomiin jylhiltä kallioilta.

Vasten auringonsiltaa

Joutsen auringonlaskussa Helsingin Lauttasaaressa 6.1.2017

Taikatalven joutsenet

Joutsenpariskunta Helsingin Lauttasaaressa 6.1.2017

Talitiaisen aamupesu

Talitiaisen aamupesu keväällä 2017.

Suon pienet kaunokaiset, sinisiipi ja vaivaiskoivu

Sinisiipi nauttii auringosta vaivaiskoivun pikkuruisella oksalla. Koivun lehdetkin ovat kuin pieniä perhosia. Kuvan olen ottanut 18.8.2015 Kurjenrahkan suolla.

Illan valo

Suomen suvessa keskikesän aikaan, oma rauha ja tilaa hengittää..

Illan tunnelmaa ja rauhaa

Kirpakka lokakuinen ilta. Tuhansien järvien maa tarjoaa sielunrauhaa niin soutajalle kuin rannalla olijallekin. Kaunis hetki iltalenkin varrella.

Näin saapuu metsän kuningas

Karhu on kuvattu piilokojusta Suomussalmella Arolan karhusafarilla kesäkuussa 2017. Ikimuistoinen kokemus. Tämä kuva kuvastaa minusta parhaiten Suomen luontoa, koska siinä karhu, kansalliseläimemme, taapertaa omassa elementissään, kotimetsässään. Erämaassa, puhtaassa luonnossa, jota Suomessa onneksemme riittää. Suomi, metsien ja järvien maa. Karhu oli valloittava näky, on onnellista, että sain kokea tämänkin luontoelämyksen. Nauttikaamme Suomen luonnosta tavalla tai toisella.

Lämpöä talviyössä

Tähtikirkas yö, kirpeä pakkanen, hetki ystävän kanssa nuotiolla.

Elokuun neito

Neitoperhonen lämmitteli elokuun viimeisenä päivänä ohrapellossa

Suomen värit

Kuva otettu Hyrynsalmella 14.10.2013. Mielestäni suomen tuhannet vesistöt ovat osa suomalaista identiteettiä. Veden pinnasta heijastuva pilvi ja kuvan väritys ilmentävät suomen värejä, sinistä ja valkoista.

Marraskuinen auringonlasku Nastolassa 2015

Kylmä pakkaspäivä. Aurinko laski nopeasti ja värjäsi taivaanrannan hetkeksi uskomattomin värein. Piti oikein kiirehtiä kuvan otamisessa. Värisinfonia tallentui kuvaan.

Ukko-Kolin laella

Kansallismaisemaksi sanovat.

Krunnit näkyy

Kevät-talvi 2017 hiihtoretki Simoniemestä Hietakallaan. Kuva on otettu Hietakallasta Maakrunniin päin. Suomen saaristo jäätilanteen salliessa tarjoaa ulkonaliikkujalle todellisia elämyksiä kevät auringossa.

Kotipihan rauhaa

Ei sen veden iso tartte olla, kunhan solisee ja uimaan pääsee. Kotipihan purolampi ilta-auringon laskiessa juhannusviikolla 2017.

Kurkistus

Utelias oravanpoikanen, kesä 2017.

Yhdessä

Joutsenpariskunta Ähtärin Hankavedellä toukokuussa 2017

Koivu ja kotijärvi

Aurinkoinen aamupäivä Pohjois-Karjalasssa kesäkuu-17

Kahvittelumaisema

Täällä minun sieluni lepää

Koivujen alla.

Koivujen alla. Voiko suomalaisempaa enää olla?

Iltakahvit

Aika pysähtyy ja mieli tyhjenee kupposen ääressä luontoa ihaillen ja kuunnellen. Kiilopää, Saariselkä

Päivän viimeiset säteet

Keväisen luonnon ääniä ja tuoksuja omassa rauhassa Vähä-Valvatissa Hirvaan kierroksella Salamajärven kansallispuiston yläpuolella. Jäät olivat juuri lähteneet päivää aiemmin ja kevät teki tuloaan.

Suomen kunniaksi.

Suomi 100 vuonna saamme olla kiitollisia.

Saimaalla

Saimaan iltavärit

Patvinsuo

Karhu oli kävellyt edellämme. Hetki piti miettiä käännytäänkö takaisin.

Kotimännyn alla

Kotipihan männyn juurella.

Suomen kesä ja perhonen.

Kukkaniityt on kesällä parasta,perhosia vain on ollut vähän.

Kesäsade suolla

Heinäkuinen ilta, aurinko laskemassa ja kuurosade.

Luonnossa

Eksyksissä? Lasketaan uutta reittiä..

Ryssänkärjessä

Luonto, meri, kiviä ja taas kiviä. Kiinnostava horisontti. Kiire jää täällä taakse. Maisema, jossa vallitsee rauha. Keskellä Helsinkiä.

Patvinsuo

Edellämme oli kulkenut karhu, samoja pitkospuita pitkin. Hetken mietittiin että käännytäänkö takaisin.

Pelto

Suomalainen maisema.

Sadepisarat

Aamupäivällä sateen jälkeen kävelin pitkin mökkitietä Ähtärissä. Nämä sadepisarat olivat juuri sillä hetkellä niin timanttisen kauniita tässä Saniaisen lehdellä, että en yksinkertaisesti voinut ohittaa ottamatta kuvaa.

Joutsen

Joutsen Puruvedellä.

Sumuinen aamu

Helsingin Jätkänsaaressa kuvattu sumuinen aamu. Aivan tyyni meri ja aamuauringossa sumun seasta nousee sataman nosturit. Mielestäni kaunis hetki Helsingissä.

Suopursuja Paukanevalla

Juhannusviikolla kävellessäni illansuussa Paukavevalla (Seinäjoki) pitkospuita pitkin tämä kaunis näkymä vangitsi katseeni. Suopursut olivat täydessä loistossaan auringonvalon valaistessa maiseman. Pitihän tämä kukkaisloisto ikuistaa, kun kamerakin oli mukana.

Rantakäärme

Ranta- eli tarhakäärme lämmittelemässä veteen kaatuneella männyn rungolla Savonlinnassa aurinkoisena heinäkuun päivänä. Etualalla käärmeen luoma nahka. Taustalla suomalaista luonnon- ja mielenmaisemaa: vettä, suota, kalliota ja metsää.

Katso minua

Tämä lumpeenkukka kutsui katsomaan kauneuttaan tumman veden keskellä. Nuuksion kansallispuisto.

Kevät pörriäinen

Tänä keväänä kirsikkapuun ympärillä hyöri innokkaita pörriäisiä. Onnistuin nappaan yhdestä pörriäisestä kuvan. Tässä kuvassa näkyy kauniisti kirkkaan sininen taivas ja kirsikkapuun valkoiset kukat.

Heijastus

Keskikesän taikaa Savonlinnassa

Sateen jälkeen

Loppukesän aurinko leikittelee valollaan sateen jälkeen. Kaunis ja rauhoittava hetki Nuuksiossa elokuussa 2017.

Saarin vieraat

Suomenlinnassa kasvaa vielä vanhoja istutettuja saarnia. Vanhat saarnit ovat tosin huonokuntoisia ja niissä kasvaa monessa syntykääpä. Kuva Iso Mustasaarelta vanhasta osittain vielä säilyneistä saarnirivistä.

Kesäyö

Suomen maagiset ja unenomaiset kesäyöt. Syksyn koittaessa ei ole enää ihan varma, oliko se sittenkään totta...

Kelon takaa

Pienen karhunkierroksen varrelta löytynyt näkymä. Oulangan kansallispuisto.

Vanhoja perinteitä maisemassa

Kotajärveltä Kiimingistä otettu kuva.

Suomalainen maisema

Kuusamossa karhunkierroksen varrelta otettu maisemakuva.

Meditaatio

Mikä olisi suomalaisempaa kuin suo! Ja hiljaisuus suojärven rannalla neidonkorentojen ja perhosten seurassa. Kuva on Kauhanevalta.

Syksyinen suo

Suo,josta olen kerännyt lakkoja ja karpaloita lapsuudesta lähtien.Suo,tai neva on pysynyt muuttumattomana,vaikka muu ympäristö on muuttunut,tehty avohakkuita sen ympärillä olevissa metsissä.Joka vuosi käyn siellä,käydessäni Airakselassa äitini luona. Ihana suo,sieltä aina voimaa hakien, sen tuoksu,se hiljaisuus ja rauha.

Laulujoutsenemo poikasineen

Laulujoutsenemo uintiretkellä poikaskatraan kanssa.

Karhuemo ja pentu

Karhuemo pentunsa kanssa lammen rannalla.

Tikankontit

Suonreunalla oli tikankontteja retkeilijän kamera sai runsaasti kuvia.

Valkea yö

Laiturilla nautiskelua Suomen kesäyöstä.

Rannalla usvainen aamu

Syyskuun aamu noin vuosi sitten. Tiheä usva pysytteli pitkään alueella.

Syysmetsä

Tämä löytyy Siilinjärveltä, taajaman lähistöllä olevasta metsästä.

