Uusin numero

Suomen Luonto 3/2018

Ilmestyy 29.3. Tutustumme Kuhmossa elävään Tatjana-karhuun. Kannessa on sen pentu Lunak, jonka kuvasi Markus Sirkka.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

havaintokirjaHavaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.  Lähetä kuvasi >>
MAINOS

Lintukaraoke: Kuikka

säv: Kuikka, san: Mirva Uotila, Hannu Jännes, video: Atte Karttunen, Annakaisa Vänttinen, ääni: Linnunlaulun Suomi, kuva: nimim. Harriet / Ikkunasuomenluontoon.fi

Suomen Luonto julkaisee yhdeksänosaisen Lintukaraoke-sarjan netissä. Lintukaraoke on hauska tapa opetella linnun ääniä – se yhdistää translitterointeja, kuuntelua ja matkimista. Kokeile Lintukaraokea!

Lauluvinkki:
Kuikan tunnettua “kuui-ko-kuui-ko” -laulua tulee imitoida kolkon kauniisti ja rytmikkäästi viheltäen. Kuikan reviirillä usein öisin kuuluvan “knarr”-äänen tulee olla kova ja koriseva, kun “oaa-o” on venytetty ja lokkimainen huuto.

Teksti: Mirva Uotila; Lähde: Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut (Otava).

Laulu, nokan kalistelu ja kelon koputtelu ovat viestintää lintujen tapaan
Suomen Luonnon 2.5. ilmestyvässä numerossa kerrotaan lintujen laulusta ja muista viestintäkeinoista.
Tik tidlit, laulelee tikli. Entä miten lintujen laulujen translitteroinnit syntyvät? Tilaa lehti, osta lehden digitaalinen versio tai irtonumero Lehtipisteestä!

www.suomenluonto.fi/lehtitilaus/

Lintukaraoke: Peippo

Suomen Luonto julkaisee yhdeksänosaisen Lintukaraoke-sarjan netissä. Lintukaraoke on hauska tapa opetella linnun ääniä - se yhdistää translitterointeja, kuuntelua ja matkimista. Peippo lauletaan sitkeästi toistaen, terhakasti, soivasti ja raikuvasti. Kokeile!

Lintukaraoke: Helmipöllö

Suomen Luonto julkaisee yhdeksänosaisen Lintukaraoke-sarjan netissä. Lintukaraoke on hauska tapa opetella linnun ääniä - se yhdistää translitterointeja, kuuntelua ja matkimista. Helmipöllön “pu-pu-pu” -ääntä tulee imitoida kovalla äänenvoimakkuudella. Kokeile!

Kysy luonnosta
Kuikka hääti joutsenet

Toukokuun alussa 1999 kaksi joutsenta laskeutui keskelle järveä, jossa pesii kuikkapari. Kohta kuikka lähti suunnistamaan joutsenia kohti, sukelsi hieman ja nousi pintaan toisen joutsenen takapuolen kohdalla tökkien tätä nokallaan. Tätä se teki muutaman kerran sukeltaen perässä, kun joutsenet siirtyivät eteenpäin. Lopulta kuikka sai ajetuksi joutsenet tiehensä. Kuikilla olivat pesimispuuhat meneillään, koska ne hetkisen kuluttua parittelivat. Liittyykö kuikan käyttäytyminen tähän pesimisvaiheeseen?