Uusin numero

Suomen Luonto 2/2018

Ilmestyy 22.2. Kevät tuo valon takaisin luontoon. Asiaa ja kuvia kevättalvesta lehden sivuilla 14–23. Kannen tuulisen näkymän Kevolta kuvasi Tiina Törmänen.
havaintokirjaHavaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.  Lähetä kuvasi >>
MAINOS
Vinkit

Lähde koskiretkelle Pohjois-Savoon!

Videot: Petri Jauhiainen

 
Koskiretkellä Pohjois-Savon maisemissa voi samalla kertaa käydä ihailemassa Maaningan Korkeakosken komeaa putousta ja kuusikkolaakson hiljaista jylhyyttä sekä Viannankosken leveää laskua. Loppukevät on juuri oikea aika lähteä ihailemaan sulamisvesistä vuolaita koskia.

Korkeakosken pysäköintipaikka on Kuopion Maaningalla osoitteessa Korkeakoskentie 111. Paikalle on opasteet tieltä 77. Korkeakoskella ei ole talvikunnossapitoa.

Viannankoski on Korkeakoskentieltä noin 10 kilometriä Kuopion suuntaan tietä 77. Tie ylittää kosken. Kosken jälkeen vasemmalle kääntyvän Tomperintien varressa on parkkipaikka sekä laavu ja ulkohuussi. Viannankosken parkkipaikalla ei ole myöskään talvikunnossapitoa.

Kuopion Maaningalla on myös hienoja lintupaikkoja kuten Patajärvi, Lapinjärvet ja Valkeinen. Katso tuoreimmat lintuhavainnot Lintuyhdistys Kuikan sivuilta. Näkemistä ja tekemistä riittää siis useammaksikin päiväksi!

Katso myös video Korkeakoskelta kevättulvien aikaan toukokuulta 2017.