Talvipäivä Suomenlinnassa

Tammikuinen pakkaspäivä maailmanperintökohteessa

Pakkaspäivä koskella

Pakkasen pauketta ja kosken kohinaa. Talvinen tunnelmakuva Kapeenkoskelta.

Syysaamu rannalla

Lahopuun ja sammalen tuoksua, sarastusta usvan haihtuessa. Tunnelma Keiteleen rannalla.

Suolajärven rantametsän tunnelmallista kesäiltapäivää

Otin kuvan vapaa-ajan talomme viereisestä metsiköstä, joka on minulle niin mieluinen rauhoittumispaikka. Sieltä saan voimaa ja nautin sen kauneudesta.

Sinivuokko

Sinivuokkoja keväällä.

Perhonen

Keisarinviitta ja kimalainen yrittivät mahtua samalle kukalle.

Kangasvuokot

Kun maa on onnistunut irrottautumaan roudan tiukasta otteesta ja lumi on valunut vetenä syvälle hautaansa, heijastuu tutun metsäpalstan iholta kevään valo. Kangasvuokot - valkeina hohtavat tähdet, taivaan kannen peilikuva.

Lumipuutarha

Häilyviä ovat vuodenaikojen rajat, maisema vaihtuu hetken ennen lupaa, hetken ennen kuin sen muodot ovat ehtineet hyvästellä rakkaan kotinsa. Joskus on vaikea hyväksyä tuulen suunnan muutokset, pilvien levottomat liikkeet, auringon säteiden hiipuneen lämmön. Mutta lopulta, kun raja on viimein ylitetty ja maisema on saanut uudet sävyt, voi vain ihailla, miten kauniit ovatkaan luonnon kasvot.

Näsijärvellä

Näsijärven veneretkellä melkein kuin taivaassa. Hiljaisuus, rauha mitä muuta enää kaipaisikaan!

Pitkospuita pitkin

Kuva on otettu Kuusamossa, luonto on siellä kauneimmillaan ja puhuttelevimmillaan syvässä hiljaisuudessa.

Yllätys

Syöksytorvessaa oli putki jatkona. Tämä paljastui kun otin putken pois. En olisi ottanut, jos olisin tiennyt, että siellä asutaan.

Kevät

Keväinen ilta Spitaalijärvellä.

Kettu radalla

Kuvattu Lappeenrannassa.

Huuhkaja

Kuvattu Suomenlinnassa

Pitkälehtikihokki

Pitkälehtikihokki kasvaa suomalaisella suolla

Täydenkuun aikaan

Heinäkuun keskiyön hiljaisuus saarimökillä, kaunis täysikuu. Kuvattu Niskajärvellä Pieksämäellä heinäkuussa 2017.

Aamunäkymä keittiön ikkunasta Niskavuoren maisemissa

Eräänä aamuna huomasin asuvani kauniissa maisemassa,kamera oli pöydällä ja .....

Elokuun ilta

Kaunis tunnelmallinen ilta Inarinjärvellä auringon säteiden leikkiessä puiden lomassa.

Toukka

Tämä ihana värikäs pikku toukka ilmestyi mustikkaämpärini reunalle Luonnonpäivänä 26.8.2017 muistuttamaan pienistä kauniista ja ihmeellisistä asioista luonnossa ja taustalla vielä sopivasti Suomi 100v. väreissä siniset mustikat valkoisessa ämpärissä.

Kielo

Kauneimpia kukkia mitä tiedän. Kun ne kukkivat ja tuoksuvat kukkiessaan, väkisinkin siinä alkaa hymyilemään :)

Aurinko nousee

Syksyllä on usvaisia aamuja meren läheisyydessä, kun ilmat viilenee ja meri on vielä lämmin. Aurinkon noustessa maisema on hyvin maalauksellinen ja rauhallinen.

Luonnon rauha

Hiukan aamu-usvainen tyyni rauhallinen maalaismaisema Kiskossa. Oli niin hiljaista, että olisi voinut kuulla kun lehti tipahtaa puusta maahan.

Minna Sorvoja

Kuunkelinkesyttäjä pienellä karhunkierroksella.

Ooto valopallo kesä illassa

Suomen epävirallinen 100-vuotis Aurinkoinen UfoKuva on otettu 2017 Karttulan Koskenkylällä 10. Elokuuta klo. 21.06

Juhannus Saunassa

Kuva on otettu 2017 Sipoon kallioniemessä saunan ikkunasta.

Rantamaisema

Kuva on napattu nopeasti peruspuhelimella eikä ole mitenkään muokattu.

Varoitteleva liro

Puun latvassa varoittelevan liron ääni on olennainen osa kesäisen suon äänimaisemaa etenkin pohjoisessa Suomessa. Kuva Sokanaapa, Pelkosenniemi.

Biotalousmaisemaako?

Hakkuuaukeat suomalaisten teiden varsilla ovat arkipäivää. Heinäkuinen kuva vuodelta 2017 Kuusamon Sossoniemelle johtavan tien varrelta kuvastaa hyvin tienvarsimaiseman ilmettä hakkuiden myllerryksessä.

Pilvien päällä

Joutsenten ylilento huhtikuussa 2017.

Sininen ja valkoinen

Koli maaliskuussa 2017

Kesäyö Kainuussa

Kuva kuvattu heinäkuun puolessavälissä Ukkohallan matkailukeskuksessa aamuyöllä. Sumua Syväjärven yllä.

Aulangonjärvi

Näköala Aulangon näkötornista yhteen kansallismaisemistamme.

Pakkasen paukkuessa

Kuva on otettu tammikuisena iltana Kyyjärven Peuralamminnevalla, kun pakkasmittari näytti -34 astetta.

Tuhansien järvien maa

Kuva otettu toukokuisena iltana, kun auringonlaskiessa maisema värjäytyi harvinaisen voimakkain värein.

Syksyn alku

Horsmat kukkivat elokuun puolessavälissä vielä pohjoisessakin. Kuvaustilanteen valo oli aivan surrealistisen keltainen, aurinko paistoi viimeisiä säteitään. Muonion Kutunivassa, jossa kuva on otettu, auringon viimeiset säteet kirkkaalta koillistaivaalta piirsivät vastakkaiseen ilmansuuntaan kirkkaimman, täydellisen puolipallon sateenkaaren, minkä olen ikinä nähnyt. Pian ilmestyi toinen hieman himmeämpi kaari kirkkaan yläpuolelle.

Porkkala Jäätyy

Suomen luonto muutu nopeasti ja yllättävästi. Talvella lämpötila voi laskee plusasteesta kovaan pakkaselle yhdessä päivässä.

Jyrävä

Suomen luonnossa, ihminen voi tuntua, että on yksin maailmassa. Se antaa aika ja aiheitta mietiskelyyn ja pohdintaan, varsinkin paikoissa missä luonto on villi ja vapaa.

Metsa-autotie

Kuvattu Suomussalmella. Kainuun vaaroja halkoo nykyisin tiheä metsäautotieverkosto ja hakkuaukot ja eri ikävaiheessa olevat taimikot ovat tyypillisin metsän muoto. Viimeiset asutut erämaatalot ovat useimmiten juuri tällaisten tieyhteyksien takana.

Syksy

Kuvattu Äkäsjoensuussa Halinkojärvellä sumuisena syyskuun 19. päivänä 2010. Syksy on vienyt voiton kesästä, kuten aika vähitellen vanhasta veneestä.

Pielisen pinttoo

Kaunis päivä Kolin maisemissa

Hetki Oulangan kansallispuistossa

Kauniit maisemat ja luonnon aarteet

Ilta Kulosaaressa

Heinäkuun ilta 2017.

Suomalaiset tosikot

Viherluteen munat muodostavat hymiöitä juuri ennen kuoriutumistaan. Usein naamat ovat hymyileviä, mutta tällä kertaa törmäsin luonnossa vähän erilaisiin naamoihin. Kuvastaa hyvin suomalaisten totisuutta! Kuva on täysin aito, niin uskomatonta kuin onkin. Apuna pienten munien kuvaamisessa käytin loittorengasta.

Tiskihetki

Astioitten tiskaamista Leivonmäen kansallispuistossa retki-iltana. Koira mukana tietysti auttamassa.

Kevät

Keväällä järvi vapaana ja paju kaartuu järven päälle.

Äänettömästi kesäyössä

Auringon laskiessa huomasin mökin ikkunasta nuoren laulujoutsen-parin lipuvan järven poikki kohti mökkirantaa. Menin terassille vastaan ihailemaan lintuja ja ihastuttavaa kesäyön valoa, ja onnistuin kuvaamaan toisen, kun se ääneti lipui n.10m päässä.

Suomen kesä

Usvaa kesäiltana järvellä Pohjois-Karjalassa.

