Uusin numero

Suomen Luonto 5/2018

on upea suuri kesänumero! Kannen nuoren mäyrän kuvasi Nina Mönkkönen.
VILLIVIHANNES_banner_suomenluonto_300x200

Sovelluksen avulla voit tunnistaa 30 erilaista kasvia ja kokata 90 herkullista annosta Sami Tallbergin resepteistä. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

havaintokirjaHavaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.  Lähetä kuvasi >>
MAINOS

Suomen itäisin piste sijaitsee Ilomantsin Hattuvaarassa

Video: Markus Sirkka

Suomen ja EU:n mantereen itäisin paikka sijaitsee Ilomantsin Hattuvaaran Virmajärvellä. Hattuvaarasta on vajaa parikymmentä kilometriä soratietä tien päähän, josta on lyhyt kävely Virmajärven rantaan rakennetulle katselutasanteelle.

Rajalinja kulkee keskellä järveä ja tasanteelta voi katsella saaressa sijaitsevia Suomen sinivalkoista ja Venäjän punavihreää rajapylvästä. Vaikka Virmajärvi sijaitsee rajavyöhykkeellä, voi paikalla vierailla ilman rajavyöhykelupaa, sillä tie on rajattu pois rajavyöhykkeestä.

Loppumatka kävellään köydellä rajattua tietä pitkin. Kyltein, keltapäisin pylväin ja köydellä rajatulta alueelta ei saa poistua.

Lue lisää Hattuvaarasta ja Suomen itäisimmästä pisteestä Suomen Luonnosta 4/2016.

Uutiset
Päijänteen maksimisyvyys kasvoi

Suomen syvin paikka Päijänteessä olikin yllättäen merkattu väärään kohtaan, sillä järvestä löytyi 10 metriä edellistä syvempi kohta.

Paksun suon salaisuus

Tammelan Torronsuolla on maamme paksuin turvenuttu. Mutta kuinka se on syntynyt?

Uutiset
Suomen erämaisin paikka on Käsivarressa, tämän kiven oikealla puolella

Suomen Luonto määritti Suomen erämaisimman paikan GIS-asiantuntijoiden avustuksella.