Perinteisesti pihlajanmarjoista on tehty hyytelöä tai hilloa, mutta Arja Hopsu-Neuvosen suosikki on chutney.

”Nykyisin hilloja tehdään aika vähän, mutta tässä on mausteita mukana, ja se sopii hyvin vaikkapa pataruokien kaveriksi.”

Chutneyn teko on yksinkertaista: pilko aprikoosit, chili, sipuli ja valkosipuli, ja raasta inkivääri. Kaikki aineet keitetään pienellä lämmöllä kasaan noin 30 minuutissa ja valmis chutney säilötään hillon tapaan lasipurkkeihin. Ohjeen voi tarkistaa osoitteesta martat.fi.

3 dl ……… perattuja pihlajanmarjoja
100 g …… kuivattuja aprikooseja
1/2 ………. tuoretta chiliä
1 …………… sipuli
2 ………….. valkosipulinkynttä
1 rkl……… tuoretta, hienonnettua inkivääriä
1 rkl……… sinapinsiemeniä
1/2 dl ….. omenaviinietikkaa
2 dl ……… sokeria
1 dl ………. vettä

pihlajanmarjaresepti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.