Sataa ja paistaa

Auringon viimesäteet hennossa kesäsateessa Hollolan kk:ssa heinäkuussa 2017

Jarven peili

Myöhäinen ilta Pieksämäen Niskajärvellä heinäkuun alussa 2017

Kultakaivos lähimetsässä

Minulle suomalaisin luonto tarkoittaa loppukesän ja alkusyksyn sienimetsää. Kun horisonttiin hiipuva aurinko pilkehtii puiden välistä värjäten maiseman kultaiseksi, vesipisaroiden kimallellessa sammalmättäissä ja mustikanvarpujen varsilla. Ja se tunne on uskomaton, kun 45 minuutin tuloksettoman sienestyksen jälkeen löytyy kultakaivos, jossa yllä kuvattu maisema yhdistyy valtavaan kantarellimereen. En tiedä mitään parempaa kuin tämän kännykkäotoksen ikuistama hetki.

Auringonlasku Saimaan rannalla

Toukokuussa lähdin juhlistamaan kesän alkua Saimaan rannoille ensi kertaa yli 10 vuoteen. Saimaannorpan lisäksi halusin nähdä ja ikuistaa täydellisen auringonlaskun. Kahtena ensimmäisenä päivänä norppia ei näkynyt, enkä ehtinyt auringonlaskun äärelle ajoissa juoksusta huolimatta. Harmistuneena olin aloittamassa ajomatkaa takaisin kotiin länsirannikolle, kun päätin jäädä vielä yhdeksi yöksi – se kannatti! Saimaannorppien lisäksi sain ihailla aitiopaikalta kuvan auringonlaskua Saimaan Oravissa.

Lenkkipolulta

Ei auringon aina tarvitse paistaa. Niin raikasta!

Oravan poikasen ruokahetki.

Olin kuvaamassa kihlaparia luonnon rauhassa. Minulle tuli harvinainen tilaisuus seurata ja kuvata oravaemon äidinrakkaus. Se suki ja piti oravaa kainalossa ja samalla imetti. Aivan upea tilanne! Tässä siis jaan harvinaisen kuvan myös teille ihasteltavaksi.

Ilta-aurinkon siltaa..

Kaunis loppukesän sää.Upea punertava taivas.. hiljaa lipuvien pilvien säestämänä.

Liskoperheen lepohetki

Liskoperhe paistattelemassa aurinkoa

Illan kalastushetki

Aurinko laskee ja luo värien loisteen järvimaisemaan. Mikä voisi olla kauniimpi hetki viettää laiturilla ja testata soisiko Ahti antimiaan.

Suomen kesä

Suomen luontoa kauneimmillaan.

Mansikkarosvo

Kesällä 2017 pihallamme vieraileva orava tykästyi mansikoihin ja kävi niitä puskista hakemassa ja kiipesi omenapuuhun syömään. Vaihtelua käpyihin ja lintulaudan antimiin.

Auringonlasku

Auringonlasku kesäkuussa 2016 meren äärellä.

Herra Konna

Luontoretkellä repovedellä.

Pienet hetket

Luonto on mukana ihan joka päivässä. Pienetkin hetket on merkityksellisiä. Tänään työmatkalta poikkesin metsään hakemaan mustia torvisieniä illallista varten. Puolen tunnin aikana rauhoittui mieli päivän kiireistä ja tuli onnellinen olo kun sieniä löytyi. Hiljaisuus ja rauha. Kauneus. Metsän tuoksu. Luonto antaa niin paljon.

Keisarinviitta

Kesäpäivä Pohjois-Karjalassa, Venturinniemessä. Kuva otettu kännykällä.

Suo, kuokka ja Jussi

Taivallusta pitkospuilla, äärettömältä tuntuneella suolla - sadepilvet roikkuivat raskaina suon yllä. Kuva otettu kännykällä Seitsemisen kansallispuistossa heinäkuussa 2017.

Yksin

Yksinäinen joutsen metsälammella,sateen uhka leijui lammen yllä. Paikasta huokui seesteisyys ja kiireettömyys. Kuva otettu kännykällä Seitsemisen kansallispuistossa heinäkuussa 2017.

Talvi järvellä

Pohjanmaalla 2/2017 otettu kuva. Lisääntyvä aurinhonvalo antaa lupausta keväästä. Keskitalven muistona kuitenkin kuuran peittämä rantakaislikko.

Aamun koi

Odotin aamulla metsän reunassa heräävää luontoa ja sen eläimiä. Kuulin rapinaa kauempaa. Jonkin ajan kuluttua horisonttiin ilmestyi upea hirvi. Oli kaunis aamu ja aamuni kruunasi tämä näky jonka sain kuvaan tallennettua.

Suolla

Suonlaidalla Rokualla

Valkoiset koivut ja valkoinen joutsen

Valkoiset koivunrungot ja ylväs valkoinen joutsen järven rannalla. Kuva 9.8.2017 Viljakkala, Ylöjärvi.

Hiipuvan valon aikaa

Auringonnousun aikaan, kaikki aistit avoinna.

Oravanpoikasen päiväunet

Suomen luonnossa oravanpoikanenkin on niin turvassa, että se voi ottaa pikku nokoset maassa emoa odotellessaan.

Iltauinti

Hieno kesäilta.

Talven hohto

Helmikuun hohtava koskematon lumihanki

Viljapelto. Rantasanuna. Järvi.

Elokuisen sunnuntaipäivän kauneutta ja rauhaa.

Puut uniset huokaavat

Lainasanoin (B.Gripenberg): \"Sumu peltojen yllä häilyy puut uniset huokaavat. Polun varrella kaarrellen päilyy veet hopeanhohtavat. Niin uuvun säveleen vienoon, mi hiljaa humisten soi. Olen loihdittu, lumoissa tienoon. En irrota tahdo, en voi.\"

Ukkoskuuron jälkeen

Hienot oranssiset pilvet iltataivaalla ukkoskuuron jälkeen.

Merisumua

Kuvattu meren rannalta talvipakkasella, auringon ollessa jo matalalla.

Kuutamo Konttaisella

Konttaisen vaara Kuusamossa on mahtava maisemapaikka, ilta-auringossa ja kuutamolla.

Perinnemaisema

Poikkesin 20.8.2017 Sastamalassa ja kävin myös katsomassa tulipalossa tuhoutunutta ja uudelleen rakennettua Pyhän Olavin kirkkoa. Oli kaunis elokuun päivä, pihlajat täynnä marjoja ja lampaat laitumella järvimaisema taustanaan. Lähellä vanha maatalo punamultarakennuksineen. Silloin ajattelin, että miten paljon rauhaa maisema voikin huokua siinä kirkon kulmilla... ainoat äänet olivat lampaiden määkimiset silloin tällöin.

Tuonelan joutsen

Kuva on otettu Houtskarissa, Turun saaristossa, heinäkuun iltana 2017.

Sinivuokko tuo kevään!

Sydämeni meinaa pakahtua onnesta joka kevät kun näen ensimmäisen kukkivan sinivuokon. Sininen, kuten 100-vuotiaan Suomen taivas ja järvet. Tämä yksilö on kuvattu Järvenpään Lemmenlaaksossa toukokuun alussa 2017.

Tulehen tuijottaja

Metsä,laavu ja tuli-Suomen kesä ja luonto parhaimmillaan!

Hummani hei

Kesälaidunta käyskentelevä suomenhevonen-suomalainen maisema ja luonto perinteisimmillään.

Yhdessä auringonlaskuun

Kuikat lipuvat yhdessä auringonlaskua kohti Puula järvellä Kangasniemellä. Tuhansien järvien maa - Suomi.

Täydellinen ilta

Kesäkuinen yöpatikka on alkamassa Liesjärven kansallispuistossa, kun huomaan täydellisen hetken ilta-auringon valaiseman järven rannalla.

Pieni on kaunista

Luonnossa liikkuessa havainnoin mielelläni pieniä yksityiskohtia ja annan arvoa myös kaikkein pienimmille luontokappaleille. Luonto ei tee mitään turhaan.

Suomen kukka Suopursu

Suot ovat niin oleeellinen osa suomalaista luontoa, että Suopursu olisi oiva ehdokas Suomen kansalliskukaksi.Kaunis,voimakas ja herkkä, niin kuin Suomen luonto.

Kesämaisemani 2017

Aloitimme kesänvieton Teijossa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tämä maisema iskostui mieleeni. Kuva on otettu aamulla, kun kuljin kalliolle ihailemaan sinistä järvenselkää. Suomen kesä kauneimmillaan.

Wondering the world

Ketun haaveilu hetki heinikossa kanervien keskellä, ken tietää mistä haaveilee. Tapasin ketun sattumalta valokuvaus reissulla, hän tuli polulla vastaan ja lähti uteliaana seuraamaan perässä. Seuraavalla kerralla mennessäni samalle seudulle, jolloin kuvakin on otettu, kettu löysi taas minut ja vietimmekin pari tuntia leikkien ja metsässä kuljeskellen. Mahtava tunne kokea villieläimen luottamus tällä tavoin.

Musta Joutsen

Syksyn viimeinen joutsen

Puhdas

Tiheä aamu-usva peitti järven ja usvan seasta ilmestyi kaksi rauhallista joutsenta.

päijänne

päijänteen järveltä tulee upeita kuvia,tässä yksi näistä

Naantalin satama

Otettu naantalissa kesä 2017

Viisi kaunista Neitoa

Kuvasin neitoperhosia naapurimökin pihalla Taipalsaarella. Harvoin näkee näin monta kaunista neitoa yhtäaikaa.

