VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

Numero 1/18 ilmestyy 18.1.
Numero 2/18 ilmestyy 22.2.
Numero 3/18 ilmestyy 29.3.
Numero 4/18 ilmestyy 4.5.
Numero 5/18 ilmestyy 7.6.
Numero 6/18 ilmestyy 16.8.
Numero 7/18 ilmestyy 20.9.
Numero 8/18 ilmestyy 18.10.
Numero 9/18 ilmestyy 15.11.
Numero 10/18 ilmestyy 13.12.

Suomen Luonto -lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa.

Tilaajapalvelu
(
Osoitteenmuutos, tilauksen uusiminen tai peruutus yms):

– tilaajapalvelu@sll.fi
– (09) 228 08 210 (arkisin klo 9-15)
palautelomake >>

 

MAINOS

Suomen Luonto 1/2018

 
Alli on maamme kauneimpia lintuja; pesijä, muuttaja ja talvehtija. Retkeilemme allien luo lehden sivuilla 24–29. Kannen kuvasi Pekka Komi.

Lehdessä myös retkeillään Lemmenjoella ja Pohjois-Norjassa, tutustutaan Veikko Huoviseen ja Von Wrightin veljeksiin luonnontuntijoina, mietitään, miltä Suomi näyttäisi jos mammutti vielä eläisi, lumoudutaan harjuista, opitaan orangeista ja paljastetaan lukijoiden lempipaikat luonnossa.

Katso maistiaiset tästä lehdestä täältä >>>
Äänestä tämän lehden parasta juttua 14.12. alkaen.

Suomen Luonto -lehden tilausta koskevat asiat
(tilauksen muutos tai peruutus yms):
sähköposti: tilaajapalvelu@sll.fi, puhelin: (09) 228 08 210 (arkisin klo 9-15)

Osoitteenmuutokset saamme postin päivityspalvelun kautta.

Vinkit
Vielä ehdit: luontoretki Ateneumiin von Wright-veljesten kanssa

Von Wrightin veljekset tallensivat maalauksiinsa paljon muutakin kuin romanttisia maisemia ja taistelevia metsoja. Tarkkasilmäiselle luonnonystävälle taulut ovat kuin pieniä retkiä eri maisemiin tai jopa lajitiedon saloihin.

Uutiset
Paras paikka luonnossa

Mielipaikassa ihminen virkistyy ja olo kohenee. Yli 300 lukijaamme paljasti oman mielipaikkansa.

Vinkit
Retkivinkki: Talviretkelle Unajanlahdelle

Talvinen retki Rauman Unajanlahdelle on hyvää terapiaa mielelle. Rantaruovikoissa voi nähdä harvinaisia viiksi­timaleita.

Vuodenajat
Hangen vilistäjät

Myyrät viettävät talveaan pitkälti lumen alla. Peltomyyrä pysyttelee maassa nietosten suojissa jyrsimässä puiden tyviosia.

Kolumnit
Ja maa oli lumeton

Lumi on suomalaisen talven kruunu. Toisin kuin lapsuudessani, lumiset talvet eivät ole eteläisessä Suomessa itsestäänselvyyksiä.

Mitä näin
Mitä näin alliretkellä?

Mistä suurimmat alliparvet löytyivät? Mitä muita talvisen ulkomeren lajeja tapasimme retkellämme? Toimittaja Mari Pihlajaniemi kävi Markku Mikkola-Roosin ja Jarmo Niemisen kanssa etsimässä talvehtivia alleja joulukuiselta mereltä.

Suora linja
Rikos jota ei tutkita

Selaan seitsemää rikosilmoitusta luonnonsuojelu­rikoksista. Kaikissa on hakattu liito-oravien pesimäpaikkoja, asialla on ollut Metsähallitus tai iso yhtiö, kaikki tältä vuosi­kymmeneltä, kaikki samassa poliisipiirissä. Kaikki rikokset on tehty Kainuussa, kaikkien tutkinnan ovat Oulun poliisilaitos ja syyttäjänvirasto estäneet.

Vinkit
Kolme taiteilijaveljestä

Von Wrightin taiteilijaveljekset Magnus, Wilhelm ja Ferdinand omistautuivat luonnolle – ja samalla tieteelle ja taiteelle.

Pääkirjoitus: Parempaa uutta vuotta

Luin joulunpyhinä Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoiden kirjoittamaa kirjaa Hyvän sään aikana. Toimittaja Hanna Nikkasen ohjauksessa syntynyt teos oli hidasta luettavaa, sillä joka luvun jälkeen piti pysähtyä pitkäksi toviksi pohtimaan lukemaansa.