Pihlajat notkuvat oranssinpunaisia marjoja. Marjat ovat kuin pikkuaurinkoja ja sisältävät runsaasti C-vitamiinia sekä karoteenia. Pihlajanmarjojen sisältämät parkkiaineet sekä sorbiinihappo tekevät niistä happamia, mutta syksyn ensimmäiset yöpakkaset liennyttävät hapokkuutta. Pihlajanmarjoista saa nopeasti ämpärin täyteen ja niiden kerääminen kuuluukin jokamiehenoikeuksiin.

Tiesitkö, että Suomessa kasvaa neljä luonnonvaraista pihlajalajia: kotipihlaja, ruotsinpihlaja, suomenpihlaja sekä kaunopihlaja.

Katso vinkit pihlajanmarjojen käyttöön:

Mausteinen pihlajanmarjachutney
Pihlajanmarjan pakastaminen ja kuivaus
Säilö marjoja linnuille
Pihlajanmarja-herkkulimppu
Sorbus-likööri

pihlajapihlajanmarjatreseptit

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.