Neljä neitoa Taipalsaarelta

Naapurimökin kukat kiinnostivat neitoperhosia kesällä 2017. Kuvailin aluksi yhtä perhosta. Seuraavana päivänä niitä oli parhaimmillaan viisi kappaletta.

Tuli, vesi, maa

LIesjärvellä kuva puhuu puolestaan: Henkeä salpaava uskomaton hetki eli oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Kansallislintu

Valkoinen Laulujoutsen sinitaivaalla. Kuva on otettu huhtikuussa 2013 Ikaalisten Riitialassa olleella tulvaniityllä . Laulujoutsent olivat paluumuutolla.

Taika

Satu ja todellisuus sopusoinnussa maalattuna varaston seinälle viiden vuoden aikana (2012-2017). Maalatut eläimet tai jäljet on nähty omalla tontilla LIesjärvellä Hämeessä. Tarina jatkuu vielä.

Kesäilta

Tyypillinen suomalainen kesäilta: maitohorsmia, mesiangervoja, kaunista keltaista valoa, taustalla vestistö...

Pienten asioiden kauneus

Minulle tyypillistä suomalaista luontoa on pienten asioiden kauneus. Tämän tämä kuva osoittaa. Motiivi ei ole kaikkein vaikuttavin, mutta kukat ja ruohot on \"järjestetty\" aivan täydellisellä tavalla. Mitä tarkemmin katsoo, sitä enemmän kauneutta näkee. Näin koen kun liikun suomalaisessa luonnossa.

Korpiluontoa Kainuusta

Marraskuun iltayössä, lähestyvän kostean ilmavirtauksen läpi loistavat tähdet korostuvat taivaalla. Hepoköngäs valuttaa vielä vapaana kohisten vesiään alasuvantoon. Kohta talvi saa voiton ja jäät salpaavat putouksen sisäänsä.

Aamu-usvaa Lammasjärvellä

Selkeänä lokakuun aamuna nousevan auringon säteet haihduttavat aamu-usvaa tyynestä Lammasjärven rantamaisemasta. Luonto herää!

Kielon marjat

Lähimetsässämme on todella paljon kieloja ja niitä onkin tullut kuvattua aika usein.

Kesän esimmäinen haapaperhonen

Olimme Pornaisten Valkjärven niityllä perhosia katselemassa. Olimme juuri lähdössä pois kun tämä upea perhonen liiteli paikalle.

Aamiainen Saananjuurella

Aamiainen Kilpisjärvellä Tunturipuron varrella Saanan juurella.

Pohjoisen porot

Etsiskelin ulkona kamerankanssa poroja ja kun menin sisälle mökkiin niin poro tulikin kurkkimaan minua ikkunan takaa.

Joutsenen lento

Paltamon Käärmemiemessä kuvattu joutsen...

Ulkosaaristoa

Kaunista ulkosaariston luonnonsuojeltua maisemaa harvinaisine rantakasveineen Örön saaressa 2017

Juhannusruusut

Juhannusruusut kukkivat kauniisti Savitaipaleen Lavikanlahdella.

RIISITUNTURILTA NÄKYMÄÄ KITKAJÄRVELLE

Posiolla sijaitseva Riisitunturin kansallispuisto valittiin v.2010 retkikohteeksi. Siellä on kyllä hulppeita näkymiä. Tämä yksi niistä.

Vaskitsa Repoveden kansallispuistossa

Olimme Äitini kanssa kesäkuussa ikimuistoisella retkellä Repoveden kansallispuistossa, kun polulla eteemme sattui auringossa päivää paistatteleva vaskitsa. Kaunis sinisillä pilkuilla koristautunut eläin näytti oikein poseeraavan valokuvaa varten!

Kaupungin kupeessa

Lenkkipolun varrella kesän vihreys kukat ja lämpö

Janoinen

Kuva on otettu omalla kotipihalla aurinkoisena kesäpäivänä (2017) kamerakännykällä.

Lokakuun sumua

Kiertelin kameran kanssa kesäpaikkamme saarta lokakuisena iltapäivänä 2016. Järvi alkoi peittyä hienoon utuverhoon pehmentäen maiseman unenomaisen kevyeksi. En malttanut olla kuvaamatta tätä harvinaista tunnelmaa.

Ruska maalaa maiseman

Olimme mieheni kanssa ruskaretkellä Pyhätunturin alueella syyskuussa 2007. Nousimme Uhriharjulle ja jäin ihailemaan alapuolellamme levittäytyvää värikästä näkymää.Se oli mielestäni niin poikkeuksellisen maalauksellinen, että en malttanut olla tallentamatta sitä.

Auringon lasku Raippaluodossa

Lähdettiin kaverin kanssa extempore-reissulle 25km päähän kun huomattiin että saattaa tulla hieno sää illaksi.

Ruokakuljetus kotiovelle

Varpunen pesii joka vuosi pöntössä taloyhtiömme pyöräsuojan oven vieressä. Poikaset ovat nälkäisiä ja ruokahuolto pelaa!

Kerttu kukassa

Turun Ruissalossa, niityllä pellon reunassa, leppäkertun kotikukkanen on kuin tähti.

Sinisen taivaan alla

Aaamukasteessa taivaan värit.

Riemu

Mikä ilo ja riemu - lämpötilasta viis!

Meriharakka

Mitäpä rakas siippa ei tekisi meriharakoita fannittavaa puolisoaan naurattaakseen. Kuva otettu heinäkuussa 2017 Ylöjärven Mutalassa.

Pökkelö

Kuvattu Levillä 27.7.2017

Talvinen paukkupakkanen!

Tällaiset ihanat rauhalliset iltalenkit Suomen talvisessa luonnossa on aivan huippua arjen keskellä!

Iltauinnilla

Satuin iltakävelylläni Espoossa meren äärellä näkemään joutsenperheen, joka lipui kohti. Aurinko oli juuri laskemassa ja valaisi joutsenet kauniisti.

Kaldoaivin suota talviasussa

21.2 Kaldoaivin erämaassa.Suurin erämaamme mykistää kauneudellaan niin talvella kuin kesällä.

Erämaan rauha

Olimme vaimoni kanssa patikoimassa Aakenustunturilla, kun alkoi sataa. Laskeuduimme tunturista Pyhäjärven rantaan ja aurinko alkoi paistaa. Hetki oli kaunis.

Kuun taika

Kuu nousee taivaalle Helsingin illassa. Kuva on otettu Kauppatorin rannalta 2017. Kuva Paula Nikula

Merisavu

Helsingin loppiainen oli hyinen vuonna 2017. Upea merisavu syntyi, kun vedet olivat auki ja pakkanen painui reilusti alle 20 asteen. Kuva Paula Nikula

Kärnäkosken mylly, Savitaipale

Kesälomamatkalla poikkesimme päätieltä pikkutielle ja löysimme historiallisen myllyn ja vanhan linnoituksen.

Iltanuotiolla Syötteellä

Tämän kauniin hetken kauniilla paikalla Syötteen kansallispuistossa tulen muistamaan aina!

Auringonlaskun karhut

2 karhua jotka ovat kuvattu auringonlaskun aikaan Arcticmedian kuvauskojussa lammen rannalla 19 heinäkuuta 2017.

Joutsenperhe

Joutsenperhe joka on kuvattu Espoon Suomenojalla 9 kesäkuuta 2017.

Levin huipulta

Kesäkuu 2017 ja osittain luminen Suomen luonto. Kukat kuitenkin kukki jo.

Vallitseva metsätyyppi

Halusin kuvata tätä hillitöntä nykymetsätaloutta!

Kurkien muotokuva

Kurkia lennossa. Kourilehto, Tornio, huhtikuu 2014. Minusta majesteettinen kurki on huomattava osa suomalaista luontoa.

Talvimetsä

Lähimetsä aurinkoisena helmikuun päivänä, Iinatti, Oulu 2017. Minusta suomalaisimmassa luonnossa on metsää ja lunta. On kyllä ihanaa, että niin kaunista luontoa löytyy niin lähellä omaa kotia keskellä kaupunkia!

Vesihelmiä seitissä.

Kuva on otettu Porvoon,Sondbyssä eräänä sateisena päivänä. Tarkkasilmäisimmät voivat löytää kuvasta myös hämähäkin.

Mustikkainen

Mustikka taitaa olla Suomen yleisin metsäkasvi -se kasvaa lähes koko maassa. Se kuvastaa myös monille ulkomaalaisille suomalaista luontoa tyypillisimmillään. Mustikan merkitys ravintona ja muina hyödykkeinä (esim. kosmetiikka) on edelleen huikea. Siksi mustikka on minusta suomalaisinta luontoa.

Hahtuvapallero

Voikukka lienee kaikkien tuntema Suomessa viihtyvä kasvi. Sen tehokas leviäminen puutarhoissa kismittää monia, mutta toisaalta se on ollut pula-aikana tärkeä ravintolisä monille. Edelleenkin se höystää siman tai salaatin, ja kieltämättä se on ilo silmälle niin keltaisen kukinnon kuin harmaan siemenpallonkin aikana.

