VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

Numero 1/18 ilmestyy 18.1.
Numero 2/18 ilmestyy 22.2.
Numero 3/18 ilmestyy 29.3.
Numero 4/18 ilmestyy 4.5.
Numero 5/18 ilmestyy 7.6.
Numero 6/18 ilmestyy 16.8.
Numero 7/18 ilmestyy 20.9.
Numero 8/18 ilmestyy 18.10.
Numero 9/18 ilmestyy 15.11.
Numero 10/18 ilmestyy 13.12.

Suomen Luonto -lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa.

Tilaajapalvelu
(
Osoitteenmuutos, tilauksen uusiminen tai peruutus yms):

– tilaajapalvelu@sll.fi
– (09) 228 08 210 (arkisin klo 9-15)
palautelomake >>

 

MAINOS

Suomen Luonto 3/2015

Villisiat ovat levittäytyneet Suomeen Venäjän Karjalasta. Tämän tonkijan yllätti Sven Zacek Virossa.

Muita aiheita mm. kansanusko, kyy, varpuspöllö, linnunpöntöt, luontokuvaaja Lasse Kurkela, metsähanhi, muoviroskat meressä, Itämeri, Nasan Terra-sateliitti ja paljon muuta mielenkiintoista luonto- ja ympäristöasiaa.

Klikkaa tästä maistiaisiin Suomen Luonnosta: ePaperi>>>

Äänestä tämän lehden parasta juttua >>>

Suomen Luonto -lehden tilausta koskevat asiat (Osoitteenmuutos, tilauksen uusiminen tai peruutus yms):
puhelin: (09) 228 08 210 (arkisin klo 9-15)
sähköposti: tilaajapalvelu@sll.fi

Vinkit
Pieni lapinsanasto, osa 3: Retkeilyä pohjoisessa

Kun retkeilee tarpeeksi, maastosilmä kehittyy.

Vinkit
Joka paikan hauki - katso kutukalenteri

Kudulle juuri näihin aikoihin käyviä haukia elää miltei kaikissa järvissämme, joissa ja meressä. Kalat hakeutuvat matalille rannoille kasvillisuuden sekaan kutemaan, laskemaan mätinsä ja maitinsa. Naaras päästää mätiä useampaan kohtaan turvatakseen poikasille riittävän ravinnon.

Uutiset
Luonto lääkitsee kävijänsä

Paljon liikkuvat sen jo tietävätkin kokemuksesta: luonnossa oleskelu edistää sekä fyysistä että henkistä terveyttä. Stressi vähenee maiseman ääniä kuunnellessa, mieliala kohenee luonnon monia muotoja katsellessa ja samalla vastustuskykykin paranee.

Kysy luonnosta
Kameleonttihämähäkki ja muita arvoituksia

Väriä vaihtava hämähäkki saa nimen, pulunpoikanen näyttäytyy ja jääluola uhmaa lämpöennätyksiä. Yksitoista lukijan lähettämää arvoitusta ratkeaa jälleen perjantaina 27.3.2015 ilmestyneessä Suomen Luonnossa.

Uutiset
Itämeren kutsu

Itämeren suurten saarten rikkaus on osin ajalta, jolloin koko seutu seilasi tropiikissa.

VinkitVuodenajat
Sirkutusta kotipihaan

Nyt linnunpönttöjä nikkaroimaan ja ripustamaan. Pönttömestari Urpo Koposen ohjeita seuraten saat mukavia kevät- ja kesänaapureita.

Uutiset
Suomen Luonto 3/2015 on ilmestynyt

Tässä numerossa tutustutaan Suomeen palanneeseen villisikaan sekä vierallaan lintujen asuntomessuilla pönttöopissa. Lehdessä kerrotaan myös suomalaisesta kansanuskosta, merten muoviroskista sekä annetaan retkivinkkejä Itämeren suurimmille saarille.

Suora linja
Suora linja: Miksi Porlaan rakennettaisiin taloja?

Lohjan kaupunki kaavailee lakkautetun kalankasvattamon alueelle kerrostaloja, kun taas luontoväki haluaa pitää paikan virkistysalueena. Kaupungin ympäristöjohtaja Pekka Puistosalo vastaa Suomen Luonnon kysymyksiin.

Vinkit
Kuuntele sammakon kurnutusta ja rupikonnan urputusta

Sammakot aloittavat kevätkarkelonsa ja pian tuloksena ovat ojia, puroja ja rantoja koristavat kiinteät kutumatot. Siis jos asialla on ollut sammakko tai viitasammakko. Maamme kolmas sammakkolaji rupikonna kutee pienet munansa hienostuneesti kuin helminauhalle.

Vinkit
Herne versoo kevättä

Multasormet syyhyävät jo istutusten ja kevätpuuhien pariin. Hyvää näppiharjoittelua on kasvattaa itse maukkaita herneenversoja vaikkapa pääsiäisruohon asemesta.

Uutiset
Ennen uskottiin luonnon voimiin

Jo muinainen ihminen halusi pysyä väleissä luonnon voimien kanssa. Siksi karhun kaato tuli hyvittää ja Tapio pitää tyytyväisenä. Mihin muihin jumaliin ihmiset uskoivat ja millaisia olentoja lepyttelivät? Se selviää 27.3. ilmestyvän Suomen Luonnon artikkelista Ois' otso otettavana.

Vuodenajat
Lintujen asuntomessut

Lintujen asuntomessut ovat avoinna Kymenlaakson Luumäellä, missä 30 upouutta pönttöä odottaa asukkaita. Osa on myös sisustettu.