Uusin numero

Suomen Luonto 5/2018

on upea suuri kesänumero! Kannen nuoren mäyrän kuvasi Nina Mönkkönen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

MAINOS

Ilmakuvaa Haapasaaresta

Video: Annakaisa Vänttinen, Atte Karttunen

Haapasaari sijaitsee 23 kilometriä kaakkoon Kotkasta. Viiden neliökilometrin kokoisella saarella on talvisin vain kourallinen asukkaita. Kesällä on toisin; veneilijät ja kesäasukkaat saapuvat. Entinen kyläkoulu toimii nykyään majapaikkana ja kesäisin luontotupana, jossa voi tutustua Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon.

Haapasaareen pääsee läpi vuoden yhteysaluksella Kotkasta tai jäiden aikana ilmatyynyaluksella Haminasta. Katso videolta ilmakuvaa Haapasaaren upeista maisemista.

Lue lisää Haapasaaesta sekä muita keväisiä retkivinkkejä Suomen Luonnon numerosta 3/2018.

Vinkit
Kevätretkellä: Osman saloilla

Ahma on yksi uhanalaisimmista suurpedoistamme. Petokojusta voi päästä ihailemaan luonnossa harvoin vastaan tulevaa osmaa. Kävimme Lieksassa Erä-Eeron piilokojuilla katsomassa ahmoja.

Vinkit
Kevätretkellä: Viherinkoskella Joutsassa

Suonteen ja Viherijärven välissä kuohuva Viherinkoski Joutsassa on oiva pysähdyspaikka nelostietä matkaavalle.

Vinkit
Kevätretkellä: Ritajärvi on helppo ja erämainen elämys Pirkanmaalla

Vaikka lauantainen aamupäivä on Ritajärven luonnonsuojelualueella kovin rauhallinen, paljastaa lumipeite, että on täällä lähiviikkoina kulkenut yksi jos toinen. Talviset polut ovat tamppaantuneet poikkeuksellisen helpoiksi kulkea: lumi tasoittaa pahimmat juurakot ja epätasaisuudet polun pinnassa. Lumeen on piirtynyt myös hiihtäjän ja lumikenkäilijän jälkiä. Ja pulkkakyydilläkin täällä on selvästikin liikuttu. Paikallisista asukeista jälkiään lumeen ovat jättäneet ainakin kettu ja jänis kulullaan ja orava aterioinnillaan.