Ahven

Tammisaaressa ongella :)

\”VALTAKUNNAN TERAPEUTIT\”

kuva on otettu 31.3.-16 Kajaaninjoella Katselin kuuntelin kevättä - joella on joutseneni Huolet ja murheet hetkeksi vaihtui Trumpetin äänin - molli duuriksi vaihtui

LUONNONKUKKIA KEDOT TULVILLAAN

Suomen luonto on ainutlaatuinen ja ihmeellinen. Se tarjoaa jatkuvasti hämmästeltävää ja luonnon kauneutta. Esim. luonnonkukkien väriloistoa ja niiden hurmaavaa tuoksua jotka houkuttelevat perhosia.

vesi

Kuva saunaseuran laiturilta kun hiljaisuus suorastaan sattuu korviin

RIIPPUSILTA

Kaunis kesäinen ilta johdattaa minut usein kävelylenkille Kalannissa sijaitsevalle riippusillalle, joka ylittää Sirppujoen.

Soutaja ja perämies

Lapinkoira Roki pääsi juhannuksena ihka ensimmäiselle souturetkelleen ja oli siinä ihmettelemistä.

Trifolium Partense Puna-apila

Joskus se kauneus löytyy luonnon pienistä yksityiskohdista

Lakeuden aamu

Kesäkuun aamu Etelä-Pohjanmaan pellolla Ämmälänkylässä.

SINISORSAN LEPOHETKI

Kuva on otettu 1.7.-17 Kajaani Kajaaninjoki - vuodenajat- sinivalkoiset värit ja sinisorsien - puolisukeltajamme touhut !

Kultaa sateen jälkeen

Kuva on otettu viime elokuussa mökkirannassa Saimaan rannalla Puumalassa. Oli ukkoskuuro illalla ja sitten tuli aurinko ja ihmeellisesti kultasi rannan. Kultaa sateen jälkeen kuvaa minusta hyvin myös Suomen itsenäisyyden vaiheita sekä Saimaa on mielestäni Suomen helmi ja sitä suomalaisinta luontoa. Kamera:i-phone.

Hänen majasteettinsa

Kuva on otettu kävelyretkeltä Seurasaaresta. Joutsen tuli lähelle uteliaana, mutta todettuaan, että herkkuja ei löydy hän näytti suuruutensa meille levittämällä siipensä.

Ahman poika mäntypuussa

Kuva on otettu Erä-Eeron kojusta Lieksan läheltä heinäkuussa 2012. Olimme 48 tuntia kojussa. Ensimmäisenä yönä emme nähneet kuin lintuja, joten päätimme jatkaa ja toisena yönä kolmen maissa alkoi liikehdintä. Emo-ahma tuli poikasensa kanssa ja kulki useamman kerran kunnes sitten poikanen kiipesi puuhun ja saimme tämän täysosuman. Kokemus kojussa oli ensimmäinen ja unohtumaton - kuin luostarin retriitissä mielemme tyhjentyi kaikesta maallisesta. Kamera Nikon D90 järjestelmäkamera.

Angry Birds

Räkätti rastaan poikanen yrittää röyhistellä rintaansa.

Mustakurkku-uikku

Mustakurkku-uikku tuli Suomenojan lintualtaalla tosi lähelle kävelytietä.

Tikli

Pyöräretken kohokohtana oli tikli.

Auringonlasku

Suomen suven aikaa, ystävyyden taikaa.

Jälkeen

Jälkeen- kuva. Avohakkuu on yhä useimmin se \"suomen luonto\".

Ennen

Lähetän kaksi kuvaa. Toinen on kuva siitä millainen Suomen luonto on ollut ja on parhaillaan. Metsää. Tämä kuva on nimellä ennen. Jälkeen- niminen kuva kuvaa Suomen luontoa nyt ja eritoten tulevaisuudessa. Avohakkuut yleistyvät ja Suomen luontoa ei enää ole.

Poro Kilpisjärvellä

Porot kurkkivat mökin ikkunasta

Mahtava Saana

Kilpisjärven lumoa, sinne on päästävä ihailemaan Lapin upeita maisemia.

ROTKO

Kuvattu Kuusamossa 29.6. 2017 reitillä Pieni Karhunkierros. Rotko , jylhä metsä ja karuus sekoittuu keskenään. Suomalaista luontoa kauneimmillaan.

#lovearrow

Vastarannan kalliosta muodostuva heijastuma on kuin amorin nuoli. Kuva on otettu Mäntyharjun Kaitajärvellä.

Pysähtynyt

Keväinen pakkasaamu kera auringon saa kosken tajoamaan pysäyttävää kauneuttaan.

Rita Marttunen

Etanat ja kotilot koetaan suurimmaksi osaksi riesaksi, mutta niitä erinomaisesti hyödyntää valokuvauksessa. Laitoin kukkapenkistä löytämäni kotilot lasinpalan päälle ja fotailin niitä eräänä iltana.

Rusakon poikanen

Nämähän kuuluvat suomen luontoon erittäin tiivisti ja kivahan niitä on seurailla. Tämä asuu sisarustensa kanssa Tampereella, pihamme lähistöllä ja vierailee joka päivä pihassamme.

Suopursut

Juhannusaattona metsässä tuoksui kauniit suopursut. Sää oli mitä parhain metsässä patikointiin, mutta kun hetkeksi pysähtyi kosteikossa niin sai hetkessä ympärilleen öttiäisparven.

Sudet sumussa

Susiperheen elämää hämärtyvässä elokuisessa illassa. Takaa nousi samea sumu. Yhdellä susista on saalista suussa, hän kohottaa häntää ylemmäksi merkiksi saaliistaan muille. Sudet kuuluvat Suomalaiseen luontoon.

Tyyni juhannus

Ilta , rauha maassa ja vedes.

Sateenkaaren tuollapuolen

Kotiin menossa.

muistatko metsätien

Rankan sadekuuron jälkeen maa höyryää aurinkoisita läikistä ja upouusien koivunlehtien tuoksu huumaa kulkijan. Tie rahisee rauhoittavasti saappaan alla, mieli lepää, ja tien mutka kutsuu kurkistamaan vielä hiukan pidemmälle...

Havuoksan rauhanviiri

Keskikesän aurinko paahtaa kirkkaana ja kuumana, huikean sininen taivas heijastuu puron pinnasta - mutta armaan kuusen äidinhelmassa vallitsee ikiaikainen, viileä hämärä - suoja ja turva meille oraville, mörrimöykyille ja muille pikku otuksille.

Polku tuntemattomaan

Kuvattu 30.4.2016 klo 8.08 Lumi oli vasta sulanut, metsän täytti sumu...tunnelma oli satumainen.

Kaikessa rauhassa

Juhannusaaton varhainen aamu vuonna 2016 Saimaalla. Täydellinen hiljaisuus.

Usvainen niitty auringonlaskussa

Tämmöinen maisema tuli vastaan touko-kesäkuun vaihteessa Varsinais-Suomessa myöhäisellä iltalenkillä .

Autereinen aamu

Elokuinen aamu Keski-Suomessa. Järvet ovat mielestäni suomalaisinta luontoa.

Kultainen kulma

Kuva on otettu ihan sattumalta, kun olin pojan kanssa auringonlaskua katselemassa ja ajelemassa autolla. Meillä on usein tapana lähteä auringonlaskun aikaan katselemaan maisemia. Kuvaa ei ole muutettu millään tavalla, ei edes kontrasteja tai kylläisyyksiä säädetty. Suoraan kamerasta. Joutsen vain ui niin sopivasti keskelle kuvaa ja tämä kuva onnistui mukavasti.

Ahven jengi

Ahvenen parvi kirkkaissa Valkiajärven vesissä.

Yksinäinen ahven

Yksinäinen ahven kirkkaassa Valkiajärvessä.

Luonnon kaunis

Tämä kuva on otettu erään kävelylenkin varrelta kesäkuun alkupäivinä 2017. Ojanpientareelta sattui silmään kaunis lehti kastepisaroineen. Luonto on täynnä kauneutta joka hetki, kun pysähdymme katsomaan.

Minitsunami

Hiekkaranta Pielisjoella

Jäkälämetsä

Luontoretkellä Humaljärven kallioilla. Lappeenranta

Kaunis ilta

Kuva otettu mökin rannassa Humaljärveltä, Lappeenranta .

Kesäyö

Kesäyö Karstulassa. Vain värit, luonnon äänet, unohtuneet arkikiireet, rauha.

Ilta-auringossa

Laskeva aurinko värjäsi pilviä, jotka heijastuvat tyynestä järven pinnasta. Paikka: Syvälahti, Kangasniemi, Etelä-Savo 18.6.2017

Joella kesäyönä

Kesäyönä veneilemässä

Metsälammella

Suomeen mahtuu lukematon määrä metsälampia ja -järviä. Kuvassa metsälampi, joka on yksi suosikkikuvauspaikoistani. Siellä saa olla rauhassa.

