Lintukaraoke: Laulujoutsen – Suomi100 juhlajulkaisu

Satavuotiaan Suomen kunniaksi meillä on ilo julkaista uusi Lintukaraokevideo kansallislinnustamme laulujoutsenesta. Valkopukuinen ja kaunispiirteinen laulujoutsen on hyvin äänekäs lintu. Sävyltään linnun ääni on syvä ja suora, trumpettimainen.

Laulujoutsenkaraokea voi vetää niin yksilösuorituksena kuin erikokoisissa ryhmissä.

Videon alun aistikkaat lento- ja kutsuäänet kuuluvat luonnossa usein kolmen tai neljän äänen sarjoina. Loppupuolella kuulemme joutsenten soidinmenoja. Joukkoon liittyy taustakuoro, joka säestää solistia improvisoiden. Laulajilta vaaditaan tarkkuutta, jotta myyttisen linnun ansaitsema arvokkuus säilyy.

Suomen Luonto onnittelee satavuotiasta Suomea!

Säv.: Laulujoutsen
San.: Mirva Uotila
Video: Atte Karttunen, Annakaisa Vänttinen
Linnun äänet: Jan-Erik Bruun
Ruskakuva, joka on muokattu videon taustalle kohdissa 00:43–00:48 Photo by talaakso on Foter.com / CC BY

Lintukaraoke: Lehtokurppa feat. Kärpänen

Lehtokurppakoiras laulelee lajitovereilleen tuttua orr orrr orrr pissssp -laulua soidinlennollaan, kun haluaa hurmata lehtokurppanaaraita. Pyydä ystävä Kärpäseksi.

Lintukaraoke: Kahden kaakkurin duetto taustakuorolla

Tässä kaakkureiden karaokesinfoniassa pääsemme imitoimaan linnun hanhimaista krah krah -lentoääntä, jota saa kaakattaa menemään äänekkäästi ja yksitoikkoisesti. Lentoääntä säestää venytty ja valittava eaaaoh-huuto.

Lintukaraoke: Taivaanvuohi

Taivaanvuohen soidinlaulussa mähähähähähä-ääni muodostuu koiraan pyrstösulista linnun lentäessä syviä lentoratoja taivaalla