VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

Numero 1/18 ilmestyy 18.1.
Numero 2/18 ilmestyy 22.2.
Numero 3/18 ilmestyy 29.3.
Numero 4/18 ilmestyy 4.5.
Numero 5/18 ilmestyy 7.6.
Numero 6/18 ilmestyy 16.8.
Numero 7/18 ilmestyy 20.9.
Numero 8/18 ilmestyy 18.10.
Numero 9/18 ilmestyy 15.11.
Numero 10/18 ilmestyy 13.12.

Suomen Luonto -lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa.

Tilaajapalvelu
(
Osoitteenmuutos, tilauksen uusiminen tai peruutus yms):

– tilaajapalvelu@sll.fi
– (09) 228 08 210 (arkisin klo 9-15)
palautelomake >>

 

MAINOS

Suomen Luonto 9/2014

Ilmestyy 14.11. Kuukkelikin viihtyy Suomenselällä. Reportaasi luonnoltaan upealta vedenjakajaseudulta lehden sivuilla 16–25. Kuva: Markus Sirkka.

Muita aiheita mm. saukko, kyyhky, erikoisen väriset linnut, koskiensuojelu, sukellus Perämeren Krunneilla, luontokirjojen klassikot, hiljaiset kansallispuistot ja paljon muuta mielenkiintoista luonto- ja ympäristöasiaa.

Klikkaa tästä maistiaisiin Suomen Luonnosta: ePaperi>>>

Äänestä tämän lehden parasta juttua >>>

Suomen Luonto -lehden tilausta koskevat asiat (Osoitteenmuutos, tilauksen uusiminen tai peruutus yms):
puhelin: (09) 228 08 210 (arkisin klo 9-15)
sähköposti: tilaajapalvelu@sll.fi

Viikon laji
Viikon laji: Saukko

Viikon laji -nettisarjassamme esittelemme joka viikko yhden mielenkiintoisen lajin. Nyt vuorossa on saukko, jonka lumijälkiä voi nähdä sulavesien liepeillä.

Vinkit
Tunnistusoppaita harrastajan avuksi

Luonto tulee lähemmäksi, kun sen tuntee. Eri lajien tunnistamista helpottamaan on julkaistu upeita suomenkielisiä tunnistusoppaita. Tässä vinkkejä kirjoista, joihin kannattaa tutustua. Näissäkin on klassikon aineista.

Vinkit
Klassikkolukuvinkkejä

Toimitus kokosi vinkkejä luontokirjallisuuden klassikoista. Ole hyvä, poimi mieleisesi!

Vinkit
Kurpitsa, karpalo, kaali ja moni muu

Lähikauppani hedelmä- ja vihannesosastolla on miltei kulunut ura salaatti- ja tomaattihyllyn, kurkkuhyllyn sekä porkkana-, peruna- ja sipulilaarin välille. Niin uskollisesti ostoskoriini kertyy kyseisiä vihanneksia ja juureksia. Jos oikein hulluttelen, ostan lehti- ja ruusukaalia. Ostostavat pinttyvät helposti tuttuihin ja turvallisiin valintoihin. Siksi Samuli Karjulan kumppaneineen suunnittelema ja toteuttama Satokausikalenteri tulee enemmän kuin tarpeeseen.

Kolumnit
Nylén: Sika on ”maailman neekeri”

Sika – ei enää nainen – on ”maailman neekeri”, voisi sanoa Yoko Onon ja John Lennonin kuuluisan iskulauseen päälle. Sika on erityisellä tavalla alistettu olento kaikkialla maailmassa.

Kolumnit
Nikkanen: Mihin unohtui Suomi-kuva?

Suomalaiset suot ovat nauttineet kansainvälisestä huomiosta lähinnä loppukesäisin. Silloin suopotkupallon MM-kisat esiintyvät ulkomaisten medioiden Suomi-eksotiikkaa tarjoilevissa kevyissä jutuissa. Lokakuussa arvostettu yhdysvaltalainen Foreign Policy -lehti julkaisi erilaisen suojutun. Se käsitteli suomalaisen turveteollisuuden ympäristövaikutuksia, hiilidioksidipäästöjä, tuhoutuneita vesistöjä. ”The Peat Monster”, kuului reportaasin otsikko: turvehirviö.

Uutiset
Suomen Luonnon uudet ilmakuvat näyttävät: Talvivaaran avolouhos on täynnä vettä

Suomen Luonto kuvautti Talvivaaran kaivoksen ilmasta lokakuussa. Kuvat näyttävät, millaisia ongelmia Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesälle siirtyi hoidettavaksi. Tällä hetkellä ratkaisut tehdän valtion rahoilla.

Vinkit
Lähde maastopyöräilemään!

Maastopyöräily on monipuolinen laji. Se sopii monentyyppisille harrastajille ja on hyvä tapa lähteä ulos luontoon, retkelle ja kuntoa kohottamaan. Lue perustietoa lajista.

Vinkit
Pipareita linnuille

Pihan siivekkäät ruokavieraat ilahtuvat, kun valmistat niille itse siemenrasvaseoksesta pipareita.

Uutiset
Suomen Luonto 9/2014 on ilmestynyt!

Tuoreessa lehdessä aiheina muistoja herättävät koulutaulut, Suomenselän luonto, hiljaiset kansallispuistot sekä luontokirjaklassikot!

Suora linja
Suora linja: Onko Suomessa vain koirasusia?

Perhon salakaadoista käytävässä oikeudenkäynnissä kiistellään suden ja koirasuden erottamisesta dna-menetelmällä. Oulun yliopiston biologian laitoksen professori Jouni Aspi vastaa Suomen Luonnon kysymyksiin.

Vinkit
Viisi vinkkiä luontokuvaukseen: Marrasajan niukka värimaailma

Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun yhdeksännessä osassa kuvataan marrasajan niukkaa värimaailmaa. Lue lisää luontokuvauksesta 14.11. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.

Uutiset
Uutiset
Luokka kohahti kun opetustaulu kannettiin sisään

Muistatko Matti Karppasen Pihan linnut tai Hugo Ungewitterin Suden? Entä Ebba Masalinin mustapohjaiset kasvitaulut?

Uutiset
Pääkirjoitus: IPCC:ltä madonluvut ilmastotilanteesta

Synkkiä ennusteita ilmaston lämpenemisen etenemisestä saatiin jälleen marraskuun alussa. Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n raportti toteaa, että ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on nyt selvä. Kasvihuonekaasujen pitoisuus ilmakehässä on korkeampi kuin koskaan 800 000:n viime vuoden aikana.