Lenkkipolku

Lämmin kesäilta lenkkipolun varrelta Haukiputaan Martinniemestä.

Juhannuksen kuikkaperhe vesisateessa

Kuikan huuto kuuluu suomalaiseen kesään. Tässä juhannuksen tienoilla otetussa kuvassa kuikkaperhe värjöttelee kesäisessä vesisateessa nuoren poikasen kanssa.

Saana ja Tsahkaljoki

Upea maisema Kilpisjärveltä mökin kuistilta

Kukkivia tuomia

Kuvassa on tuomia aurinkoisena kevätpäivänä. Kuva on myös ensimmäinen Instagramiin laittamani kuva, jonka olen ottanut Canon EOS-kamerallani.

Pyhitystunturi

Pyhitystunturi , Taivalkoski.

Taivasta syleilevä haapa

Olin kuvaamassa suolla ja aarniometsässä, mutta en tahtonut saada mielenkiintoisia otoksia. Palailin autolle hakkuuaukon reunaa pitkin. Sitten huomasin tämän haavan ja käännyin takaisin. Haavan rungon harmaus, taivaan sinisyys ja kiitävät pilvenriekaleet loivat hienon väriyhdistelmän.

Lymyilevät rastaanpojat

Seurasin viikon ajan anoppilan pihassa pesiviä rastaita. Poikaset muuttuivat hämmästyttävän nopeasti silmät ummessa kyhjöttävistä otuksista pesäpakoisiksi pikkurastaiksi. Kuvaamista seuraavana päivänä rastaat olivat jo jättäneet ahtaaksi jääneen pesän.

Etupihan istutukset

Kuva otettu viime kesänä kun kaikki on kukassa

Auringonlasku

Kuva otettu vuokramökiltä,jonne palaamme joka vuosi.

Iltasuukko

Iltasuukko merenrannalla tallentui Kokkolan Morsiussaaressa, auringon laskiessa. Suomen ihanat kesäyöt ovat täynnä ihmetyksen aiheita, iloa ja romantiikkaa. Tällaista kauneutta ei ihminen saisi aikaan.

Auringonlasku Morsiussaaressa

Auringonlasku merenrannalla on kuvattu 2017 kesäkuun puolivälissä Kokkolan Morsiussaaressa. Suomen kesäyö on mykistävän kaunis! Pimeää ei tullut auringonlaskun jälkeenkään, hämärtyi vain pariksi tunniksi. Kuvaa ei ole käsitelty, värit tallentuvat kameraan juuri tällaisina.

Kudelma

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä 2017 lähdin luontoretkelle sateisesta ilmasta huolimatta. Kuvausaiheita näytti ensin olevan melko niukasti. Metsässä huomioni kiinnittyi naavaisiin sateen kastelemiin oksiin. Kostea naava oli kietoutunut kuusen alaoksiin ja sadepisarat koristivat tätä kudelmaa. Ajattelin, että tämä näkymä kuvastaa aitoa suomalaisuutta: metsästä löydämme me suomalaiset aina jotain kaunista katseltavaa.

Kesäilta

Utajärven sanginkylältä Valkeisjärven rannalta.

Lapin taikaa

Kaunis kesäpäivä Tenolla Utsjoella.

Mikä räjähti??

Räjähdysmäisesti upeaksi kohonnut pilvi oli pakko ikuistaa.

Kuin elokuvasta

Tämä \"villi joki\" on kävelymatkan päässä kotoani ja käyn sitä päivittäin ihastelemassa.

Aakeet laakeet ja suuli

Suomalainen peruskuva suuli/lato/riihi ,rakkaalla lapsella on mont nimee

Suomalainen sauna , on se siellä

Kuvassa on mein pihasauna vaik ei kulkureittia heti huomaa

Vesimittarit

Kesäkuisena iltana laiturilla istujalla on paljon kuultavaa ja nähtävää, kaukana ja lähellä. Vesimittarien leikki sai veden liikkumaan Seitsemisen kansallispuistossa 13.6.2017

Myllytupa!

Myllytupa pienikarhun kierros...

Aamuyön tunnelmaa Päijänteellä

Seesteinen aamuyö Alvar Aallon kesämaisemissa Muuratsalossa 2016. Näinä epävakaina aikoina luonto antaa voimaa ja rauhaa.

Linnunpojat

Tämä pesä reilun metrin korkeudella maasta, kuusenoksalla,saunannurkalla :D

Joutsen räntäsateessa

Kuortaneen Kaatialan louhoksella räntäsade yllätti joutsenen. Kuvaa hyvin Suomen kevättä 2017.

juhannusyo kainuussa

Koiruuksien kanssa kalastelemassa yöttömän yön aikaan kainuun kauniissa korvessa juhannuksena 2016

Sade lähestyy

Kuva otettu Saimaalla kesällä 2015

Saimaa on illalla kauneimmillaan…

Auringonlasku kesällä 2016

Kylmä aamu

Ensimmäinen yö ulkona vuonna 2017. Kaunis päivä. Lämpötila noin 16 astetta ja yöllä sitten vain yksi aste.

Koivumetsä-taikametsä

Tyttäreni Saaran kuva mökiltämme. Kuvan koivumetsä on kuvauksellinen riippumatta vuodenajasta.

Jään ja auringon maa

Kesäkuussa 2017 ottama kuva Pistonjärvestä, Taivalkosken kunnassa, missä järvi enimmäkseen jäässä, aurinko paistaa vastarannalle ja sateenkaari loistaa. Harvinainen yhdistelmä, mutta Suomen kesä mahdollistaa tämänkin.

Syksyisiä kuvia metsästä Riihimäellä syyskuussa 2016

Kauniita kukkia ja lahonnut runko lähimetsässä Riihimäellä viime syksynä

Kesäilta Kallavedellä

Ihana auringonlasku, se nuotio laavulla

Kielojen hurmaa

Valkoiset herkät kielon kukat,Suomen sinistä taivasta vasten.Voiko olla upeampaa.

Tuulimyllyt

Pakkaspäivä Savitaipaleen Rahikkalassa helmikuussa 2012.

Kesän kaunotar

Kerrostalon omenapuun ihanat kukat

Kesäkuun kuutamo 2017

Kuva otettu Pyhäjärvellä kesäkuussa2017

Hiljainen hetki

Järvet ja metsät ovat suomalaisinta luontoa.

Suomen suvi

Suomen suvessa kohtaamme yöttömät yöt, kauneimmat auringonlaskut, mittumaarin maagisen taian. Aistejamme hellivät vastataitellun koivuvastan aromi, sihahdus rantasaunan kiukaalta, aaltojen viipyilevä syleily. Tähän kuvaan kätkeytyy ikiaikojen taika, kukat pieluksen alla, kuikan huuto järven selällä, rakkautta ja toivoa. Tämä kaikki on meidän taas tänä kesänä - älkäämme hukatko kauneinta hetkeä.

Vanhat hirsirakennukset hurmaavat Suomen kesäyössä

Kuva otettu Limingan Rantatieltä 17.6.2017 joka on kulttuurihistoriallisesti merkittävä miljöö. Kesäillan valon, luonnon ja äänten tuomaa tunnelmaa tehostettiin musiikilla ja taiteella. Samalla juhlistettiin satavuotiasta Suomea ja heräteltiin suomirakkautta. \"Wanhan Limingan LUMOilta Rantatiellä\".

Hepokatin laiturivierailu

Istuessani laiturilla, pöydälle pyrähti tällainen otus. Ihan kiltti se oli, silmäili minua, kuin outoa.

Hento

Kuva on otettu kesäkuussa Vuokatissa. Kuvan nuori tyttö on kuin keiju, joka kivipölyn edetessä muuttui merenneidoksi. Hän on niin hento ja arvokas.

Alkukesän vehreyttä

Kuva otettu mökin pihasta

Joutsenen lento

Pukkilassa Porvoonjoella yhtenä iltana toukokuussa kuvattu. Vähän tuli kiire sekä kuvaajalle että kuvattavalle.

Ilta-auringon kauneus

Kuva on otettu kesäisenä iltana - kuvasta näkyy luonnon rauha, värien kirjo sekä harmoninen olotilani.

Suopursu kukkii

Kuva on otettu kesäkuussa 2017 Turengissa Lastujärveä reunustavalla suolla. Suolla oli taianomainen tunnelma aamuauringossa suopursujen kukkiessa.

Rantanen Merja

Järvi, rantakoivu ja vene. Hyvin suomalaista.

Aurinkoinen lahdelma

Kuva on otettu mantereelta ja olen menossa kesämökille. Mökkimme sijaitsee saaressa, johon on noin 30 metrin soutumatka.

Merisumu Kotkassa

Merisumu hiipi yllättäen ja purjevene meinasi jäädä sen vangiksi. Kuitenkin vene purjehti sumun reunalle josta jäi rannalla katsojan silmään upeaksi aavelaivaksi.

Aavasaksan yönvalvojaiset

Kuva on otettu Aavasaksanvaaran päältä olevalla laavulla. Näköala paikassa on Ruotsin puolelle Övertorneålle parhaimmilta paikoilta.

