Uusin numero

Suomen Luonto 3/2018

Ilmestyy 29.3. Tutustumme Kuhmossa elävään Tatjana-karhuun. Kannessa on sen pentu Lunak, jonka kuvasi Markus Sirkka.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

havaintokirjaHavaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.  Lähetä kuvasi >>
MAINOS

Eri linnuille erilaiset pöntöt

Video: Timo Vesterinen

Rengastaja ja lintuharrastaja Urpo Koponen kertoo erilaisista linnunpöntöistä, joissa monissa
on jokin lajille tyypillinen erikoisuus. Joillekin linnuille tehdään pöntön sisään portaat, toisille taas lisätään sisustus tai tehdään pöntöstä kaksio.

Lue lisää 27.3.2015 ilmestyvästä Suomen Luonnon numerosta 3/2015.

Vuodenajat
Lintujen asuntomessut

Lintujen asuntomessut ovat avoinna Kymenlaakson Luumäellä, missä 30 upouutta pönttöä odottaa asukkaita. Osa on myös sisustettu.

VinkitVuodenajat
Sirkutusta kotipihaan

Nyt linnunpönttöjä nikkaroimaan ja ripustamaan. Pönttömestari Urpo Koposen ohjeita seuraten saat mukavia kevät- ja kesänaapureita.

Millaisiin puihin linnunpöntöt kannattaa laittaa?

Pöntötysprojektimme on edennyt ensimmäiseen vaiheeseen. Asiantuntija Urpo Koponen Kotkasta kävi katsastamassa Luumäellä sijaitsevan rintamamiestalon tontin. Vuosia rengastaneen ja isoja alueita pöntöttäneen miehen ei tarvinnut kuin harppoa tontti ympäri ja muutaman kerran seisoa sen keskellä, kun hän tiesi mitä tehdä.