Uusin numero

Suomen Luonto 2/2018

Ilmestyy 22.2. Kevät tuo valon takaisin luontoon. Asiaa ja kuvia kevättalvesta lehden sivuilla 14–23. Kannen tuulisen näkymän Kevolta kuvasi Tiina Törmänen.
havaintokirjaHavaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.  Lähetä kuvasi >>
MAINOS

Video: Lemmenjoen kaamoksessa

Tammikuun alkupuoli. Kaamos on juuri päättynyt Lemmenjoen kansallispuistossa ja talvi taittunut kohti valoa, mutta aurinko tarjoaa säteitään vielä kovin kitsaasti. Lemmenjokilaakson pohjalle saakka ne eivät yllä. Lämpötila heittelee 10 ja 30 pakkasasteen välillä, joten olosuhteet ovat otolliset.

Lähdimme Markus Sirkan ja hänen englantilaisen vieraansa matkaan hiihtovaellukselle Lemmenjoen maisemiin. Videolla pääset talvivaelluksen tunnelmiin ja lisää retkestä voit lukea tuoreesta Suomen Luonnosta 1/18.

Vinkit
Yövy luonnossa: Makeat talviunet teltassa

Talvitelttailu saattaa ehkä tuntua hankalalta ja hyiseltä puuhalta, mutta pikkunikseillä yöunista saa makeat pakkasellakin.

Vinkit
Retkiruuat testissä

Retkelle kannattaa ottaa mukaan kunnon eväät. Valmisruuissakin on runsaasti valinnan varaa – ja yllättävän paljon myös makua

Vinkit
Kuvausvinkit kuutamolle

Millainen objektiivi, valotus ja varusteet tulisi olla kuuta kuvattaessa? Näillä vinkeillä onnistut ikuistamaan kuutamon!