Rauhoittaa!!!

...tämän suomalaisen koivukujan päässä katsellessa suomalaista maisemaa mieleni rauhoittui...

Toyhtotiainen

Veikeä Töyhtötiainen kävi ruokilemassa pihapiirissä, viipyen useita päiviä. Tämä yksilö oli peloton linssilude ja tuli aika läheelle kuvaajaa.

hautoja yksinään

Joutsen emo on aika yksinäinen hautoessaan,mutta on se niin suomalainen ja ihana,ja vieläpä pariuskollinen,kuvan otto- hetkellä uros piti vahtia kauempana!Tämä kuvattu toukokuussa haudonta-aikaan,Virroilla

Hiljaisuus on koskettavaa eramaa lammella!

Olin kuvailemassa Lieksassa Uuronlammen rannalla,ja aurinko nousi hitaasti,mutta varmasti ja valaisi lammen,oli ihan sadunomainen tunnelma ja tällänen kuva siiitä sitten tuli!

Kodin ikkunasta

Aina ei tarvitse mennä kauas, kun näkee jotain kaunista.

Plätty

Kesä 2015

Lapin luonto

Syksyinen Lapin luonto Levin retkellä.

MANSIKAT

LUONNON METSÄMANSIKOITA

Kauriit hippasilla

Kauriit hippasilla Korppoossa toukokuussa 2017.

Koivu kylmässä

Kuva on otettu Jämsänkoskelta kevättalvella 2017. Järvi taustalla edelleen jäässä.

Julia Salminen

Kävin perheeni kanssa Kierikin muinaiskylässä. Siellä oli oli valtavasti mahtavaa nähtävää, mutta satuin kaiken historiallisen ohessa huomaamaan lummenkukkia pienessä lammessa. Siinä sitten siskoni sai pitää minusta kiinni, kun yritin keikkua sillalla ja olla putoamatta veteen.

Julia Salminen

Muutama vuosi sitten olimme menossa sukuloimaan pohjoiseen. Ulkona oli yli 30 astetta pakkasta, joten kaikki hytisivät autossa. Kuitenkin maisemat olivat niin kauniit, että oli pakko pysähtyä. Ilokseni voin sanoa, että kamera hyytyi ennen minua.

Hiihtäjän näky.

kun pölinät on poissa, hiipii mystisyys yksinäisen hiihtäjän tajuntaan suomalaisessa metsässä.

Lato

Suomalaista maalaismaisemaa

Omenapuun kukka

Omenapuun kukka auringonpaisteessa

Kesäilta

Kuva otettu iPhone4 puhelimella. En ole sitä mitenkään muokannut. Kuva otettu kesällä 2016. Veden pinta on täysin tyyni. Lehtikään ei värähtänyt puussa.kuva otettu manamansalossa Oulujärvellä. Yhden lammen rannalta missä vuokrasimme mökin.

Syksy

Saimaalla syksyllä 2016

Rannalla

Raikas suomalainen järvimaisema Hämeenlinnassa. Suomalaisinta luontoa parhaimmillaan.

Sinivalkoisia kukkia

Kesäisellä metsäretkellä osui eteen tuo pieni luonnon kukkapenkki.

Sadetta odotellessa

Otettu kävelylenkillä juuri ennenkuin sade oli alkamassa, eipä ehditty kuivana kotiin..

Aamu Kitkajoella

Olin syyskuun työharjoittelussa Kuusamossa. Eräänä aamuna nousin viideltä ja menin odottamaan auringonnousua Päähkänäkalliolle. En ollut ainoa. Paikka on kuuluisa ja tämä näkymä lukemattomissa kuvissa, mutta ansaitusti. Maisema on kuin kansallismaisema ja auringonnousun hetki maaginen.

Sateenkaaren pää

Lauantaina 6.elokuuta 2016 sadeilman aikaan Pirkanmaalla otettu kuva, jossa sateenkaaren toinen pää päättyy järveen. Liekö järvenpohjassa juuri tuolla kohtaa aarre? :)

keskisuomi ja -30 astetta

kuva on ihanan romanttinen :)

METSÄMANSIKAT

METSÄMANSIKOITA METSÄSSÄ

ORAVA

ORAVA SYÖ LINNUN JYVIÄ

Iijoki Pietarilan rannasta

Pietarilan ranta on kaunis, niin talvella, kuin kesällä. Siitä rannasta voi onkia ja virvelöidä. Ahvenia,haukea ja särkeä. Pudasjärvellä kaikki tietävät rannan. Varsinkin kesällä kaunis näky, kun aurinko laskee.

Suomen kesä

Upeana kesäpäivänä mansikoita poimimassa ja kukkia katselemassa, Pohjois-Pohjanmaalla.

Rohkea perhonen

Tämä kaunis perhonen antoi tulla ihan lähelle ottamaan kuvaa ja onkin lempiperhoseni.

Auringonlasku

Auringonlasku Vuokatin maisemissa

Ihan pihalla

Äiti ja pojat tulppaanivarkaissa 10.4.2017

Jos jää työttömäksi on tärkeää ettei jää kotiin makailemaan.

Jäin huhtikuulla työttömäksi, kun koko henkilöstö irtisanottiin ja lähdin seuraavana päivänä mieheni kanssa harventamaan risuja, ettei työttömyyden aiheuttama apatia pääse nujertamaan. Työpäivän jälkeen olin totaalisen väsynyt ja köllähdin mättäälle lepäämään ja odottamaan kahvin valmistumista. Turhaan ei puhuta luonnon ja metsän terveysvaikutuksista, sillä raikas ilma, raskas liikunta, kaunis luonto ja maistuvat eväät saavat todella mielialan ja olotilan kohenemaan.

Maa on voimaa.

Matkakumppani Inarin unimaisemassa 2011. Voimakas yhteys maahan ja matkalaisen pikkuisuus tekevät nöyräksi ja kiitolliseksi. Luontoäiti on yhtä aikaa karu ja lempeä.

Tulen aloittaja.

Kuva on otettu Kypärälammella 2010. Kuvassa näkyy suomalainen sisu, sisäinen tuli ja ympäröivän luonnon karuus ja voima.

Höyhenkala

Viime vuoden syyskuussa pienellä metsälammella Alavuden Sapsalammilla kuvailin näitä lammen pinnalla kelluvia joutsenten höyheniä. Joutsenet olivat lähteneet, mutta siinä laiturin vierellä näitä höuheniä uiskenteli. Yksi kiinnitti huomiota muodollaan. Lähemmin tarkasteltuna muistutti se valkoista pallokalaa. Kuvassa ilmentyvät myös vahvasti suomen sinivalkoiset värit. (Kuva 17.09.2016)

Mielenrauhaa

...rentouttavan hiihtolenkin jälkeen odotettavissa suomalaisuutta, sauna...

…lennetään…

....koiranikin nautti kauniista aurinkoisesta raikkaasta ilmasta...

Mielenrauhaa

...suomalainen mökkimaisema , keväthanget ja sauna lämpiää...

…suojele minua…

....kalasääsken uskollinen pariskunta, emo hautoo ja uros vartioi uhkatekijöitä...

Saimaa

Saimaa Juhannuksena 2016

Taikatalvi

Talvinen, pehmeän lumen peittämä metsä on kuin unesta tai lasten saduista.

Talvinen maisema vedelle

Sininen hetki yllätti kesken koiran kanssa lenkkeilyn.

Sienimetsällä

On ihana etuoikeus saada sienestää ja marjastaa Helsingissä ja silti aivan metsän siimeksessä. Kuva Paloheinän metsästä.

Keväinen kaislikko

Metsäretkellä ystäväperheen kanssa. Eväätkin maistuvat näissä maisemissa erityisen hyviltä!

Juhannustaivas

Ystävän mökiltä Rautavaaralta, taivaantäydeltä violettia ja purppuraa.

Hiljaisuus

Aamu lihavakalajärvellä ja hiljaisuus. Täällä sielu lepää.

Tunturin juurella

Pallaskero 16.3.2017

Joutsenet saapuvat

Kevään merkki, joutsenten saapuminen

Mäeltä talvinen pakkaspäivä auringonpaisteineen

Kuva kuvattu 30.01.2012. Suositulla Kuopion ulkoilualueella, Vuorilammella. Lunta (puhdasta) oli aiemmin satanut ja sitten pakasti. \"Kevätaurinko\" lämmitti jo. Suomen luontoon kuului aiemmin pakkastalvet. Mäkiä löytyy myös näköaloineen.

Suomalainen hirvi

Kuvattu kesällä 2016 Ruokolahdella

Laulujoutsenet!

Kevään tuloa, laulujoutsenet ja Päijänne! Suomen kansallislintu ja kaunis Päijänne, niitä ihailin Pulkkilanharjulla!

Loppukesän aamu

Aamun kauneutta parhaimmillaan.

Laulujoutsenet saapuvat!

Laulujoutsenten saapuminen tietää kevään tuoloa ja tuo kaunis Suomen kansallislintu tuo aina ilon tullessaan ja tööttäillessään!

