Uusin numero

Suomen Luonto 10/2017

Ilmestyy 14.12. Orava on kaikkien tuttu. Lehden sivuilla 14-23 kerrotaan, miten kurrella menee. Kannen kuvasi Pentti Sormunen/Vastavalo.
havaintokirjaHavaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.  Lähetä kuvasi >>
MAINOS

Eri linnuille erilaiset pöntöt

Video: Timo Vesterinen

Rengastaja ja lintuharrastaja Urpo Koponen kertoo erilaisista linnunpöntöistä, joissa monissa
on jokin lajille tyypillinen erikoisuus. Joillekin linnuille tehdään pöntön sisään portaat, toisille taas lisätään sisustus tai tehdään pöntöstä kaksio.

Lue lisää 27.3.2015 ilmestyvästä Suomen Luonnon numerosta 3/2015.

Vuodenajat
Lintujen asuntomessut

Lintujen asuntomessut ovat avoinna Kymenlaakson Luumäellä, missä 30 upouutta pönttöä odottaa asukkaita. Osa on myös sisustettu.

VinkitVuodenajat
Sirkutusta kotipihaan

Nyt linnunpönttöjä nikkaroimaan ja ripustamaan. Pönttömestari Urpo Koposen ohjeita seuraten saat mukavia kevät- ja kesänaapureita.

Millaisiin puihin linnunpöntöt kannattaa laittaa?

Pöntötysprojektimme on edennyt ensimmäiseen vaiheeseen. Asiantuntija Urpo Koponen Kotkasta kävi katsastamassa Luumäellä sijaitsevan rintamamiestalon tontin. Vuosia rengastaneen ja isoja alueita pöntöttäneen miehen ei tarvinnut kuin harppoa tontti ympäri ja muutaman kerran seisoa sen keskellä, kun hän tiesi mitä tehdä.