VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

Numero 1/18 ilmestyy 18.1.
Numero 2/18 ilmestyy 22.2.
Numero 3/18 ilmestyy 29.3.
Numero 4/18 ilmestyy 4.5.
Numero 5/18 ilmestyy 7.6.
Numero 6/18 ilmestyy 16.8.
Numero 7/18 ilmestyy 20.9.
Numero 8/18 ilmestyy 18.10.
Numero 9/18 ilmestyy 15.11.
Numero 10/18 ilmestyy 13.12.

Suomen Luonto -lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa.

Tilaajapalvelu
(
Osoitteenmuutos, tilauksen uusiminen tai peruutus yms):

– tilaajapalvelu@sll.fi
– (09) 228 08 210 (arkisin klo 9-15)
palautelomake >>

 

MAINOS

Suomen Luonto 8/2012

Tomi Muukkonen kuvasi syksyiset laulujoutsenet. Kerromme isojen ja pienten lintujen muutosta lehden sivuilla 18-26.

Muita aiheita mm. seinälukit, kärppä, kultakaivoksen jätealtaiden ongelma, kuvauskojut ja karhu, Akseli Gallen-Kallela, luolat, luomu ja paljon muuta mielenkiintoista ja ajankohtaista luonto- ja ympäristöasiaa.

Arkiston aarteitaUutiset
Arkiston aarteita: Pohja pettää

Asiantuntijoiden mielestä Kittilän Suurikuusikon kultakaivoksen jätealtaiden pohjarakenteeseen ei voi luottaa. Vaarassa ovat pohjavesien lisäksi arvokkaat kalajoet.

Vinkit
Luonto ateljeena

Taidemaalari Lauri Tervon mielestä maalaus on onnistunut, kun katsoja pystyy hengittämään taulussa olevaa ilmaa.

Vinkit
Hiki karpalossa!

Nyt on aika painua suolle, ihailla syksyisiä maisemia, hengittää kirpeää ilmaa – ja kerätä soiden jalokivia, karpaloita, talven varalle.

Vuodenajat
Matkoja maailman ääriin

Täällä Utössä kihu saa muistuman entisestä. Maisema on avara kuin Lapissa, mutta ympärillä tyrskyää tuleva ympäristö. Kihu on täällä ehkä tuhannen kilometrin päässä synnyinseudustaan. Talvehtimisalueelle on matkaa yli kymmenen kertaa tämän verran. Tunturikihujen tärkein talvehtimispaikka on Etelä-Atlantilla Afrikan länsipuolella. Talven kihut viettävät kaloja syöden Benguelanvirran runsailla apajilla.

Uutiset
Suomi jää jälkeen tuulivoimassa

Ruotsin tuulivoiman vuosituotanto nousi tänä syksynä seitsemään terawattituntiin. Määrä on samaa luokkaa kuin Suomen Loviisan ydinvoimaloilla. Meillä tuulivoima matelee. Ruotsi osoittaa, että tuulivoimaa voi rakentaa ripeästikin. Katso kaavio.

Vuodenajat
Suora linja
Suora linja: "Valmiudet eivät riitä"

Öljyntorjuntavalmius ei ole riittävä, sanoo Syken yli-insinööri Kalervo Jolma. Professori Sakari Kuikka Helsingin yliopistosta varautuisi luontokohteiden suojaamiseen öljyltä.

Kolumnit
Vahtikoira: Porkkanamafian paikka

Vieläkö muistat tammikuussa 2007 ilmestyneen Helsingin Sanomien sunnuntaisivujen haastattelun, jossa Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila kertoi havahtuneensa ilmastonmuutokseen? Sen mukaan Shell oli yksi suurimmista tuulivoiman kehittäjistä.

Kolumnit
Raevaara: Ikävöikää ja rakastakaa, älkää tietäkö

Olen aiemminkin pohtinut kolumnivuorollani luontosuhteen rakentumista. Nyt tartuin tällaiseen ajatukseen: Luontosuhde on ennen kaikkea tunneside. Sitä ei voi luoda tiedon varaan.

Uutiset
Uutiset
Kasvokkain: Riku Rantala on reissaava partiopoika

”Olen aina ollut utelias ja halunnut tutustua ihmisiin ja oloihin, joita ei kotikulmilla näe. Olen helsinkiläinen, mutta halusin käydä intin Sodankylässä, koska oletin, että siellä saisi viettää aikaa enemmän metsässä kuin kasarmilla ja tavata oikeita lapinjätkiä. Sama asenne ajoi minut tekemään Madventures-seikkailudokumentteja. "