Keväistä lempeä ❤

Kaksi kaunista kyhmyjoutsenta 💖

Jiässä

Kuvattu sukevalla marraskuussa 2016

Valo häipyy

Kuvattu vuokatissa naapurinvaaralla 5.12.2017 pakkasta oli reilu -20.

Saaristomeri 2

Kesän huippuhetki, matka Ahvenanmaalle. Sininen sinisimmillään ja valkoinen valkoisimmillaan.

Kultainen kuikka

Istuskelimme tyttöystäväni kanssa Puulalla pienellä luodolla kaunista iltaa ihastellen. Samassa aivan edessämme kuikka nousi pintaan, ja alkoi uida kohti laskevaa aurinkoa.

Rommi pojan ensikaste.

Kultaisen noutajamme Rommin varovainen ensikosketus meriveteen viime kesältä.

Saaristomeri 1

Kiehtova merimatka saariston halki Ahvenanmaalle. Sinisten sävyjen rikkaus.

Punkaharjun kurvit

Mukavan värikäs sateinen päivä suomalaismaisemassa.

Suomalainen kesämetsä

Metsä on parasta Suomessa.

Suomen kesän kukkaniitty

Maaseudun kaunis värikäs niitty

Konttainen

Auringonlasku Konttaisenvaaran päältä Kuusamosta. Mielestäni Suomen luonto on kaunis jokaisena vuoden aikana, etenkin keväällä lisääntyvä luonnonvalo saa talven valkeuden loistamaan ihanissa pastellisävyissä. Tässä kuvassa pidän myös pienen kuusen heittämästä varjosta lumenpintaan.

Siian lippoamista kaupungin rannasta

Oulujoesta heti kaupungin rannasta Hartaanselältä lipotaan siikaa joka syksy. Joessa on niin lohta, siikaa kuin taimentakin. Todellinen ilo kaupunkilaisille on seurata joka kesäistä lohenpyyntiä ja syksyllä siian lippoamista. Lohta pyydetään vetouistelemalla ja rannalta niin vieheillä kuin perhoilla. Siikalippo on noin 13m pitkä ja sitä uitetaan aivan pohjan tuntumassa. Joskus haaviin saa jopa kolmekin siikaa kerralla. Kuvassa mieheni lipon varressa.

Kalaisia vesiä

Iijoki kesäiltaa.

Suomalaista luontoa

Kuva on otettu teijon retkeilyreitistöllä. En ole varma, mikä metallinen hökötys on, mutta se toi kuvaan lisää väriä ja kontrastia, joten en rajannut sitä pois. Taustalla näkyvät koivut ja vehreys kuvastavat mielestäni hyvin suomalaista luontoa.

Soutu

Suomalaisuutta ovat hiljaiset hetket, yhdessä olo ja toisten auttaminen, auringonnousu ja -lasku sekä mökki veden äärellä.

Sinivalkoinen latu

Kuva otettu lumikenkäretkellä Riisitunturilla 5.3.2017.

Auringonlasku

Jääkylmä aurinkolasku saaristossa

Kallaveden kaunottaret

Suomalaisinta luontoa edustaa mielestäni monella tapaa tämä kuva. Kuvan perisuomalainen järvimaisema on meistä monelle erityisen rakas, onhan Suomea tituleerattu \"tuhansien järvien maaksikin\". Käkkyrämännyt tuovat mieleen yhden Suomen merkittävimmän taidemaalarin, Akseli Gallen-Kallelan maalaukset - ja etualalla lipuu vielä Suomen kansallislintuja, laulujoutsenia. Kuvauspaikkana Väinölänniemi, Kuopion keskustan kaunis keidas.

Valpasta silmäilyä

Kuhmo 18.9.2016

Helmet verkossa

Kuva otettu aikaisin aamulla.

Laitumella

Suomalaista maaseudun luontoa ovat lehmät laitumella. Vielä niitä näkee.

Hauklampi

Päiväkävely marraskuussa 2012 Luukissa, Espoossa.

Rauhaisaa

Illansuussa Kuningattaressa, Hki, maaliskuun alku

Lumme

Sianetusen järvi Lappeenrannassa, joka sijaitsee entisessä Ylämaan kunnassa ja vielä entisemmässä Säkkijärven pitäjässä, on tämän lumpeen kotijärvi. Kartantekijät ovat tehneet järven nimessä virheen jo monta kertaa; Siunatuinen eli Siunattu järvi muuttui ensin Sianetuseksi, ja nykyään sen nimi on Sianeteinen. Siunatusta järvestä sian eteiseksi, moni muukin suomalainen paikka on saanut uuden ja alkuperäisestä täysin poikkeavan merkityksen.

Kuu tähtitaivaalla

Kuutamo luo valoaan koivikkoon. On pakkasilta, kuutamo ja tähtitaivas, taianomainen tunnelma.

Kultainen syksy

Syksy on saapunut ja värjännyt vastarannan puut upeisiin ruskan sävyihin.

Vähän väriä harmaudessa

Kuva on otettu tänä talvena Ristiinan Hertunjärvellä.

Kottaraisen aamuhuuto

Pihapöntön asukas kesältä 2016

Kuusamon Myllykoski

Syyskuinen aamu koskella vuonna 2013.

Meri jäätyy

Kuvattu pakkaspäivänä Helsingin Matosaaressa viisi vuotta sitten.

Kesäpäivä Orivedellä

Kuvattu kesällä 2016 Längelmäveden rannalla.

Lumen timantteja! Olen miljönääri!

Puuliiterini edustalle oli satanut kevyttä pakkaslunta. Kuvasin salamaa apuna käyttäen lumihiutaleiden ihanan loisteen.

Lapsuuteni leikkipaikka

Joen rantaa Juupajoella Käpylässä.

Suvipakkanen

Kalastusreissun päätteeksi. Juhannusaatto Kiuruvedellä vuonna 2014, lämpötila putosi pakkaselle. Kamerana toimi silloisen Suomalaisen huipputeknologian Nokia Lumia-puhelin.

Ruskan loistoa.

Loukkojärvi syysillan hiljaisessa loisteessa. Ylikiiminki, Oulu

Melontaretki

Melontaretki tyynessä loppukesän illassa.

Ruusut

KESÄKUKKIA

Kiipeilyä

METSÄLENKILLÄ YLLÄTYS

Ahomansikoita

METSÄLENKILLÄ

talvi

ystävät ulkona

Juhannusruusut

LUONNON JUHANNUSRUUSU

Kettu ja varis

TYÖMATKALLA TÄLLAINEN NÄHTÄVYYS

Utelias

Koirat ja patikoija ihmettelevät mitä jään alla tapahtuu

Kesäilta

Kesäillan kauneutta Perämerellä

luonto

pakkaspäivä

Sininen ja valkoinen, Suomi 100 vuotta.

Pakkaspäivä Keski-Suomen Peäjävedellä.

Oma koti paras koti

Kuva on Keski-Suomen Petäjävedeltä Tampinkierros-luontopolun laavun läheisyydestä. Luontopolulla voi kokea luonnonrauhaa, erämaatunnelmia sekä kiireettömiä hetkiä Teerijärvensuon luonnonsuojelualueella. Täällä on lintujenkin hyvä pesiä.

Läpi jään

kalastaja sahaa avantoa jäähän sahan avulla

Järnefeltin mänty

Kuva on kuvattu lämpimänä Heinäkuun iltana 2016 Kolin Mäkrävaaralla. Kello lähenteli yhtätoista ja ilma oli edelleenkin erittäin lämmin. Mäkrävaaralle nousu sai aikaiseksi melkoisen hien selkään. Kuvassa etualalla on Järnefeltin mänty, jonka hän ikuisti moneen tauluunsa. Kuvassa on yritetty hakea hieman Järnefeltmäistä tyyliä tuoreella tämän päivän otteella.

Sielunmaisema

Kuva on kuvattu juhannuspäivän yönä 2016 Mäntyharju Haukkavuorella. Kuvassa mielestäni näkyy suomalainen sielunmaisema parhaimillaan ja parhaimpaan vuodenaikaan. Kuva on kuvattu jalustalla vitka laukaisimella. Kuvassa oleva henkilö on itse kuvaaja. Hyttysiä oli vaan sen verran paljon liikenteessä, että kuvauksesta ei meinannut tulla mitään.

Illan hämärtyessä

Aurinko lävisti kauniisti usvan järven yllä.

Auringonlaskun jälkeen

Kuva on otettu Ähtärissä ja siinä siintää Pilkkaselkä iltahämärässä.

Peilityyni järvi

Hämeessä lapsuutta viettäneenä ovat sieltä löytyvät maisemat itselleni sitä \"oikeaa Suomea\".

Rantakäärme

Mökkirannan rantakäärme

Toukka

Luonnon pieniä, kauniita ihmeitä.

Rantakäärme

Rantakäärme mökkirannassa.

päijänne

tämä kuva on otettu metsän siimeksestä josa näkee päijänteeseen

Hiihtäjät

11.2.2017

Syksyn värit

Viime syksy :)